Obuolių pyragas rudenį Lietuvoje dvelkia ne tik šiluma, bet ir sukelia sentimentus. Ir nors šio pyrago gimtine laikoma ne Lietuva, o Anglija, niekas nesuklystų teigdamas, kad šį kepinį mėgsta visos tautos. Lietuviai, kuriems nestinga obuolių, ne išimtis.
laidos vedėja Elena Karalienė įsitikinusi – Lietuvoje turbūt nerastume šeimos, kuri neturėtų tradicinio savo obuolių pyrago recepto. Kartu su Elena gaminęs Paulius Lenkšas savąjį obuolių pyrago receptą atsinešė iš savo vaikystės – tai jo močiutės firminis obuolių pyrahas.
Gian Lucai į pagalbą atskubėjo atlikėjas Kazimieras Likša. Jiedu pagamino Gian Lucos mamos firminį obuolių pyragą. Jis išdavė, kad norint pagaminti nesausą pyragą, drėgmę gali sukurti tepamas sūrelis ir pienas.
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos
(41 nuotr.) Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco, Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco, Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco, Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco, Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco, Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Gian Luca Demarco, Elena Karalienė (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė, Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Elena Karalienė (nuotr. La maistas)
Gian Luca Demarco (nuotr. La maistas)
Paulius Lenkšas (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Kazimieras Likša, Gian Luca Demarco (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Laidos „La maistas. Iššūkis“ akimirkos (nuotr. La maistas)
Gian Lucos mamos obuolių pyragas
Reikės:
- 1 kg obuolių;
- 2 v. š. tepamo kremo „Philadelphia Milka“;
- 220 ml pieno;
- 200 g kvietinių miltų;
- 2 vienetai kiaušinių;
- 150 g cukraus;
- 100 g sviesto (minkšto);
- 1 vienetas citrinų (tarkuotos žievelės);
- 8 g kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Nulupame obuolius ir išimame sėklytes. Į dubenį dedame kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinius. Gerai išmaišome.
Į masę beriame kepimo miltelius ir miltus. Įtarkuojame vienos citrinos žievelę. Maišant dedame šaukštą „Philadelphia“ tepamo sūrio su „Milka“ ir pilame pieną.
Supjaustome obuolius riekelėmis. Kepimo skardą padengiame miltais ir supilame tešlą. Ant jos tolygiai sudėliojame obuolių riekeles. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Močiutės Irenos obuolių pyragas
Reikės:
- 1 kg obuolių;
- 75 ml saulėgrąžų aliejaus;
- 75 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 150 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 2 a. š. vanilinio cukraus;
- 2 a. š. cinamono;
- 1 a.š kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
Ištirpiname sviestą su aliejumi. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų bei vanilinį cukrų. Išsukame iki baltumo. Iš lėto įpilame sviesto ir aliejaus masę.
Sumaišome sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius ir cinamoną. Sujungiame šlapius ir sausus ingredientus į vientisą masę.
Gaminame cukraus sirupą: į prikaistuvį pilame šiek tiek vandens ir beriame cukrų. Maišome ant aukštos temperatūros, kol pradės burbuliuoti, ir atidedame į šalį.
Supjaustome obuolius ir juos sumaišome su pyrago mase. Pilame į sviestu pateptą kepimo formą, o viršų papuošiame plonomis obuolių riekelėmis. Viską pagardiname cukraus sirupu ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
REKLAMA