krevetės
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „krevetės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „krevetės“.
            
 Išdavė tobulą vištienos sparnelių marinatą: skanesnio nerasite
                                Kol saulė slepiasi už debesų, o vaišėms gryname ore trukdo netikėtai užklumpantis lietus, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo grilio vakarėlį perkelti į namus.  
Meistrų siūlomos trys užkandžių idėjos leis pajusti vasaros skonį bet kokiu oru, o tuo pačiu ir primins, kad nesvarbu, ar saulė šviečia, ar ne – grilis visada bus geras sprendimas, rašoma pranešime spaudai.
                            
 Tobulo skonio krevetės česnakinio sviesto padaže: gaminsite ne kartą
                                Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ tema itin gardi – jūros gėrybės. Jas dievina daugelis, tačiau dažniau užsisako restoranuose nei gamina patys. Tačiau šie du receptai padės susikurti restoraną savo namuose – išbandykite patys pasigaminti šias krevetes arba midijas. 
Be to, šiandien ir ypatinga proga – Motinos diena.
                            
 Šis žuvies karis taps Velykų stalo pažiba: abejingų nepaliks
                                TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip atostogų patiekalus nesunkiai perkelti į savo namų virtuvę. Ji pagamino žuvies kario troškinį, kuris savo egzotišku skoniu nukels į tolimus kraštus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Taip paruošta žuvis tampa Lietuvos restoranų hitu: laikydamiesi šių taisyklių, lengvai pakartosite tą namuose
                                Šylant orams, ant stalo norisi matyti vis lengvesnius, neapsunkinančius patiekalus. Tačiau kuo pakeisti daugeliui pabodusias salotas? Restoranuose tokių įmantrių pasirinkimų – gausu, tačiau tam, kad kiekvieną savaitgalį nereikėtų išlaidauti, sekmadieniais išeitį siūlo TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas.
                            
 Itin skanios aštrios krevetės: pasigaminti labai paprasta
                                TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ aktorius Dainius Kazlauskas surėmė jėgas su 11-mečiu šefu Vyčiu. Vytis – stiprus konkurentas, kuris nurungtų ne vieną suaugusį. Visgi, D. Kazlauskas bandė įrodyti, kad yra vertas tapti laidos čempionu. Jis nusprendė pagaminti „Mango salsą“ – po šiais žodžiais slepiasi azijietiškų skonių kupinos ant iešmelio keptos krevetės. 
Krevetėms paruošti reikės:
	200 g krevečių
	2 vnt. aitriųjų pipirų
	gabaliukų imbiero
	2–3 skiltelių česnako
	2 vnt.
                            
 Vagyste kaltinamas vyras teisinosi: „Noriu valgyti, ką man daryti?“
                                Gyvenimo kokybei nepaliaujamai gerėjant, nežinia, kodėl maisto produktų vagysčių iš parduotuvių vis daugėja. Pareigūnai gavo iškvietimą, kad parduotuvėje sulaikytas maisto prekes vogęs vyras. 
Susitikimą užfiksavo laidos „Farai“ operatorius. 
Atvykę pareigūnai rado užrakintas parduotuvės duris, jas skubiai atrakino apsaugos darbuotojas.  
Vos įėjus užvirė diskusija – darbuotojos kaltino, sulaikytieji teisinosi. Paaiškėjo, kad vyrai kaltinami pavogę pakelį krevečių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Japonijos bendrovei „Mitsui & Co“ leista valdyti krevečių gamintoją IPSP
                                Konkurencijos taryba leido Japonijos prekybos įmonei „Mitsui & Co.“ įsigyti Singapūro bendrovės „IPSP Oriental Holding“ akcijų ir tokiu būdu kartu su Singapūro „Long Effort Singapore Holding“ netiesiogiai perimti Ekvadoro krevečių eksportuotojos „Industrial Pesquera Santa Priscila“ ir jos JAV bendrovės „IPSP Inc.“ vienvaldę kontrolę, pranešė taryba. Su šiomis įmonėmis susijusios bendrovės veikia ir Lietuvoje.
                            
 Šefas Robertas siūlo išbandyti kitokį krevečių ruošimo būdą: vienas, du ir yra
                                Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“. 
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinį detektyvą“ bei „Vasaros hitą“. 
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart virtuvės šefas gamino krevetes pataluose.
                            
 Pajūrio įkvėptas jautienos kepsnio su krevetėmis receptas: ištirps burnoje
                                TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Lietuvos pajurį. Įkvėpti šio krašto pramogų vedėjai žiūrovams paruošė burnoje tirpstančio jautienos kepsnio su krevetėmis patiekalo receptą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
   Idėja įkurti krevečių ūkį gimė tiesiog sėdint prie stalo: dabar verslas – vienintelis toks Baltijos šalyse
                                Kiekvienas turime svajonių, tačiau ar visi esame pasiryžę dėl jų nuversti kalnus? O ir sėkmė į mūsų gyvenimus dažniausiai pati neateina – dėl jos reikia atkakliai ir kantriai dirbti. Šio šeštadienio TV3 laida „Sėkmės istorijos“ pakvies svajoti drąsiai ir įrodys, kad viskas yra įmanoma – juk būtent taip nutiko krevečių ūkio vadovui Algirdui Krupskiui. Kartu su draugais prieš ketverius metus jis nepabijojo ir įkūrė verslą, kuris, iš pirmo žvilgsnio, su Lietuva neturi nieko bendro.
                            
 Pasiilgusiems jūros gėrybių – traškių krevečių su azijietišku mangų padažu receptas
                                Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis laidoje „Gardu Gardu“ pasiūlė išbandyti be galo skanų jūros gėrybių patiekalą – traškias krevetes su azijietišku mangų padažu. Anot G. Endriukaičio, šis receptas puikiai tiks tiems, kurie planuoja savo namuose priimti draugus. 
Traškioms krevetėms jums reikės: 
1. 300 g valytų tigrinių krevečių (nevirtų); 
2. Šiek tiek šviežiai maltų pipirų; 
3. Žiupsnelio druskos; 
4. 1 stiklinės miltų; 
5. 2 vnt.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karališkos krevetės paprastai
                                INGREDIENTAI:    24 vienetai   krevečių ( be kevalo karališkos)    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    2 arbatiniai šaukšteliai   sviesto    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai (čili)    2 skiltelės   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto. Kai aliejus įkaista, sumetame krevetes ir pakepame jas apie porą minučių. Dedame česnaką su druska, čili pipirą.
                            
 Receptas. Avinžirnių kremas su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   krevečių (tigrinės, karališkos)    1 skardinė   avinžirniai (konservuoti)    1 vienetas   citrinų    2 skiltelės   česnakų    1 vienetas   paprikų (žalia)    1 vienetas   paprikų (raudona)    šiek tiek   pipirai    šiek tiek   krapų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    4 valgomieji šaukštai   padažo ( Tahini (skrudintų sezamų pastos))    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Krevetėmis įdaryti pomidorai
                                INGREDIENTAI:    4   pomidorų pastos ((vidutinio dydžio))    200 gramų   krevečių ((virtos, šaldytos, galima ir konservuotas) apie)    100 gramų   ryžių (virti)    100 gramų   svogūnų ( (pjaustyti))    75 gramai   sviesto    100 gramų   grietinės ( arba grietinėlės apie)    2 valgomieji šaukštai   krapų (SMULKINTI)    2 vienetai   pomidorų pastos (arba vidutinio dydžio paprikos)    šiek tiek   prieskonių (ryžiams)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai (juodi, malti)    Paruošimo laikas: ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aštrios krevetės grilyje
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   krevečių    5 valgomieji šaukštai   tabasko padažo    0.5 arbatinio šaukštelio   čili pipirų    1 vienetas   žaliųjų citrinų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Jei krevetės šaldytos, atitirpinti. Nusausinti.   Krevetes apiberti čili, apšlakstyti padažu.   Kepti grilyje po 2 minutes iš kiekvienos pusės.   Patiekti su žaliosios citrinos skiltele.
                            
 Receptas. "Mantingos" pica su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   tešlos (MANTINGA sluoksniuota)    150 gramų   krevečių    1 sauja   gražgarsčių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 vienetas   sūris (mocarea (kamuoliukas))    2 vienetai   pomidorų pastos    150 gramų   sūris (parmezanas)    šiek tiek   raudonėlių    šiek tiek   druskos    3 skiltelės   česnakų    šiek tiek   pipirai    3 valgomieji šaukštai   kečupo    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Ryžiai su ispaniška dešra ir krevetėmis
                                Tai ganėtinai sotus patiekalas. Vietoje ispaniškos chorizo dešros galima naudoti paprasčiausią rūkytą dešrą arba saliamį. Daržoves galima naudoti kokios patinka. Aš naudojau šaldytas iš pakelių, nes tuo metu neturėjau šviežių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Krevetės česnakiniame padaže su laukiniais ryžiais, špinatais ir šparagais
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   krevečių (tigrinės, be kevalo)    400 gramų   šparagų (gali būti šaldyti)    100 gramų   ryžių (laukiniai)    100 gramų   sviesto    50 gramų   špinatų    3 skiltelės   česnakų    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   juodųjų pipirų    šiek tiek   petražolių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą atšildome iki kambario temperatūros, kad būtų minkštas.
                            
 Receptas. Sotusi užkandis su krevetėmis ir avokadu
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   krevečių    2 vienetai   obuolių    200 gramų   pekino kopūstų    1 vienetas   avokadų    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    1 vienetas   citrinų    2 lapai   salotų (lapai)    Papuošimui:     1 vienetas   bazilikų (šakelė)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Krevetes kelias minutes apvirti.   Avokada supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinos sultimis, kad neimtų tamsėti.
                            
 Receptas. Egzotiškos salotos su vištiena
                                INGREDIENTAI:    150 gūželių   krevečių    1 vienetas   ananasų    3 vienetai   kiaušinių (virti)    2 arbatiniai šaukšteliai   citrinų sultys    100 gramų   sūris (fermentinis arba mocarela, tarkuotas)    100 gramų   vištiena (krūtinėlė, apkepta su prieskoniai)    0.5 gūželės   salotų    šiek tiek   majonezo    1 lapas   laurų lapų    šiek tiek   bazilikų    šiek tiek   čiobrelių    1 žiupsnelis   druskos    šiek tiek   majonezo    Papuošimui:     šiek tiek   pomidorų pastos    šiek tiek   alyv...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Naminė pica su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    Tešlai:     150 mililitrų   vandens    250 gramų   miltai    15 gramų   mielių    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    2 žiupsneliai   cukraus    1 žiupsnelis   druskos    Įdarui:     150 gramų   sūris    150 gramų   feta sūrio    150 gramų   krevečių (virtos)    100 gramų   alyvuogių    1 vienetas   rausvųjų svogūnų    1 vienetas   pomidorų pastos    6 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    3 valgomieji šaukštai   grietinės    3 žiupsneliai   žolelių    Paruošimo laikas: Apie ...
                            
 Receptas. Krevetės su braškėmis
                                INGREDIENTAI:    100   krevečių ((šaldytos))    300 gramų   braškių    0.5   avokadų    šiek tiek   jogurto ((liesas, be jokių priedų) )    Papuošimui:     šiek tiek   bazilikų (lapelis)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Krevetės atšildomos ir paverdamos 5 minutes.   Braškės supjaustomos į 4 dalis.   Avokadas supjaustomas nedideliais gabaliukais, galima juostelėmis.   Viskas sudedama į indą, šaldytuve atvėsinama ir apipilama šaltu jogurtu.
                            
 Receptas. Aštuonkojo salotos su avokadu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   aštunkojų (, konservuotas dėžutėje (ispaniškai pulpo))    1 vienetas   avokadų    1 vienetas   obuolių (mažas)    1 vienetas   agurkų    1 vienetas   paprikų ((raudona) maža)    0.5 vieneto   citrinų    1 vienetas   kiaušinių (dideli (galima naudoti du trynius))    šiek tiek   majonezo ((pagal skonį))    šiek tiek   krevečių ((pagal skonį))    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Salotos avokado puodelyje
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   avokadų    100 gramų   pievagrybių    1 sauja   svogūnų laiškų    50 gramų   krevečių    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Avokadą išskobti, o minkštimą supjaustyti kubeliais, krevetes išvirti pasūdytame vandenyje (ne ilgiau 7 min.), pievagrybius supjaustyti ir apkepti karštame alyvuogių aliejuje.
                            
 Receptas. Skani sriuba su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   krevečių (šaldytos)    1 vienetas   svogūnų ( smulkintas,nedidelis)    1 litras   vandens    šiek tiek   grietinėlės ((pasirinktinai))    2 valgomieji šaukštai   miltai    100 gramų   sviesto    šiek tiek   druskos    šiek tiek   kario    šiek tiek   petražolių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į verdantį vandenį suberti kubeliais pjaustytą svogūną ir šaldytas krevetes.
                            
 Receptas. Aštrus krevečių užkandis su trapučiais
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   krevečių    200 gramų   trapučių    1 žiupsnelis   druskos    šiek tiek   krapų    5 vienetai   kiaušinių (virti (tryniai))    200 gramų   jogurto (natūralus)    1 žiupsnelis   pipirai (čili, smulkintas)    1 arbatinis šaukštelis   česnakų (maltas)    200 gramų   skumbrių (Karštai rūkyta)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Apkeptos krevetės
                                Jei tikrai norite nustebinti savo svečius nauju užkandžiu – būtinai pavaišinkite šiomis neapsakomai skaniomis krevetėmis. Receotas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Traškios "Taco" salotos su jūros gėrybėmis
                                INGREDIENTAI:    16 vienetų   tortilijos (miltinės)    1 kilogramas   krevečių (tigrinės, be kevalo)    500 gramų   grietinės    500 gramų   romaninės salotos    300 gramų   gražgarsčių    300 gramų   špinatų    300 gramų   konservuotų kukurūzų    300 gramų   konservuotų pupelių (raudonos )    5 vienetai   avokadų (prinokę)    250 gramų   sūris    250 gramų   pomidorų pastos    200 gramų   pipirai (jalapeno (konservuoti))    3 vienetai   apelsinų    2 vienetai   rausvųjų svogūnų    šiek tiek   d...
                            
 Receptas. Avokado laivelis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   avokadų    80 gramų   krevečių    1 skiltelė   česnakų    1 žiupsnelis   sūris (tarkuotas „Džiugo“ )    1 arbatinis šaukštelis   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Krevetės apverdamos, jeigu jos yra šaldytos. Tada pasūdomos, jeigu reikia, ir 5 minutes apkepamos su smulkiai supjaustytu česnaku.   Avokadas išskaptuojamas, jo mėsa supjaustoma smulkiais gabaliukais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Krevečių blyneliai
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   krevečių    2 valgomieji šaukštai   miltai    1 žiupsnelis   maltos aitriosios paprikos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Krevetes sutrinti kombainu, sumaišyti su miltais ir čili.   Blynelius kepti aliejuje.   Sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.   Patiekti su žalumynais ir citrina.
                            
 Receptas. Šventiniai makaronai su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   makaronų    3 skiltelės   česnakų    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   sviesto    250 gramų   krevečių (lukštentos)    150 gramų   sūris    250 mililitrų   grietinėlės    150 gramų   žalumynų    0.5 žiupsnelio   druskos    0.5 žiupsnelio   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
                            
 Receptas. Karališkosios grybų salotos su kariu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   ryžių makaronų    500 gramų   krevečių    1 vienetas   svogūnų    300 gramų   grybų    1 arbatinis šaukštelis   kario    šiek tiek   majonezo    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ryžių makaronai užplikyti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 8 - 10 minučių išbrinkti. Tada per sietą nukošti.   Krevetes išvirti pasūdytame vandenyje.   Keptuvėje, karštame aliejuje pakepinti grybus ir smulkintus svogūnus su šakšteliu kario.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Lietuvos mokslininkai užaugino 100 kg krevečių – mato idėją verslui
                                Ar įmanoma Lietuvoje, dirbtinėmis sąlygomis, greičiau nei natūralioje gamtoje, užauginti krevetes? Tokiam eksperimentui ryžosi Klaipėdos universiteto mokslininkai ir rezultatas nustebino net juos pačius – baseinuose spurda 100 kilogramų šių vėžiagyvių. Maža to, dauguma krevečių tikros milžinės. 
Klaipėdos universiteto mokslininkai augina krevetes.
                            
 „Skaniai ir paprastai“ laidoje – ypatingi receptai Motinos dienos pietums
                                Šiltėjant orams į TV ekranus grįžta vasaros kulinarinė laida Skaniai ir paprastai. Jos vedėjas skanų maistą dievinantis profesionalus šefas Gediminas kviečia savaitgalio rytus praleisti kartu. 
Labai graži tradicija, kad pirmoji laida pasirodo prieš pat Mamos dieną, taigi ir receptus padiktavo ši graži šventė.
                            
