„Dažniausiai rudens galvos skausmu tampa cukinija. O žinodama, kad konservams geriausiai tinka peraugusios, sugalvojau cukinijų sudorojimo būdą. Apjungiau tris konservavimo receptus į vieną.
Pasinaudojusi skustuku, padariau cukinijų juostų, kurios puikiai tinka kaip garnyras, ant sumuštinių ar netgi picų. O kiti valgantys nė nesupranta, kad čia – cukinija! Tačiau svarbu žinoti, kad jei darytume šiuos konservus iš šviežios cukinijos, taip gerai nesigautų – reikia būtinai daryti iš mėsingos cukinijos“, – kelis ingredientus atskleis ji.
Cukinijų konservo receptas
Receptas – labai paprastas, tačiau reikia keleto įgūdžiu. Pirmiausiai skustuko pagalba padarykite cukinijų juostų. Neišmeskite cukinijos vidurio – anot Renatos, jis idealiai tiks blynams!
Norint šias cukinijų juostas užmarinuoti, jums prireiks traiškyto ir sukapoto česnako, 200 gramų cukraus, 150 ml obuolių acto, 5 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, 1 šaukšto rupios druskos ir 1 šaukšto prieskonių mišinio, kurį sudaro maltas imbieras, lauro lapai, balti ir juodieji pipirai. Tuomet viską sumaišykite ir cukinijas palikite pastovėti valandą laiko.
Po valandos dar kartą viską sumaišykite, o tuomet beliks viską sudėti į dėžutes.
Skanaus!