• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jeigu jau turiu voveraičių tai valgau iki... kol pabos. Daug kam nuobodūs cukinijų blynai (man jie skanūs vidada) su voveraičių padažu suskamba visai kitomis natomis...“ – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Jeigu jau turiu voveraičių tai valgau iki... kol pabos. Daug kam nuobodūs cukinijų blynai (man jie skanūs vidada) su voveraičių padažu suskamba visai kitomis natomis...“ – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 1 cukinija; 1 kiaušinis; 200 g grūdėtos varškės; 2 v. š. miltų; žiupsnis druskos; šlakelis aliejaus, kepimui; 1 v. š. žalumynų: krapai, svogūnų laiškai, bazilikai, petražolės.

Padažui: apie 0,5 l voveraičių; 1 svogūnas; 30 g sviesto; 150 ml grietinėlės; žiupsnis druskos; žiupsnis juodųjų pipirų; šiek tiek krapų ir svogūnų laiškų.

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Nuspaudžiame skystį. Mušame kiaušinį, beriame žalumynus, miltus, varškę ir druską. Masę gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame masės. Kepame ant silpnos kaitros iš abiejų pusių, uždengus keptuvę dangčiu.

REKLAMA
REKLAMA

Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintą svogūną. Pakepiname, kol šis suminkštės. Sudedame voveraites. Pabarstome druska, pipirais. Pakepiname keletą min. Supilame grietinėlę, sudedame žalumynus. Pakaitiname dar apie 5 – 10 min.

Blynus patiekiame su voveraičių padažu. Skanių vasaros atradimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų