Krevetėms paruošti reikės:
- 200 g krevečių
- 2 vnt. aitriųjų pipirų
- gabaliukų imbiero
- 2–3 skiltelių česnako
- 2 vnt. žaliųjų citrinų
- alyvuogių aliejaus
- 1 vnt. mango
- 1 vnt. raudonojo svogūno
- šviežių salotų
- vyšninių pomidorų
- druskos
- pipirų
- medinių iešmelių
Gaminimo eiga:
Smulkiai sukapojame aitriuosius pipirus ir dedame į dubenį. Įspaudžiame česnako, įtarkuojame gabalėlį imbiero ir žaliosios citrinos odelę, gerai išmaišome. Spaudžiame žaliosios citrinos sultis, pilame aliejaus ir sudedame krevetes į marinatą. Leidžiame pastovėti 10–15 minučių.
Gaminame mangų salsą: kubeliais supjaustome mangą, smulkiai sukapojame raudonąjį svogūną, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių. Beriame druskos ir gerai išmaišome.
Krevetes veriame ant medinių iešmelių ir kepame po keletą minučių iš abiejų pusių. Pagardiname druska ir pipirais. Patiekiame su šviežiomis salotomis, vyšniniais pomidorais ir mangų salsa.
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.
Laidą „LIDL grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „LIDL grilio talentai“.