pyrago receptas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pyrago receptas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pyrago receptas“.
            
 Senuose užrašuose Odeta rado tobulą pyrago receptą: užsirašykite iš karto
                                „Šį pyragą kepdavau labai dažnai, kai mano vyresnėlis buvo mažas dar. Paskui pasimiršo ir daug metų nekepiau. Vakar benaršydama po savo senus užrašus radau ši receptą ir vyresnėlis iškepė. Tikrai nėra tas, kurį reikia valgyti metant svorį, bet kartais reikia to gabaliuko“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. 
Reikės: 1 skardinė „Rududu“ tipo kremo; 500 g maskarponės sūrio; 3 kiaušiniai; 2 pakeliai sausainių (Gaidelis ar kitokių panašių); 100g sviesto.
                            
 Atrado tobulą rudeninio pyrago receptą: sotu, pigu ir greita
                                „Ruduo mane visada džiugina, ypač savo spalvomis, kvapais ir keista aura. Rytai dvelkia gaiva ir kvepia sudžiuvusiais lapais, o vakarai – miegu ir nostalgija. Šaltus rytus mes šildome puodeliu kavos (kartais arbatos) ir sezoniniu pyragėliu, o vakarus – aromatine žvake ir stora vilnone antklode. 
O kadangi pas mus ruduo jau kaip reikiant su lietumi ir vėju, tai visai ne nuodėmė grįžti į namų virtuves ir gaminti.
                            
 Šį rudeninį pyragą vadina skaniausiu iš visų: skonis vertas 10 balų
                                „Labai vykęs ir pavykęs pyragas. Ne per saldus, pakankamai šlapias ir nėra reikalo čia jo labai girti, nes aš jau ir taip įtraukiau jį į mėgstamų pyragų sąrašą. 
Šis receptas buvo publikuojamas „The Times“ kiekvieną rugsėjo mėnesį nuo 1983 iki 1989 metų, kol redaktorius nusprendė, kad jau gana. Ir tada žmonės supyko, pradėjo reikalauti, kad šis receptas sugrįštu atgal į laikraščio puslapius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Ingrida atrado superinį obuolių pyragą: skonis – nepakartojamas
                                „Rudeniu kvepiantis obuolių pyragas, pateiktas su ledais, nes oras vis dar primena vasarą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Kepimo forma 27 cm skersmens.
                            
 Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna prašys pakartoti
                                „Rudeniu ir meduolių prieskoniais kvepiantis pyragas. Drėgnas ir sodrus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. 
Kepimo forma 24 – 26 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min + apie 1 val., kol pyragas keps.
                            
 Šį mielinės tešlos pyragą kepsite visą rudenį: receptą užsirašykite iš karto
                                „Labai mėgstu mielinius kepinius, tačiau su mieline tešla mano draugystė sudėtinga. Net vienais metais pažadėjau, kad su ja susidraugausiu ir kepsiu, kepsiu, kepsiu. 
Na, jei visos mielinės tešlos bus tokios malonios kaip ši tešla, tai tikrai kepsiu ir daugiau. 
Be to, tokį pyragą nėra sudėtinga paruošti (nors prirašiau tikrai daug). Ir labai paprasta jį greitai suvalgyti“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. 
Pyragui reikės: apie 750 gr.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šį pyrago receptą kartosite ne kartą: greitas, paprastas ir labai skanus
                                „Net jei jūs nemėgstate kepinių su varške, galite drąsiai kepti šį pyragą, varškės jame tikrai nesijaučia. Itališkame recepte naudojama rikota, tačiau ne visi ją perkame ir ne visada jos turime, jei ir perkame. Lietuviška varškė, sutrinta su geru šaukštu grietinės ar jogurto, tampa labai panaši į rikotą. Ir pyrago skonis nuo to nepasikeičia. 
Šį pyragą galite kepti be uogų ar vaisių, bet man norėjosi daugiau gaivumo, o ne tik paprasto skanaus migdolinio biskvito.
                            
 Šis obuolių pyragas sužavės šeimą: „Labai minkštas, purus ir drėgnas“
                                „Labai minkštas, purus ir drėgnas obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Šis pyragas be galo skanus dar karštas su ledais ar grietinėle. Kai pyragas atšąla – puikiai tinka prie popiečio kavos ar arbatos puodelio. 
Pyrago pagaminimas gana greitas, o nuo stalo jis taip pat greitai ir išgaruoja. Jei norite daugiau tešlos, bet mažiau obuolių, tuomet dėkite tik 2 obuolius į pyragą. Taip pat galite pirma supilti tešlą ir tik po to sudėlioti obuolius ant viršaus.
                            
 Išdavė superinį obuolių pyrago receptą: kartosite ne kartą
                                „Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens. Porcijos 6 – 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Gardus ir paprastas obuolių pyragas pagal Ingridą: receptą verta išbandyti
                                „Obuolių pyragas – skanu visada. Pavasarį, kai baigiam suvalgyti seną derlių, ar rudenį, kai pilnomis pintinėmis tempiam obuolius į namus. Vienareikšmiškai manau, obuolių pyragai yra kepami dažniausiai. Net aš nebesuskaičiuoju, kiek receptų obuolių pyragų esu kepusi, o kur dar visos kitos šeimininkės. Obuolių pyragų receptų yra begalės, tad raskim savo geriausią ir kepkim“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. 
Kepimo forma 24 cm skersmens.
                            
 Atrado skaniausią šokoladinio pyrago receptą: neišbandyti būtų nuodėmė
                                „Tobulas! Tikrai sakau Jums, šis braunis yra tobulas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Kepiau kvadratinėje kepimo formoje. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 10 min + 20 - 25 min kepimo laikas: 
	250 g juodo šokolado (aš naudojau 150 g juodojo šokolado ir 100 g pieniško šokolado);
	150 g sviesto; 
	140 g cukraus;
	60 g miltų;
	Žiupsnis druskos;
	3 kiaušiniai.
Garų vonelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Suberiame cukrų ir druską.
                            
 Šis pyragas sužavės visą šeimą: pigu, greita ir labai skanu
                                Ieškote paprasto, bet įspūdingo deserto, kuris pripildytų namus citrusinių vaisių aromato ir pradžiugintų artimuosius? Itališkas apelsinų pyragas „torta all'arancia“ – tai klasikinis receptas, atkeliavęs iš saulėtosios Sicilijos.  
Šio kepinio žavesys slypi jo paprastume – jums nereikės dešimčių brangių produktų ar valandų virtuvėje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Atrado superinį obuolių pyrago receptą: vienas, du ir yra
                                Tarp rudens gėrybių kasmet populiarumo viršūnės neužleidžia obuoliai. Ir ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų praturtinti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių mėsos patiekalų.  
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai dalijasi net keturiomis idėjomis, ką šį rudenį pasigaminti iš obuolių, ypač, kai šią savaitę jų galima rasti už ypač mažą kainą.
                            
 Labai skanus šokoladinis cukinijų pyragas: išbandyti tiesiog būtina
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti šokoladinį cukinijų pyragą. Kaip pasakojo žymi moteris, nuo pat laidos sukūrimo pradžios ji sulaukdavo žinučių, kada parodys kaip pasigaminti cukinijų pyragą. Atėjo laikas, kai K. Starkienė pasidalino pačiu geriausiu receptu – išbandyti tiesiog būtina.
                            
 Tokio šokoladinio pyrago dar neragavote: reikės vos kelių ingredientų
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itin skanų šokoladinį pyragą. Šį pyragą iškepti tikrai nėra sudėtinga, jam nereikia įmantrių ingredientų, o skonis, garantuojame, kad patiks visiems šokoladinių saldumynų megėjams.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Labai paprastas ir skanus citrinų pyragas: abejingų nepaliks
                                Kai norisi kažko saldaus ir gaivaus, puikiai tiks lengvai pagaminamas žaliųjų citrinų pyragas. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja parodė, kaip labai paprastai ir greitai paruošti šį desertą, kuris abejingų tikrai nepaliks. Kaip pasakojo Kotryna Starkienė, šį receptą ji tradiciškai gamina jau keletą metų iš eilės.
                            
 Gian Luca pasidalino gardaus pyrago receptu: skonis primins vaikystę
                                Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti pyragą su uogomis ir ledais, kurio skonis dvelkia vaikyste. 
Šįkart jis vyko į Varėną, kur susipažino su Lauksve, viena iš „Beribu“ įkūrėjų, kuri su dar dviem draugėmis pradėjo šaldytų uogų ir vaisių verslą, kurį vadina miško laboratorija.
                            
 Lengvai pagaminamas ir labai skanus aguoninis pyragas: puikiai tiks Kalėdų stalui
                                Aguoninis pyragas su kondensuoto pieno sirupu ir apelsinų natomis – tikras šventinis gardumynas. Pyrage nenaudojami įprasti kvietiniai miltai, tad šiuo skanumynu galės mėgautis ir glitimo netoleruojantys. Kaip TV3 laidoje „Gardu Gardu“ teigė vedėjas Gediminas Endriukaitis, geriausia šio kepinio dalis yra ta, kad pyragas labai lengvai pagaminamas, tad puikiai tiks, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi nustebinti svečius ar namiškius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šis pyragas patiks neįprastų receptų mėgėjams: pagaminti praprasta, bet labai gardu
                                Šis filo tešlos pyrago su plikytu kremu receptas yra labai paprastas ir nereikalaujantis praleisti daug laiko virtuvėje, todėl tikrai tinka ir tiems, kurie nelabai mėgsta gaminti desertų. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjų gamintas pyragas tikrai nustebins, nes traški filo tešla puikiai dera su šilkiniu plikytos tešlos kremu, o visus skonius apjungia paprastas, bet labai čia tinkantis cukraus ir medaus sirupas.
                            
 Liko vištienos? Pasigaminkite itin aromatingą pyragą iš likučių
                                Kotryna Starkienė kviečia pasigaminti vištienos ir grybų pyragą. Jis puikiai tinka, kai turite vištienos likučių, nes įdarui ji naudojama kepta. Receptu moteris pasidalijo TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.  
Vištienos ir grybų pyragui reikės:
Tešlai: 
	170 gr. miltų
	160 gr. šalto sviesto
	80 gr. šaltos grietinės
	Pusės šaukštelio kepimo miltelių
	Žiupsnio druskos
Įdarui: 
	500 gr. vištienos blauzdelių mėsos be odos
	450 ml. riebios grietinėlės
	250 gr. pievagrybių
	50 gr.
                            
 Šis moliūgų pyragas abejingų nepaliks: rudenį jį išbandyti būtina
                                Moliūgų pyragas turbūt ne visiems skamba skaniai ar viliojančiai, nes tikrai neretai toks kepinys būna sausas ir sprangus. Tačiau išbandžius TV3 laidoje „Gardu Gardu“ parodytą receptą nuomonė tikrai pasikeis ir šį pyragą norėsis kepti dar daug kartų. Šis kepinys bus sunkus ir drėgnas su daug tekstūros ir aromato. Tai tikrai ypatingas desertas, kurį, papuošus puriu kreminio sūrio kremu, drąsiai galima dėti ant šventinio stalo.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Rikotos mėgėjų dėmesiui: šis pyragas jums patiks
                                Itališkąjį rikotos sūrį ima mėgti vis daugiau lietuvių. O ar žinojote, kad su šiuo sūriu galima gaminti ne tik makaronus ir pizas, bet ir pyragus?  
Cukinijų ir rikotos pyragas 
Jums reikės: 
	Kiaušinio trynys, 1 vnt.
	Sviestas (formai patepti), 1 v.š.
Tešlai: 
	Miltai, 160 gr.
	Sviestas, 110 gr.
	Grietinėlė, 60 ml
	Vanduo, 60 ml
	Citrinų sultys, 2 a.š.
	Druska, 1 a.š.
Įdarui: 
	Jaunos cukinijos, 2 vnt.
	Rikotos sūris, 100 gr.
	Grietinėlė, 60 ml
	Aliejus, 2 v.š.
	Česnakai, 1 skilt.
                            
 Šis obuolių pyrago receptas nustebins: neįprasta gaminimo eiga abejingų nepaliks
                                Turbūt neįmanoma įsivaizduoti rudens be obuolių pyrago. Iškepti bent vieną obuolių pyragą yra tiesiog būtina, o jei nusibodo visi seni receptai ir norisi kažko naujo, TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai skuba į pagalbą. Šis, kiek neįprastas, obuolių pyrago-pudingo su karamele receptas skanus tiek kaštas, tiek ir atšalęs. 
Pudingui reikės:
6 vnt. vidutinio dydžio obuolių 
200 g cukraus 
3 valg. š. klevų sirupo 
30 g sviesto 
Žiupsnelio druskos 
1 arb.
                            
 Laukiate svečių? Pavaišinkite juos gaiviu kriaušių pyragu
                                Kas gali būti geriau už vakarą draugų būryje? O, kad būtų dar smagiau, pavaišinkite juos neprilygstamu kriaušių ir varškės pyragu! 
Išbandykite receptą 
Ingredientai: 
	Kvietiniai miltai, 500 gr.
	Kiaušiniai, 2 vnt.
	Pienas, 250 ml
	Mielės, 25 gr.
	Aliejus, 5 v.š.
	Cukrus, 4 v.š.
	Vanilinis cukrus, 1 pak.
	Varškė, 400 gr.
	Cukrus, 1 v.š.
	Citrinos esencija, 3 laš.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Rudeniškas morkų pyragas: ne tik gardu, bet ir maistinga
                                Ruduo mus džiugina gausiu derliumi, tad kodėl gi neišbandžius ko nors naujo? Siūlome paruošti šviežių morkų pyragą, kuriuo pasimėgaus visa šeima. 
Itališkas morkų pyragas 
Ingredientai: 
	Morkos, 300 gr.
	Migdolai, 250 gr.
	Cukrus, 150 gr.
	Kiaušiniai, 8 vnt.
	Apelsinų sultys, 300 ml
	Medus, 2 v.š.
	Sviestas formai patepti
	Cukraus pudra pabarstymui
	Apelsino žievelė
	Vanilinis cukrus, 1 pak.
	Morkas sutakuokite arba sumalkite, sudėkite į marlę ir beveik sausai nuspauskite.
                            
 Itališkas obuolių pyragas: išbandykite šį receptą
                                Ruduo – obuolių metas. Gali būti, kad jūsų sode užderėjo tokia gausybė obuolių, kad jau net nebežinote kur juos dėti. Turime jums pasiūlymą – kaitinkite orkaitę, griebkite indą tešlai ir išbandykite apačioje pateiktą gardžiausio obuolių pyrago receptą. 
Itališkas obuolių pyragas 
Jei norite išbandyti kažką visai naujo, pats laikas virtuvėje paskleisti Italija dvelkiančio pyrago aromatą. 
Jums reikės: 
	180 g miltų;
	6 vnt. obuolių;
	2 vnt.
                            
 Turite pernokusių bananų? Išbandykite šį paprastą pyrago receptą
                                Turite pernokusių bananų, o nežinote, ką su jais daryti? Tai puikus metas išbandyti bananų duonos receptą! Šis paprastas receptas padės ne tik sunaudoti pajuodusius bananus, bet ir pasimėgauti sveiku užkandžiu.  
Ingredientai: 
	Ištirpintas sviestas, 0,5 stikl.
	Cukrus, 1 stikl.
	Kiaušiniai, 2 vnt.
	Vanilės ekstraktas, 1 a.š.
	Miltai, 1,5 stikl.
	Kepimo milteliai arba soda, 1 a.š.
	Grietinė, 0,5 stikl.
	Smulkinti graikiniai riešutai, 0,5 stikl.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šis šokoladinis pyragas abejingų nepaliks: receptas lengvas ir labai gardus
                                Šokoladas ir vyšnios – klasikinė tobula skonių kombinacija. O jei dar pridėsite šalia kaušelį ledų, gausite tobulą desertą. Geriausia yra tai, kad TV3 laidoje „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodys, kaip tokį pyragą pagaminti greitai ir be ypatingų pastangų. Tai sodraus skonio desertas, kurio saldumą atsveria vyšnių rūgštelė, o visą skonių kombinaciją puikiai gali užbaigti šiek tiek kokybiškų ledų.
                            
 Gardus pyragas su persikais: vienas ingredientas jus nustebins
                                Norisi skanaus ir tuo pačiu gaivaus, vasariško deserto? Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis laidoje „Skaniai ir paprastai“ dalinasi paprastu, bet fantastiško skonio pyrago su persikais receptu. Šis desertas pasižymi tikra skonių jūra, nes pyragą pagardina neįprastas ingredientas – bri sūris. 
Pyragui reikės: 
1 pak. (~450g) filo tešlos; 
~200 g lydyto sviesto; 
3–4 vnt. gerai prinokusių persikų; 
~250 g bri sūrio; 
2 vnt.
                            
 Receptas. Greitai paruošiamas bei skanus obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    4   kiaušinių    200 gramų   cukraus    200 gramų   kvietinių miltų    4   obuolių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius suplakti. Į kiaušinius įberti cukrų ir gerai išmaišyti, vėliau įberti miltus irgi gerai sumaišyti.   Įšmaišytą tešlą supilti į kepimo indą išteptą šiek tiek aliejaus o ant viršaus sudėlioti nuluptus ir supjaustytus griežinėliais obuolius. Tada įdėti i orkaitę, kepti apie 20 min 180°C temp.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Trupininis varškės pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    3 valgomieji šaukštai   cukraus    3 valgomieji šaukštai   cukraus (rudas)    100 gramų   kvietinių miltų    1/4 arbatinio šaukštelio   sodos    600 gramų   varškės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    100 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės (tarkuota)    4 vienetai   kiaušinių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškė sutrinama su cukrumi.
                            
 Receptas. Varškės keksas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   varškės    150 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    300 gramų   kvietinių miltų    4 vienetai   kiaušinių    300 gramų   cukraus    šiek tiek   razinų    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą gerai išsukti ir ,po vieną, įmušti kiaušinius, suberti cukrų. Varškę gerai pertrinti, sudėti į sviestą kartu su miltais bei kepimo milteliais. Suberti razinas.
                            
 Receptas. Pyragaičiai su žaliąja arbata ir sezamų sėklomis
                                Tai nepakartojamo skonio pyragaičiai su žaliosios Matcha arbatos milteliais. Prie šito pyrago taip pat tinka žalioji Matcha arbata ar latė. Glajus suteikia taip pat puikų skonį, o sezamų sėklas galima pabarstyti kokias norima: baltas, juodas ar mišinį, kurį aš naudojau. Galima pjaustyti kvadratėliais ir pateikti kaip pyragaičius arba patiekti kaip visą pyragą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bananų pyragas
                                INGREDIENTAI:    125 gramai   sviesto    240 gramų   cukraus (rudasis )    2 vienetai   kiaušinių    2 vienetai   bananų    125 mililitrai   pieno    175 gramai   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    75 gramai   kokosų (drožlės)    1 žiupsnelis   cinamono    1 žiupsnelis   muskato    1 žiupsnelis   kardamono    1 žiupsnelis   kvapiųjų pipirų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Mažosios Lietuvos pasididžiavimas – smėlio pyragas
                                Klaipėdos kraštas nuo senų laikų diktavo Lietuvai miestietišką gyvenimo būdą ir kultūrą. Kitų etninių mūsų šalies regionų gyventojai ne tik maistui, bet ir stalo serviravimui buvo ne itin išrankūs. O mažalietuviai savo kafiją  gerdavo iš porceliano puodelių, valgydavo vokiškų kraštų skanėstą sandkucheną. Prie kavos puodelio Pajūrio kaimai dėl artimos Klaipėdos kaimynystės anksti buvo paveikti miesto kultūros.
                            
 Kalėdinis meduolis
                                Ingredientai: 100 g sviesto 180 g cukraus 1 a.š. vanilinio cukraus 2 kiaušiniai 150 g medaus 1/2 indelio grietinės 350-400 g miltų 1 šaukštas karčios kakavos 2-3 a.š. prieskonių mišinio iš: kvapniųjų pipirų, gvazdikėlių, kalendros, cinamono, tarkuoto muskato. Gaminimas: Sviestą išlydyti, išmaišyti su cukrumi, įdėti du trynius, supilti išlydytą medų, sudėti grietinę, išmaišyti ir po truputį berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gale įberti kakavą ir prieskonių mišinį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Purus citrininis pyragas
                                Sudėtinės dalys 100 g minkšto sviesto 100 g cukrus Žiupsnis druskos  1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės 2 dideli kiaušiniai  150 g kvietinių miltų 30 g krakmolo 2 šaukšteliai kepimo miltelių 8 šaukšteliai citrinų sulčių 80 ml pieno Šiek tiek šafrano Citrinos sulčių ir cukraus pudros papuošimui Gaminimas: Minkštą sviestą su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuota citrinos žievele išplakti mikseriui iki vientisos purios balsvos masės (užtruks apie 4-5min.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 