Itališkas obuolių pyragas
Jei norite išbandyti kažką visai naujo, pats laikas virtuvėje paskleisti Italija dvelkiančio pyrago aromatą.
Jums reikės:
- 180 g miltų;
- 6 vnt. obuolių;
- 2 vnt. kiaušinių trynių;
- 140 g cukraus;
- 50 g sviesto;
- 150 ml pieno;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
Išlydykite sviestą ir palikite jį atvėsti. Cukrų išplakite su tryniais iki kol cukrus visiškai ištirps. Masė turi pasidaryti beveik visiškai balta. Į gautą masę supilkite pusę išlydyto sviesto. Išplakite. Supilkite pieną. Vėl išplakite. Berkite druską. Išplakite. Įsijokite miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Labai aukštos formos mums nereikės, nes pyragas pakils nedaug.
Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis riekelėmis. Jas išdėliokite ant tešlos. Pasilikome pusę lydyto sviesto. Juo apšlakstykite obuolius. Taip pat turime likusius 3 šaukštus cukraus. Šį cukrų užbarstykite ant sviestu pateptų obuolių. Beje, šiuos 3 balto cukraus šaukštus galite pakeisti ruduoju cukrumi, tuomet susidarys karamelinė plutelė.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Skanaus!