virtuvė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virtuvė“.

Jurgita atskleidė skaniausią savo marinatą: „Juo marinuoju visas daržoves“

„Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves“, – savo tinklaraštyje „Jurgittos receptai“ pasakoja autorė. Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 0,6 ml. agurkų, garstyčių sėklų, krapų žiedynų. Marinatas: 600 ml vandens, 1,5 v.š. druskos, 180 gr cukraus, 150 ml acto 9 proc. Į švarius (geriausia – sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus.
Prieš 7 val.

Išdavė skaniausią keptos duonos receptą: „10 balų, patiko labai“

„Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“, – sako tinklaraštininkė. Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos. Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
2025-05-30

Šis agurkų marinatas taps 2025 metų atradimu: „Suvalgomi pirmi nesulaukus mėsos“

„Tai tikriausiai patys skaniausi marinuoti agurkai tinkantys kaip garnyras prie daugelio patiekalų. Būna ir taip, kad jie suvalgomi pirmi nesulaukus pagrindinio mėsos ar žuvies patiekalo“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 2 kg agurkų, 1 ½ l vandens, 2 stikl. (200 ml) cukraus, 3 v.š. druskos, 9 skiltelių česnako, 18 kvepiančiųjų pipirų, 2 a.š. ciberžolės. 3 v.š. medaus, 1 ½ stikl. 9% acto.
2025-05-28

Taip kepti šonkauliai nersis nuo kaulo: receptą užsirašykite iš karto

„Šitie šonkauliukai yra kažkas nuostabaus. Minkšta ir nuo kaulo besinerianti mėsytė tiesiog tirpsta burnoje.  Neišsigąskite ilgo gaminimo laiko, juk didžiausią darbą orkaitė atliks už jus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 3 val.
2025-05-23

Atrado superines morkų salotas: tiks ir prie mėsos, ir vienos

„Kokios skanios man šios morkytės. Galiu vienas kabliuoti šaukštais, bet žinoma puikiai dera ir prie kepsnio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2 – 3. Užtruksite gaminant apie 20 min. 500 g morkų; 4 skiltelės česnako; 1 a. š. druskos; 2 a. š. cukraus; 1 a. š. čili; 1 a. š. maltos kalendros; 80 ml saulėgrąžų aliejaus; 1 svogūnas; 2 v. š. acto. Svogūną pakepiname aliejuje, kol gerai apskrus ir atiduos savo skonį.
2025-05-22

Atrado superinę agurkų mišrainę žiemai: turėkite receptą šių metų derliui

„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v. š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9 proc. acto;  100 g saulėgrąžų aliejaus.
2025-05-19

Prisiminė pamirštą šašlykų marinatą: iškepę tirpsta tiesiog burnoje

„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti, buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos šašlykus pamiršau, nes neva nelabai sveika marinuoti mėsą majoneze. Bet kai paskaičiau straipsnį žurnale, kad nieko tokio blogo tame nėra, prisiminiau ir vėl užsinorėjau taip raugtų šašlykų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2025-05-18

Į šaltibarščius įdėjo 1 slaptą ingredientą: tokių skanių dar nebuvo ragavę

„Kai tik nors šiek tiek atšyla, mes puolame gaminti savo taip mėgstamų šaltibarščių. Mano teta juos gali valgyti kasdien visa vasara. O kaip jūs? Ar turite savo mėgstamą variantą? Jei ne, viliuosi šis jums patiks. Vienas neįprastas produktas ir skonis “, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-04-28

Andrius Užkalnis už 1 patiekalą kavinėje sumokėjo net 40 eurų: parodė, kaip namie pasigaminti vos už 5 eurus

Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ – didžiausias netikėtumas. Nors įprastai žurnalistas bei maisto kritikas Andrius Užkalnis vertina kitus, šįkart jis ne tik gamins pats, bet dar ir sulauks įvertinimo! Žinomas vyras žiūrovams atskleis tikrą anglų klasikos receptą – tą, kurį daugelis tikrai norėtų išmokti paruošti namuose.  Laidoje – du skirtingi, bet vienodai viliojantys patiekalai, kuriuos žmonės dažnai renkasi valgyti restoranuose.
2025-04-25

Šis agurkų marinatas taps 2025 metų favoritu: užsirašykite ir turėkite

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
2025-04-25
REKLAMA
REKLAMA

Šį tortą per Velykas gyrė visi: ragina išbandyti jį šiemet

„Tai buvo mūsų Velykinis tortas. Kai tik pamačiau įkeltą šį torto receptą, supratau, kad žūt būt Velykoms jį kepsiu ir aš. Mano šeima mėgsta tokius gaivius, lengvus, jogurtinius tortus su uogomis ar žele. Šis buvo ne išimtis“, – prieš metus rašė „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė Ingrida. Gal šis tortas šiemet bus jūsų velykinio stalo pažiba? Stiklinė – 240 ml. Kepimo forma 20 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite daugiau nei 1 val.
2025-04-15

Atrado fantastiško skonio silkę: per Velykas visi klaus recepto

„Kai silkė suskamba visai kitomis natomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcija 1. Užtruksite apie 5 min. 1 silkės filė; 1 šalotinis svogūnas; Saujelė marinuotų pievagrybių; 1 v. š. majonezo; Žiupsnis juodųjų pipirų; Keli svogūnų laiškai. Silkės filė supjaustome kubeliais, šalotinį svogūną griežinėliais, pievagrybius riekelėmis, svogūnų laiškus pasmulkiname. Pabarstome pipirais ir maišome su majonezu.
2025-04-14

Šie įdaryti kiaušiniai puikiai tiks Velykų stalui: receptą užsirašykite jau dabar

„Šventinio Velykų stalo patiekalas – gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori“, – sako tinklaraštininkė Rasa. Reikės: Kiaušinių (kietai virtų) – 8 vnt.; Rūkytos šoninės plonai pjaustytų juostelių (pakepintų) – 4–5vnt.; Marinuotų mažų agurkėlių – 2 vnt.;  Majonezo – 1/4 puodelio(1 puodelis 240 ml); geltonųjų garstyčių – 1/2 arb.šaukštelio; Marinuotų agurkėlių skysčio – 2 arb.
2025-04-11

Super skani silkė pagal Dalią: per Velykas visi klaus recepto

„Šis receptas tiems, kas mėgsta patiekalus su riešutais. Ir nors žemės riešutai yra ankštinė daržovė (priskiriama pupinių šeimai) daugeliui iš mūsų jie asocijuojasi tik su riešutais, o ne su kažkokiomis pupelėmis“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 1 silkės, 1 vidutinio svogūno, saujos išlukštentų ir be luobelės žemės riešutų, 3–4 kvepiančių pipirų grūdelių. Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus iki auksinės spalvos. Iš keptuvės juos suberkite į lėkštelę.
2025-04-09

Ši mišrainė ant Velykų stalo sužavės visus: receptą išsisaugokite iš karto

Velykoms siūlome išbandyti šį mišrainės receptą, kurį rekomenduoja tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 250 gr keptos vištienos, 100 gr fermentinio sūrio, 2 virtų kiaušinių, 100 gr konservuotų ananasų, 2- 3 v. š. konservuotų kukurūzų, šiek tiek poro baltosios dalies, pipirų mišinio,  druskos, majonezo, kelių graikiškų riešutų (papuošimui), kelių krapų šakelių (taip pat papuošimui). Vištieną ir ananasus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2025-04-08

Pamačius, ką klaipėdiečiai padarė iš seno buto, pritrūko žodžių: rezultatas pribloškia

Senos statybos buto atnaujinimas – tikras iššūkis, tačiau 41-erių klaipėdietė Lina Lukauskienė įsitikinusi, kad su kūrybiškumu ir atkaklumu galima sukurti svajonių namus. Kartu su vyru Tadu jie atliko kapitalinį remontą daugiabutyje, atnaujindami virtuvę ir vonios kambarį, o kiti kambariai dar laukia savo eilės. Nuo virtuvės baldų gamybos pagal užsakymą iki kruopščios elektros instaliacijos ir vandens tiekimo sistemos atnaujinimo – šis projektas pareikalavo daug pastangų ir tikslumo.
2025-04-05

Taip gaminta balta mišrainė taps Velykų hitu: visos tetos klaus recepto

„Ruošiu baltą mišrainę šeimai, o sau šiek tiek gaivesnę jos interpretaciją. Sakysit kokia gi čia naujiena? Na taip, gal ir ne naujiena jums, bet taip baltą mišrainę aš ruošiu pirmą kartą. Ji tikrai daug gaivesnė ir lengvesnė, negu mums įprasta balta mišrainė“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2025-04-04