 Moliūgų sriuba kitaip – išskirtinį skonį suteiks egzotiški ingredientai
                                 TV3 laidoje  „Kulinarinis detektyvas“ VMG kulinarinio žurnalo vyr. redaktorius Alfas Ivanauskas kartu su jauna mamyte ir skrudžių palydovų instruktore Sabina gamino sveiką ir aromatingą moliūgų sriubą. „Sriuba bus dviejų spalvų, todėl bus savotiškas sriubos kokteilis“, - prieš laidą visus televizijos žiūrovus intrigavo A. Ivanauskas.  Veinas įdomesnių šio recepto ingredientų - krevetės ir triušiena. „Krevetes įmaišysiu į mūsų ruošiamą triušienos faršą, tai duos egzotiškumo.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Makaronai su krevetėmis: gaminsite vėl ir vėl!
                                Svarstote, ką rinktis pietums arba artėjančiai vakarienei? Tinklaraščio ,,Samčio užrašai“ autoriai siūlo pagaminti greitą, tačiau neprastą patiekalą - makaronus su krevetėmis.  Jums reikės: 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, 250 gramų virtų krevečių, 1 pundelio svogūno laiškų, 1 skiltelės česnako, 1 čili pipiro, 200 gramų ilgų makaronų, 1 saldžios paprikos, 1 saujos šaldytų žalių žirnelių, žiūpsnelio rūkytos paprikos, žiūpsnelio druskos, žiūpsnelio maltų pipirų.
                            
 Vienas produktas arbūzų salotas pavers neatsivalgomomis
                                Kol parduotuvėse vis dar gausu arbūzų, skubėkite gaminti gardžius patiekalus iš jų. Iš arbūzų galima pagaminti itin gardžias salotas, kokteilius. Siūlome jums išmėginti arbūzų salotas su krevetėmis.  Lengvai paruošiamos gaivios ir kiek pikantiško skonio turinčios salotos nepaliks abejingų.
                            
 Visuomenę šokiravęs vaizdo įrašas: ar tikrai valgysite krevetes?
                                Socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kas yra daroma su populiariomis krevetėmis, prieš joms patenkant į prekybos centrus. Ir tai pamatę vartotojai tiesiog pakraupo. Vaizdo įraše matyti, kaip į didžiules tigrines krevetes yra įšvirkščiamos įvairios medžiagos, kad šios atrodytų didesnės ir šviežesnės, kai jos yra parduodamos ir importuojamos, rašo dailymail.co.uk. Pirminiais duomenimis, veiksmas vyksta viename fabrike Vietname.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Savaitgalio pietums – amą atimantis krevečių patiekalas
                                 Maisto tinklaraštininkė Gintarė Bėtaitė – tikra žuvies ir jūros gėrybių ekspertė, todėl šį kartą kviečia išbandyti greitai pagaminamas krevetes. „Nuoširdžiai pavydžiu tiems, kurie turi pasirinkimą šviežių jūros gėrybių kiekvieną dieną, tiesiai iš jūros ar vandenyno. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje pasiūla pamažu keičiasi į gerąją pusę ir naudojuosi proga pasimėgauti šviežia žuvimi porą kartų per savaitę – dažniausiai antradieniais ir penktadieniais, kai gėrybės pasiekia žuvies skyrius.
                            
 Rusijos prekybos centrai parduoda „baltarusiškas krevetes“
                                Įvedus kai kurių maisto prekių importo embargą Rusijoje, šalies gyventojai pradėjo juokauti apie netrukus pasirodysiančias parduotuvėse baltarusiškas midijas ir kitus egzotiškus produktus. newsru.com svarstė, kad importo draudimą bus bandoma „apeiti“ pakeičiant prekių pakuotes į „baltarusiškas“. Leidinio teigimu, Rusijos įvestos sankcijos liečia tik importą, teisiškai parduoti „vakarietiškus“ gaminius įvežtus, pavyzdžiui, iš Baltarusijos yra leidžiama. Pasirodo, tokie svarstymai tapo realybe.
                            
 Dvi idėjos „tapas“ vakarėliui jūsų virtuvėje
                                Barselona – vienas mėgstamiausių lietuvių savaitgalio kelionių miestų. Katalonijos sostinė vilioja daugeliu dalyku, o gurmaniškas maistas yra vienas jų. Dalelę šių įspūdžių jau šią savaitę, lapkričio 14–17 dienomis, iš Viduržemio jūros pakrantės į Vilnių perkels „Torres" vyno ir maisto festivalis, pasiūlysiantis gurmaniškas vakarienes, geriausius „Torres“ vynus ir skonių bei protų kovas „Kempinski“ viešbučio aplinkoje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Vasariški produktai, kurie padės sulieknėti
                                Norite sulieknėti greitai, lengvai ir visam laikui? Mėgaukitės tik sveikais ir naudingais maisto produktais!
  Arbūzas. Tai vienas naudingiausių vasaros produktų, padėsiantis sulieknėti ir pašalinti toksinus iš organizmo. Tad jei vasarą norite ko nors gaivinančio, saldaus ir sultingo, būtinai šaldytuve turėkite bent gabalėlį arbūzo.
  Troškintos daržovės.
                            
 Gurmaniškos prekės ant lietuvių stalo – vis dažnesnės
                                Net ir sunkmečiu lietuviai nevengia savo stalą paįvairinti egzotiškais atvežtiniais vaisiais, prieskoniais ar jūros gėrybėmis.
  Prekybininkai pastebi, kad vadinamųjų gurmaninių prekių pardavimai kasmet išauga dešimtimis procentų. Analitikai sako, kad net ir sumažėjus pajamoms lietuviai išmoko gyventi taip, jog užtektų ne tik būtiniausiems poreikiams.
                            
 Dietologė: jūros gėrybės vertingos, bet valgyti jas reikia saikingai
                                Jūros gėrybės daug kam yra delikatesas. Kiti visai nemėgsta valgyti visokių jūros „pabaisų“. O juk šie produktai turtingi jodu, mikroelementais, atsakančiais už mūsų intelektą, ir daugybe kitų naudingų medžiagų.
  Be to populiariąją Viduržemio jūros dietą, kurioje karaliauja žuvys, jūros gėrybės, alyvuogių aliejus, daržovės ir vaisiai –mokslininkai pripažino viena sveikiausių. Viduržemio jūros dietos gerbėjai gyvena ilgiau, jie energingesni, judresni ir atrodo jaunesni.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Kodėl tituluotai gražuolei G. Maruškevičiūtei nepatiko Palermas?
                                „Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė negali atsigauti: po atostogų Italijoje mergina džiaugiasi patirtais įspūdžiais ir nekantrauja jais pasidalyti su kitais. Nepaisant to, kad grįžo peršalusi, ji planuoja kuo greičiau nudžiuginti draugus itališka vakariene.
  Tris dienas Gritė viešėjo Romoje, kartu su vaikinu mergina įveikė didžiausius maršrutus pėsčiomis po gražiausias vietas. Ją labai sužavėjo Santa Maria Maggiore bazilika, taip pat Piazza Navona aikštė ir fontanai.
                            
 Krevetės su grybais
                                Puikus lietuviškų ir egzotiškų ingridientų derinys.
  Jums reikės:  2 šaukštai aliejaus    2 vnt svogūnų    2 šaukštai aliejaus    1 čili pipiras    300 gr grybų    druska    pipirai  
  Paruošimas:
  Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 5 minutes kepinkite svogūnus ir grybus, retkarčiais pamaišydami. Pasūdykite, įberkite pipirų bei susmulkintą čili ankštį. Supilkite vyną, suberkite krevetes (jei buvo šaldytos, prieš tai atšildykite) ir troškinkite apie 5 minutes.
                            
 Aštri krevečių sriuba
                                Sudėtinės dalys:  Pekino kopūstas, 200 gramų    Konservuoti kukurūzai, 80 gramų    Pomidorai, 1 vienetas    Baklažanai, 50 gramų    Svogūnai, kepti, 30 gramų    Krevetės be kevalo, 100 gramų    Vanduo, 800 mililitrų    Čili, pagal skonį    Grietinėlė    Petražolės  
  Gaminimas:
  Supjaustome pekino kopūstą, pomidorą, baklažaną, viską sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Supjaustome svogūnus ir juos apkepiname keptuvėj.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Makaronai su krevetėmis
                                Netradiciški makaronai, tinkantys tiek pietų stalui, tiek vakarienei.
  Jums reikės:  Makaronų    Krevečių    Majonezo    Pomidorų padažo    Prieskonių    „Permazano“ sūrio  
  Gaminame:
  Makaronus paverdame 8 minutes, krevetes — 15 min. Nukošus makaronus dedame į stiklinį kepimo indą (arba skardą), pabarstome mėgiamais prieskoniais. Padarius padažą iš pomidorų padažo bei majonezo, užtepame jį ant makaronų, ant virsaus beriame krevetes bei pašauname į orkaitę. Kepti reikia apie 25—30 min.
                            
 Egzotiški pietūs: krevetės su grybais
                                Jei pietums nusprendėte pasigaminti ką nors neįprasto,  šis receptas kaip tik jums. Be to jis pravers ir grybų sezono metu, kaip pabos juos kepti ir valgyti su virtomis bulvėmis.
  Jums reikės:  2 šaukštų aliejaus    2 svogūnų    1 čili pipiro    300 gramų grybų    druskos    mampipirų  
  Gaminame:
  Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 5 minutes kepinkite svogūnus ir grybus, retkarčiais pamaišydami. Pasūdykite, įberkite pipirų bei susmulkintą čili ankštį.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 