• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago, nuo kurio pakvimpa visi namai, todėl šįkart TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ skirta būtent jam. Vedėjai atskleidė, kaip pasigaminti močiutės Irenos obuolių pyragą, o virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidė savo mamos obuolių pyrago receptą

41

Ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago, nuo kurio pakvimpa visi namai, todėl šįkart TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ skirta būtent jam. Vedėjai atskleidė, kaip pasigaminti močiutės Irenos obuolių pyragą, o virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidė savo mamos obuolių pyrago receptą

REKLAMA

Obuolių pyragas rudenį Lietuvoje dvelkia ne tik šiluma, bet ir sukelia sentimentus. Ir nors šio pyrago gimtine laikoma ne Lietuva, o Anglija, niekas nesuklystų teigdamas, kad šį kepinį mėgsta visos tautos. Lietuviai, kuriems nestinga obuolių, ne išimtis.

laidos vedėja Elena Karalienė įsitikinusi – Lietuvoje turbūt nerastume šeimos, kuri neturėtų tradicinio savo obuolių pyrago recepto. Kartu su Elena gaminęs Paulius Lenkšas savąjį obuolių pyrago receptą atsinešė iš savo vaikystės – tai jo močiutės firminis obuolių pyrahas.

Gian Lucai į pagalbą atskubėjo atlikėjas Kazimieras Likša. Jiedu pagamino Gian Lucos mamos firminį obuolių pyragą. Jis išdavė, kad norint pagaminti nesausą pyragą, drėgmę gali sukurti tepamas sūrelis ir pienas.

REKLAMA
REKLAMA

Gian Lucos mamos obuolių pyragas

Reikės:

  • 1 kg obuolių;
  • 2 v. š. tepamo kremo „Philadelphia Milka“;
  • 220 ml pieno;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 2 vienetai kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g sviesto (minkšto);
  • 1 vienetas citrinų (tarkuotos žievelės);
  • 8 g kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nulupame obuolius ir išimame sėklytes. Į dubenį dedame kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinius. Gerai išmaišome.

Į masę beriame kepimo miltelius ir miltus. Įtarkuojame vienos citrinos žievelę. Maišant dedame šaukštą „Philadelphia“ tepamo sūrio su „Milka“ ir pilame pieną.

Supjaustome obuolius riekelėmis. Kepimo skardą padengiame miltais ir supilame tešlą. Ant jos tolygiai sudėliojame obuolių riekeles. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Močiutės Irenos obuolių pyragas

Reikės:

  • 1 kg obuolių;
  • 75 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 75 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 150 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 a. š. cinamono;
  • 1 a.š kepimo miltelių.

Gaminimo eiga:

Ištirpiname sviestą su aliejumi. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų bei vanilinį cukrų. Išsukame iki baltumo. Iš lėto įpilame sviesto ir aliejaus masę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sumaišome sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius ir cinamoną. Sujungiame šlapius ir sausus ingredientus į vientisą masę.

Gaminame cukraus sirupą: į prikaistuvį pilame šiek tiek vandens ir beriame cukrų. Maišome ant aukštos temperatūros, kol pradės burbuliuoti, ir atidedame į šalį.

Supjaustome obuolius ir juos sumaišome su pyrago mase. Pilame į sviestu pateptą kepimo formą, o viršų papuošiame plonomis obuolių riekelėmis. Viską pagardiname cukraus sirupu ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų