Kastinys – Žemaitijos regiono pasididžiavimas, kurį kiekvienas gali pasigaminti namuose, o norintiems kažko kitokio, Gian Luca siūlo išbandyti itališką kastinio alternatyvą – padažą su sūriu ir česnakais.
Žemaitiškas kastinys su bulvėmis
Reikės:
- 200 g sviesto;
- 500 ml 5% riebumo kefyro;
- 5 česnako skiltelių;
- Druskos;
- Pipirų;
- Kmynų;
- Virtų bulvių.
Kambario temperatūros sviestą pašildome virš garų vonelės. Mediniu šaukštu greitais judesiais maišome pagal laikrodžio rodyklę iki sviestas ženkliai aptirps. Tada dubenį nuimame nuo garų vonelės ir toliau maišykite ki sviestas ištirps.
Po truputį pilame kefyrą ir nesustojame maišyti. Jeigu pastebite, kad masė ima „sušokti“, dubenį trumpam dėkite virš garų vonelės ir maišydami pakaitinkite iki masė taps blizgi ir glotni.
Pagardiname druska, pipirais, kmynais ir smulkintu česnaku. Patiekiame su virtomis bulvėmis.
Itališkas padažas su sūriu ir česnakais
Reikės:
- 15 skiltelių česnako;
- Šviežio „Tomini“ sūrio;
- Druskos;
- Pipirų;
- Alyvuogių aliejaus;
- Ciabatta duonelės;
- Šviežio baziliko;
- Virtų bulvių.
Nulupame česnakus ir sudedame į maisto smulkintuvą. Beriame druskos, pipirų, pilame alyvuogių aliejaus. Gerai sutriname iki vienalytės masės.
Suberiame į sandarų indą, beriame sūrį ir gerai išmaišome. Leidžiame pastovėti.
Per tą laiką paskrudiname duonelę ir formuojame užkandžius. Tepame užtepėlę ant virtų bulvių ir keptos duonelės bei papuošiame baziliku. Skanaus!
„La maistas. iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!