• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo – obuolių metas. Gali būti, kad jūsų sode užderėjo tokia gausybė obuolių, kad jau net nebežinote kur juos dėti. Turime jums pasiūlymą – kaitinkite orkaitę, griebkite indą tešlai ir išbandykite apačioje pateiktą gardžiausio obuolių pyrago receptą.

Ruduo – obuolių metas. Gali būti, kad jūsų sode užderėjo tokia gausybė obuolių, kad jau net nebežinote kur juos dėti. Turime jums pasiūlymą – kaitinkite orkaitę, griebkite indą tešlai ir išbandykite apačioje pateiktą gardžiausio obuolių pyrago receptą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itališkas obuolių pyragas

Jei norite išbandyti kažką visai naujo, pats laikas virtuvėje paskleisti Italija dvelkiančio pyrago aromatą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 180 g miltų;
  • 6 vnt. obuolių;
  • 2 vnt. kiaušinių trynių;
  • 140 g cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 150 ml pieno;
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;

Išlydykite sviestą ir palikite jį atvėsti. Cukrų išplakite su tryniais iki kol cukrus visiškai ištirps. Masė turi pasidaryti beveik visiškai balta. Į gautą masę supilkite pusę išlydyto sviesto. Išplakite. Supilkite pieną. Vėl išplakite. Berkite druską. Išplakite. Įsijokite miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

REKLAMA
REKLAMA

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Labai aukštos formos mums nereikės, nes pyragas pakils nedaug.

Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis riekelėmis. Jas išdėliokite ant tešlos. Pasilikome pusę lydyto sviesto. Juo apšlakstykite obuolius. Taip pat turime likusius 3 šaukštus cukraus. Šį cukrų užbarstykite ant sviestu pateptų obuolių. Beje, šiuos 3 balto cukraus šaukštus galite pakeisti ruduoju cukrumi, tuomet susidarys karamelinė plutelė.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų