Tešlai reikės:
- 400 g miltų
- 100 g manų kruopų
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 200 ml vandens
- Šaukšto raudonojo vyno acto
- Šaukštelio druskos
Įdarui reikės:
- 500 g įvairių žalumynų (špinatų, krapų, mėtų, porų...)
- 250 g feta sūrio
- Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Paruošti tešlą.
Į miltus sudėti manų kruopas, druską ir alyvuogių aliejų. Pirštais aliejų įtrinti į miltus, kai tešla šiek tiek sukimba, įpilti raudonojo vyno actą ir šilto vandens. Tešlą padalinti į keturias lygias dalis ir suformuoti kamuoliukus. Tešlą palikti šiek tiek pastovėti.
Paruošti įdarą.
Įdarui tinka bet kokios žolelės, jas galima rinktis pagal sezoną, kokių tuo metu yra. Susmulkinti visas žoleles, jas sudėti į dubenį. Šį kartą K. Starkienė naudojo špinatus, krapus, mėtas, porus ir meškinius česnakus.
Ant vidutinės kaitros puode be aliejaus ar kito riebalo pakepinti porus, kad jie suminkštėtų, tada į puodą sudėti likusias žoleles. Po to nusunkti susidariusį vandenį, kad pyrago įdaras nebūtų skystas. Į žoleles įdėti fetos sūrio, druskos ir alyvuogių aliejaus, viską gerai išmaišyti.
Tešlos kamuoliuką iškočioti kuo ploniau, kad tešla būtų vos ne permatoma. Iškočiotą tešlą įkloti į aliejumi pateptą kepimo indą ir tešlos viršų taip pat patepti aliejumi. Pirmą sluoksnį tešlos užkloti dar vienu iškočiotu tešlos kamuoliuku. Į pyragą sudėti visą žolelių įdarą ir jį užkloti dviem sluoksniais plonai iškočiotos tešlos, pirmą sluoksnį vėl patepant aliejumi. Į kepimo formą netelpančius tešlos kraštus užlenkti į vidų, taip padaromas pyrago kraštelis. Viršų patepti alyvuogių aliejumi. Ant pyrago viršaus padaryti kelias įpjovas.
Pyragą kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































