obuolių pyragas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „obuolių pyragas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „obuolių pyragas“.
            
 Internetą sprogdina šis obuolių pyrago receptas: paprasta ir skanu
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti „nematomą“ obuolių pyragą. Ne be reikalo šiuo metu tokio tipo receptai yra labai populiarūs internete – pasigaminti pyragą nėra sudėtinga ir jis yra labai skanus, tiesiog tirpsta burnoje. O nematomu pyragas vadinamas, nes jį taip greitai suvalgysite, kad taps tikrai nematomu.
                            
 Rudens kvapas namuose: obuolių ir cinamono pyragas, kuris sušildo
                                Kai lauke dargana ir medžiai barsto paskutinius lapus, namuose norisi šilumos, jaukumo ir aromato, primenančio vaikystę. Vienas iš tokių kvapų – šviežiai kepto obuolių ir cinamono pyrago. Tai klasikinis rudens desertas, kuriame susijungia obuolių saldumas, prieskonių aromatas ir trapus, lengvas tešlos pagrindas. Pyragas ne tik pakelia nuotaiką, bet ir tampa maloniu būdu palepinti šeimą ar nustebinti svečius be didelių pastangų.
                            
 Paprastas, bet superinio skonio obuolių pyragas: sužavės visus
                                „Nematomas pyragas – tai pracūziškas desertas, kuriame yra daug plonais griežinėliais supjaustytų obuolių ir labai mažai tešlos, mažai cukraus ir mažai riebalų, tik tiek, kad būtų galima užpildyti visą kilogramą obuolių!“, – rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. 
Šį pyragą dievina ne tik prancūzai, bet ir japonai. Man jis taip pat labai patiko, tačiau galiu pasakyti, kad jis daugiau panašus į lengvą desertą, nei į pyragą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Neįtikėtinai purus obuolių pyragas: receptas, kurio nesinorės pamiršti
                                „Vienas pyragas keičia kitą“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Porcijos 6. Užtruksite apie 1 valandą. Kepimo forma 24 cm skersmens. 1 stiklinė – 200 ml. 
Ingredientai: 
	2 kiaušiniai;
	1 st cukraus;
	2 v. š. aliejaus;
	1 st kefyro;
	1 a. š. kepimo miltelių;
	2 st miltų;
	0,5 a. š. cinamono;
	4 obuoliai.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir cinamonu, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame kefyrą, aliejų. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius.
                            
 Senuose užrašuose rado legendinio obuolių pyrago receptą: ragina išbandyti
                                „Tai dar vienas receptas iš mano seno receptų sąsiuvinio. Kažkada šis pyragas mano tėvų namuose būdavo labai dažnai kepamas. Tiksliau būdavo kepami du obuolių pyragai. Arba biskvitinis su obuoliais arba šis. Tik šis labai greitai nuo stalo išgaruodavo. 
Dar noriu pridurti, kad ši tešla skiriasi nuo šaldytos sluoksniuotos tešlos. Tad, nepatingėkite ir pasigaminkite tešlą šiam pyragui patys“, – rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. 
Šiam pyragui reikės 28x36 cm kepimo formos.
                            
 Paprastas, bet tobulo skonio obuolių pyragas: vienas, du ir yra
                                Vėstantys orai reiškia, kad namai vis dažniau pakvimpa kepiniais. Kaip obuoliai – vieni perkamiausių vaisių, taip ir jų pyragas – daugeliui skaniausias desertas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jo skonį pažįstame nuo vaikystės, bet ir jis vis dar gali stipriai nustebinti.  
Sėkmės raktas – dar lengvesnis nei tradicinis metodas paruošti obuolius. Pyragas bus ne tik pigus, drėgnas, burnoje tirpstantis, bet ir greitas, rašoma pranešime spaudai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šis obuolių pyragas taps tikra rudens bomba: kartosite ne kartą ir ne du
                                „Šiandieną aš vaišinu jus savo vaikystės obuolių pyragu, kurį kepdavo mano namuose. Aišku, aš dariau pagal savo poreikius ir gavosi tikrai skanus, minkštas.  Medų galite keisti cukrumi, bet aš naudojau medų, man skaniau yra su medumi“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. 
Standartinė torto forma, užtruksite apie 1,5 val.
                            
 Ingrida atrado superinį obuolių pyragą: skonis – nepakartojamas
                                „Rudeniu kvepiantis obuolių pyragas, pateiktas su ledais, nes oras vis dar primena vasarą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Kepimo forma 27 cm skersmens.
                            
 Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna prašys pakartoti
                                „Rudeniu ir meduolių prieskoniais kvepiantis pyragas. Drėgnas ir sodrus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. 
Kepimo forma 24 – 26 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min + apie 1 val., kol pyragas keps.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Atrado superinį obuolių pyrago receptą: „Užteks ir šeimynai, ir kaimynams“
                                „Minkštutis, švelnaus ir nuostabaus skonio pyragas pradžiugins visus pyragų mylėtojus. Tai puikus derinys, kuomet sunku išsirinkti ką kepti – varškės ar obuolių pyragą. Aš radau būdą, kaip palengvinti pasirinkimą – tiesiog kepti abu pyragus viename! Ir patikėkite manimi, tiek pyrago pagrindas, tiek varškė su obuoliais iškepa idealiai. Pyrago pagrindas yra labai minkštas, šiek tiek primena biskvitą. Tik neišsigąskite, kad iškepusio pyrago vidus dar bus gana skystas, ilgiau kepti tikrai nereikia.
                            
 Šis obuolių pyragas sužavės šeimą: „Labai minkštas, purus ir drėgnas“
                                „Labai minkštas, purus ir drėgnas obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Šis pyragas be galo skanus dar karštas su ledais ar grietinėle. Kai pyragas atšąla – puikiai tinka prie popiečio kavos ar arbatos puodelio. 
Pyrago pagaminimas gana greitas, o nuo stalo jis taip pat greitai ir išgaruoja. Jei norite daugiau tešlos, bet mažiau obuolių, tuomet dėkite tik 2 obuolius į pyragą. Taip pat galite pirma supilti tešlą ir tik po to sudėlioti obuolius ant viršaus.
                            
 Išdavė superinį obuolių pyrago receptą: kartosite ne kartą
                                „Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens. Porcijos 6 – 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Gardus ir paprastas obuolių pyragas pagal Ingridą: receptą verta išbandyti
                                „Obuolių pyragas – skanu visada. Pavasarį, kai baigiam suvalgyti seną derlių, ar rudenį, kai pilnomis pintinėmis tempiam obuolius į namus. Vienareikšmiškai manau, obuolių pyragai yra kepami dažniausiai. Net aš nebesuskaičiuoju, kiek receptų obuolių pyragų esu kepusi, o kur dar visos kitos šeimininkės. Obuolių pyragų receptų yra begalės, tad raskim savo geriausią ir kepkim“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. 
Kepimo forma 24 cm skersmens.
                            
 Šis obuolių pyragas nepaliks abejingų: išbandžiusi rekomenduoja ir kitiems
                                „Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens. Porcijos 6 – 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
                            
 Atskleidė geriausią obuolių pyrago receptą: užsirašykite iš karto
                                „Sviestinis, riebus obuolių pyragas dar vainikuotas morengo kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. Manšis pyragas skaniausias ką tik iškeptas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. 
Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val. 
	360 g k. t. sviesto;
	200 g cukraus;
	0,5 a. š. druskos;
	1 a. š. vanilinio cukraus;
	0,5 a. š. trakuotos citrinos žievelės;
	3 kiaušiniai;
	300 g miltų;
	1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto, sodai nugesinti);
	3 – 4 obuoliai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šis obuolių pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra
                                Sausis daugybei žmonių susijęs su noru metus pradėti sveikiau ir pigiau. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai sveikatos stiprinimui ir biudžeto atstatymui pataria prisiminti receptus su obuoliais. 
Šie nedaug kainuojantys vaisiai turi nemažai naudos sveikatai ir gali tapti ingredientais daugybei skirtingų ir gardžių patiekalų, rašoma pranešime spaudai.
                            
 Šis Liucijos obuolių pyragas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
                                „Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, toks, kokį labiausiai mėgstu. Pyragui prireikia labai nedaug ingredientų, sumaišome tešlą, sudedame obuolius ir pyragas jau kepa orkaitėje. Iš viso užtruksite apie valandą, kartu su pyrago ruošimu ir kepimu orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. 
Reikės: 250 g miltų; 4 didelių kiaušinių; 5 didelių obuolių; 150 g cukraus; 120 ml obuolių-cinamono skonio jogurto (riebaus); 50 ml alyvuogių aliejaus; 1 arb.
                            
 Šis obuolių pyragas vadinamas skaniausiu pasaulyje: ragina išbandyti
                                Šiltas ir kvepiantis obuolių pyragas – jaukumo simbolis, be kurio ruduo nebūtų ruduo. Parduotuvėse gausus ir kaina džiuginantis obuolių derlius kviečia visa galva nerti į gardžių kepinių sezoną.  
„Iki“ konditeris Thierry Lauvray  siūlo išsikepti olandišką obuolių pyragą, kuris įvardijamas kaip geriausias pasaulyje. Nors titulas garbingas, desertas iš tiesų taupus – jam prireiks visai nebrangių ir paprastų ingredientų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šis obuolių pyrago receptas plinta masiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
                                Ruduo – metas, kai gamta mums dovanoja pačias gardžiausias gėrybes. Miško pakraščiuose bręsta riešutai, tarp samanų slepiasi grybai, o darže puikuojasi moliūgai. Kiekvienas derliaus vaisius turi savo vietą ant rudens stalo, bet iš visų šių gėrybių neabejotinai karaliauja obuoliai. Tai vaisius, simbolizuojantis rudens gausą.  
Maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė iš šio vaisiaus siūlo išsikepti gardžią obuolių galetę, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
                            
 Nepaprastai skanus karamelinis obuolių pyragas: patiks visiems
                                Kai obuolių šiais metais tiek daug, tai ir obuolių pyragų receptų nebus per daug – taip tikina TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Ji laidoje parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir nesudėtingą obuolių pyragą su karamele ir riešutais.
                            
 Gian Luca atskleidė firminį mamos obuolių pyrago receptą: skonis nukels į vaikystę
                                Ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago, nuo kurio pakvimpa visi namai, todėl šįkart TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ skirta būtent jam. Vedėjai atskleidė, kaip pasigaminti močiutės Irenos obuolių pyragą, o virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidė savo mamos obuolių pyrago receptą.  
Obuolių pyragas rudenį Lietuvoje dvelkia ne tik šiluma, bet ir sukelia sentimentus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Itališkas obuolių pyragas nepaliks abejingų: kodėl Gian Lucos mama naudoja jam kitokį pavadinimą?
                                Lietuvoje rudenį obuolių tikrai netrūksta, todėl geriausias šio sezono desertas neabejotinai yra obuolių pyragas. O kad neprapultumėte receptų gausybėje, šį sekmadienį TV3 žiūrovams į pagalbą atskubės laida „La maistas. Iššūkis“. Žiūrovų laukia net du – lietuviškas ir itališkas – receptai bei gausybė patarimų. Tačiau kuris receptas pelnys daugiau simpatijų?  
Obuolių pyragas rudenį Lietuvoje dvelkia ne tik šiluma, bet ir sukelia sentimentus.
                            
 Šis obuolių pyrago receptas abejingų nepaliks: skonis tobulas
                                „Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens. Porcijos 6 – 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
                            
 Liucijos obuolių pyragas nepaliks abejingų: vienas, du ir yra
                                „Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, toks kokį labiausiai mėgstu. Pyragui prireikia labai nedaug ingredientų, sumaišome tešlą, sudedame obuolius ir pyragas jau kepa orkaitėje. Iš viso užtruksite apie valandą, kartu su pyrago ruošimu ir kepimu orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. 
Reikės: 250 g miltų; 4 didelių kiaušinių; 5 didelių obuolių; 150 g cukraus; 120 ml obuolių-cinamono skonio jogurto (riebaus); 50 ml alyvuogių aliejaus; 1 arb. š. kepimo miltelių; 1 arb.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šis obuolių pyrago receptas nustebins: neįprasta gaminimo eiga abejingų nepaliks
                                Turbūt neįmanoma įsivaizduoti rudens be obuolių pyrago. Iškepti bent vieną obuolių pyragą yra tiesiog būtina, o jei nusibodo visi seni receptai ir norisi kažko naujo, TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai skuba į pagalbą. Šis, kiek neįprastas, obuolių pyrago-pudingo su karamele receptas skanus tiek kaštas, tiek ir atšalęs. 
Pudingui reikės:
6 vnt. vidutinio dydžio obuolių 
200 g cukraus 
3 valg. š. klevų sirupo 
30 g sviesto 
Žiupsnelio druskos 
1 arb.
                            
 Itališkas obuolių pyragas: išbandykite šį receptą
                                Ruduo – obuolių metas. Gali būti, kad jūsų sode užderėjo tokia gausybė obuolių, kad jau net nebežinote kur juos dėti. Turime jums pasiūlymą – kaitinkite orkaitę, griebkite indą tešlai ir išbandykite apačioje pateiktą gardžiausio obuolių pyrago receptą. 
Itališkas obuolių pyragas 
Jei norite išbandyti kažką visai naujo, pats laikas virtuvėje paskleisti Italija dvelkiančio pyrago aromatą. 
Jums reikės: 
	180 g miltų;
	6 vnt. obuolių;
	2 vnt.
                            
 Šokoladinis obuolių pyragas su riešutais: patiks net išrankiausiems
                                Obuolių pyragas – klasikinis rudens kepinys, tačiau šį kartą norime jums pasiūlyti receptą su netikėtais ingredientais. Tai puiki galimybė išbandyti virtuvėje kažką naujo, tad dalinamės šiuo įdomiu obuolių pyrago receptu! 
Ingredientai: 
  
	Sviestas, 100 gr.
	Kartusis šokoladas, 100 gr.
	Graikiniai riešutai, 100 gr.
	Miltai, 75 gr.
	Rudasis cukrus, 250 gr.
	Kakava, 50 gr.
	Kepimo milteliai arba soda, 1,5 a.š.
	Vanilinis cukrus, 1 pak.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šis obuolių pyragas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
                                „Lenkijoje turbūt vienas populiariausių. Mes valgėme su ledais, skanu buvo visiems“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. 
Ingredientai: 3 šaukštai cukraus; šaukštelis cinamono; 1 kg obuolių; 100 ml cukraus; žiupsnelis druskos; 5 kiaušinių baltymai; 250 gr margarino kepiniams; 1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių; 700 ml miltų keli lašai vanilės; 100 ml cukraus; 5 kiaušinių tryniai.
                            
 Gian Luca atskleidė firminį mamos obuolių pyrago receptą: skonis nukels į vaikystę
                                Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart laidoje šefas išdavė savo firminio mamos obuolių pyrago receptą – jo skonis nukels jus į vaikystę. 
Sekmadienio laidoje Gian Luca lankėsi Anykščių rajone ir iškart išdavė vis dar nesuprantantis, kodėl lietuviai taip myli obuolių sūrį ir nė nesupranta, kodėl jis vadinamas sūriu.
                            
 Tokio obuolių pyrago seniai neragavote: primins vaikystę
                                Vienos paslapties apie lietuvius Gian Luca neperpranta jau 15 metų: o jūs ar esate tai ragavę?
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Išdavė, kaip iškepti skaniausią obuolių pyragą: apsilaižysite pirštus
                                Nėra nieko nostalgiškiau nei kepamo obuolių pyrago kvapas – saldžiarūgščiai obuoliai, šildantys prieskoniai ir burnoje tirpstanti sviestinė tešla. Net jei ir turite savo šeimos ištobulintą obuolių pyrago receptą, tikėtina, kad dar neišbandėte galybės šio kepinio variacijų.  
Tradicinis obuolių pyragas pažįstamas kiekvienam, tačiau skirtingose šalyse vyrauja skirtingi gaminimo būdai.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas su šokolado gabaliukais
                                Lengvas, greitas, skanus. Puikiai tiks visai šeimai vakare prie puodelio karštos arbatos.  
 INGREDIENTAI:    200 gramų   miltai    3 vienetai   obuolių    150 gramų   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   šokoladas    100 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   pieno    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Purus obuolių pyragas su perliniu cukrumi
                                Fantstiško skonio obuolių pyragas. Ingredientai skirti 24 cm apvaliai formai.  
 INGREDIENTAI:    4 vienetai   obuolių    3 vienetai   kiaušinių    180 gramų   miltai    130 mililitrų   aliejaus    130 gramų   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    0.5 arbatinio šaukštelio   cukraus    Pabarstymui:     šiek tiek   perlinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 45 m...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Obuolių tinginys
                                INGREDIENTAI:    4 pakeliai   sausainių (sutrupinti)    1 kilogramas   obuolių (nulupti ir sutarkuoti per burokinę tarką)    500 gramų   grietinės    100 gramų   sviesto (arba margarinas, ištirpintas)    0.5 stiklinės   cukraus    šiek tiek   razinų (galima ir nedėti)    3 valgomieji šaukštai   želatinos (ištirpinta)    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Cinamoninis obuolių pyragas
                                Ketinau iš likusių obuoliukų iškepti pyragą mylimam žmogui, bet deja... O nepanaudoti produktų - nuodėmė. Tad ir išsikepiau šitą gardų saldumyną sau.  
 INGREDIENTAI:    180 gramų   miltai    150 mililitrų   pieno    110 gramų   sviesto (+trupučio formai ištepti)    100 gramų   cukraus    1 vienetas   obuolių    1 vienetas   kiaušinių    60 gramų   rudojo cukraus    10 gramų   kepimo miltelių    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilės ekstraktas    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    1 žiupsnelis ...
                            
 Receptas. Obuolių ir svarainių pyragas
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   obuolių    3 vienetai   kiaušinių    200 gramų   miltai    4 valgomieji šaukštai   svarainių (su sirupu)    3 valgomieji šaukštai   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nulupu, supjaustau ir sumaišau su svarainių sirupu.   Kiaušinius išplaku su cukrumi, dedu miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišau.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pyragas "Obuolinis"
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   obuolių    4 vienetai   kiaušinių    1.5 stiklinės   miltai    1 stiklinė   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    0.5 stiklinės   aliejaus    šiek tiek   cinamono    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nulupti, išminti sėklas, supjaustyti skiltelėmis ir apiberti cinamonu.   Ruošti tešla. Į dubenį mušti po vieną kaiušinį plakant, ir dalimis suberti visą cukrų.
                            
 Receptas. Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   obuolių    1 stiklinė   miltai    1 stiklinė   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   grietinės    2 valgomieji šaukštai   vandens    1 valgomasis šaukštas   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 1   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto, vandens, vanilinio cukraus užminkykite tešlą.
                            
 Receptas. Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   kiaušinių    3 vienetai   obuolių    1.5 stiklinės   miltai    0.5 stiklinės   cukraus    5 valgomieji šaukštai   spanguolių uogienės    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti miltus ir kepimo miltelius.   Ant formos dugno išdėlioti obuolių skilteles, užpilti uogienę ir tešla.   Kepti 40 minučių, 180 kaitros orkaitėje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pyragas "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpili
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   obuolių    1 vienetas   batono    3 vienetai   kiaušinių    50 gramų   cukraus    250 mililitrų   pieno    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    šiek tiek   džiūvesėlių ( malti)    šiek tiek   cukraus pudros    3 vienetai   apelsinų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš apelsinų išspaudžiame sultys. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais.
                            
 Receptas. Kokosinis obuolių pyragas
                                Burnoje tirpstantis pyragas!  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   kondensuoto pieno    4 vienetai   kiaušinių    120 gramų   miltai    100 gramų   kokosų drožlių    4 valgomieji šaukštai   sviesto    3 vienetai   rūgščių obuolių    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Gerai išplakame kiaušinius, sviestą ir kondensuotą pieną. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į turimą masę.
                            
 Receptas. Greitas obuolių pyragas su šaldyta ''Mantingos'' tešla
                                INGREDIENTAI:    450 gramų   tešlos (mantinga)    6 vienetai   obuolių    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    1 valgomasis šaukštas   cinamono    20 gramų   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   3 obuolius supjaustykite stambiais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius, įberkite pusę cinamono ir 1 pakelį vanilinio cukraus. Įpilkite į puodą tiek vandens, kad visiškai apsemtų obuolius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Obuolių ir obuolienės pyragas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   obuolienės    5 vienetai   obuolių    300 gramų   miltai    4 vienetai   kiaušinių    200 gramų   cukraus    100 gramų   sviesto 82%    1 arbatinis šaukštelis   sodos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius su cukrumi išplaku iki putų. Obuolienę sumaišau su soda.   Sviestą išlydau. Viską sumaišau iki vientisos masės, pilu į kepimo indą ir ant viršaus pjaustau obuolius.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas
                                Super greitai paruošiamas ir skanus!  
 INGREDIENTAI:    4 vienetai   obuolių (naudojau alyvinius)    1 stiklinė   miltai    1 stiklinė   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    0.5 stiklinės   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išplakti su cukrumi. Suberti miltus, kepimo miltelius ir supilti aliejų, išplakti. Tešlą pilti į kepimo formą.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas su riešutais
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   sviesto (minkštas)    75 gramai   cukraus pudros    3 vienetai   kiaušinių    60 gramų   kvietinių miltų    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    3 vienetai   obuolių (dideli)    Antras sluoksnis:     100 gūželių   riešutų (aš naudojau žemės)    1 valgomasis šaukštas   sviesto    2 arbatiniai šaukšteliai   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vasaros obuolių "Šarlotė"
                                Nerealus skonis, vasaros karštai dienai. Galima patiekti su ledais. Jeigu turite, galite naudoti obuolių uogienę ar džemą.  
 INGREDIENTAI:    Tešlai:     400 mililitrų   miltai    5 vienetai   kiaušinių    100 mililitrų   cukraus    50 mililitrų   aliejaus    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    Įdarui:     5 vienetai   obuolių    4 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    4 arbatiniai šaukšteliai   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas su kakava
                                Obuolių pyragas su kakava ir lazdyno riešutais. Puikiai tinkantis prie kavos.  
 INGREDIENTAI:    7 vienetai   obuolių    5 vienetai   kiaušinių    200 gramų   rudojo cukraus    200 gramų   miltai    150 gramų   aliejaus    3 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    3 valgomieji šaukštai   kakavos    70 gramų   lazdyno reišutų    1 arbatinis šaukštelis   vanilės ekstraktas    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   kiaušinių    0.5 stiklinės   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 stiklinė   ryžių miltų    1 stiklinė   kukurūzų miltų    100 mililitrų   aliejaus    8 vienetai   obuolių    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nulupame obuolius, supjaustome gabalėliais.  Obuolius sumaišome su cinamonu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   obuolių    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    150 gramų   sviesto    200 gramų   cukraus    1   citrinų    2   kiaušinių    200 mililitrų   pieno    300 gramų   kvietinių miltų    2.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   džiūvesėlių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius supjaustykite, suberkite juos į dubenį ir užberkite cinamonu bei puse kiekio cukraus.
                            
 Receptas. Itališkas obuolių pyragas su vaniliniu pudingu (a la Renate)
                                Ruduo - obuolių metas... Tai ypatingai skanus ir lengvai paruošiamas pyragas. Jis gali stovėti (šaltai) savaitę ir ilgiau, ir būna tik skanesnis, todėl ruošiantis šventei jį galima išsikepti iš anksto.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 