Ši sluoksniuota mišrainė taps Velykų karaliene: pigu, greita ir labai skanu

„Nežinau ar iš prigimties, ar tiesiog išmokau, bet esu kaupikė. Man patinka savo atsargų spintelėje turėti visko daug. Ir to, ir to. Yra tokių produktų, kurie niekada nesibaigia, tik vieni keičia kitus. Atsargų spintelėje visada rasiu miltų, kruopų, druskos, cukraus, konservuotų daržovių bei tuno. Todėl šiandien dar paruošiau puikias, sočias ir skanias sluoksniuotas salotas su tunu. Jos gali išgelbėti, kai užsuka netikėti svečiai ar reikia ką nors greito apsiruošti užkąsti.
2025-04-03

Atrado superinę mišrainę Velykoms: skonis nepakartojamas

„Šį kartą aprašysiu paprastą, greitai paruošiamą ir skanią mišrainę. O kadangi ją galima sumaišyti ir su majonezu, ir su aliejumi tai abu variantus – jau aprašiau. Matote, kaip greitai. Ji taip greitai ir ruošiama“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: karšto rūkymo žuvies (man skaniausia su ešeriu, bet nieko ir su jūros lydeka), 1 svogūno galvutė, 1 obuolys, konservuotų žirnelių, 5 pipirų mišinio, svogūno laiškų, krapų, aliejaus arba majonezo.
2025-04-01

Atrado superinį mišrainės-užtepėlės receptą: idealiai tiks ant duonos

Kviečiame išbandyti šią tuno ir avokadų užtepėlę-mišrainę, kurios receptu dalijasi tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2. Užtruksite iki 10 min. 1 skardinė tuno; 2 virti kiaušiniai; 1 agurkas; 0,5 mėlyno svogūno; 1 avokadas; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Šlakelis citrinos sulčių; 1 – 2 v. š. majonezo; Duonos / duoniukų, patiekti. Kiaušinius ir avokadą sutriname šakute, pabarstome druska, pipirais, apšlakstome citrinų sultimis ir gerai išmaišome.
2025-03-31

Į šaltibarščius įdėjo 1 slaptą ingredientą: išėjo daug skanesni

„Kai tik nors šiek tiek atšyla, mes puolame gaminti savo taip mėgstamų šaltibarščių. Mano teta juos gali valgyti kasdien visa vasara. O kaip jūs? Ar turite savo mėgstamą variantą? Jei ne,viliuosi šis jums patiks. Vienas neįprastas produktas ir skonis“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-03-28

Šis troškinys sužavės nuo pirmo kąsnio: pigu ir labai skanu

Šiandien kviečiame išbandyti balandėlių troškinio receptą, kuriuo dalijasi „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 valandą, įskaitant kepimo laiką. Kukuliams: 700 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; 2 v. š. miltų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. maltos mėsos pr.; 0,5 a. š. džiov. svogūno; ¼ a. š. džiov. česnako.
2025-03-27

Ši mišrainė – Velykų karalienė: receptą verta išbandyti

„Artėja Velykos ir ta proga noriu parašyti apie vieną mišrainę, be kurios šventinio stalo neįsivaizduoju“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: virtų arba keptų burokėlių, virtų morkų, virtų pupelių, marinuotų agurkų (galite naudoti raugintus agurkus), truputis svogūno laiškų ir petražolių, druskos, pipirų, majonezo. Burokėlius suvyniotus į foliją geriausia išsikepti kartu su jau kepamu kepsniu šventiniam stalui.
2025-03-26

Ši Ingridos mišrainė taps stalo pažiba: užsirašykite Velykoms

„Soti, bet tuo pačiu ir gaivi mišrainė. Tai gali tapti puikiu pietų dėžutės pasirinkimu arba vakariene. Vištų skrandukus, kaip vadinu aš, o vadinti tikriausiai reikėtų skilveliais verdame drauge su druska, pipirais, svogūnu ir poru apie 40 min. (kol skrandukai taps minkšti). Atvėsiname. O tada jau gaminame mišrainę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2 – 3. Užtruksite iki 10 min. 400 g virtų vištų skrandukų; 2 kiaušiniai virti; 1 agurkas; 200 ml kons.
2025-03-25

Rekomenduoja šį varškės tinginį: išeina drėgnas ir sodraus skonio

„Tinginį mes įpratę paruošus šaldyti šaldytuve. Virtuvės mitų griovėjai griauna mitus ir tinginį kepa. Su vaikais išbandėme receptą, puiku! Drėgnas, sodraus bananų skonio, puikus deserto gabalėlis prie puodelio arbatos“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: 390 gr sutirštinto saldaus pieno; 2 pakelių sausainių (pvz. gaidelis); 2 bananų; 500 gr kreminės varškės; citrina; kakava. Susmulkinkite sausainius maždaug 2 cm. skersmens gabalėliais.
2025-03-23

Paturbintas bulvinių blynų receptas. Nuo šiol gaminsite tik šiuos

„Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Blynai, žinoma, skaniausi patiekti su grietine, bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu ar gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais“, – sako Liucija. Blynams reikės: 5 vidutinio dydžio bulvių; 150 g varškės (9 proc. riebumo); 2 kiaušinių; 2 plonų, ilgų medžiotojų dešrelių (kiaulienos ar jautienos); 1 nedidelio svogūno; 2 valg. š. miltų; 0,5 arb. š. druskos; 1/3 arb.
2025-03-22

Ši mišrainė taps pavasario atradimu: užsirašykite receptą iš karto

„Na jūs ir užatakavote žinutėmis mane, kad pasidalinčiau receptu ir kuo greičiau. Žodžiu, „Samčio užrašai“ neišradinės jokių mandrybių ir toliau varys per gyvenimą su paprastais receptais. Šiandien gaminau mišrainę, kurią dėsiu ant šventinio stalo, tad kaip sakant repetavau Velykas. O jos bus skanios ir su daug spalvų. Ką dar atradau gamindama šią mišrainę? Ogi greitą būdą paruošti morkas. Morkas supjausčiau mažais kubeliais ir 5 minutes viriau. Gavosi traškios, bet minkštos.
2025-03-21

Šis želės tortas idealiai tiks Velykoms: visi prašys recepto

Jeigu jau Velykoms ieškote receptų, siūlome jums išbandyti tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės rekomenduojamą želės tortą. Deserto pagaminau 4 l. Tikrai užteks nemažam būriui žmonių. Želė ir uogų sluoksnis: 2 pakelių želės (aš rinkausi agrastų skonio); mėgstamų uogų. Kefyro sluoksniui: 1 l kefyro; 1 skardinė saldaus kondensuoto pieno; 3 pakelių skirtingų skonių želė (aš rinkausi vyšnių, apelsinų, kivi); 3 v. š. su kaupu želatinos + 150 ml vandens; 0,5 citrinos sulčių.
2025-03-20

Taip gaminti šaltibarščius išmokė uošvis: išeina daug skanesni

„Turiu tetą Laimą, kuri šaltibarščius vasarą gali valgyti kasdien. O mano mažoji ją vadina Pink sriuba ir irgi pasimėgaudama valgo. Šį kartą sriuba gaminau pagal uošvio receptą. Labai skanu, ir tas agurkų traškėjimas čia buvo super. Visada agurkus tarkuodavau, o šį kartą pjausčiau smulkiais kubeliais. Čia naudojamas mineralinis vanduo, bet jei jums tai nepriimtina, pilkite pieno“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-03-19

Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų stalo pažiba: užsirašykite iš anksto

„Paprastas, bet skanus užkandis. Ir nuobodūs kiaušiniai gali atrodyti įdomiau. Įdaras gaivus, bet tuo pačiu ir sotus. Man mėgstančiai kiaušinius, tai skaniausias užkandis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2. Užtruksite apie 10 min: 4 virti kiaušiniai; 1 agurkas; 50 g šalto rūkymo kumpio; Pundelis svogūnų laiškų; Pundelis krapų; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį. Kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę. Trynius išimame ir susmulkiname.
2025-03-18

Šią mišrainę Odeta gamins Velykoms: receptą išbandyti pataria visiems

„Na jus ir užatakavote žinutėmis mane, kad pasidalinčiau receptu ir kuo greičiau. Žodžiu, „Samčio užrašai“ neišradinės jokių mandrybių ir toliau varys per gyvenimą su paprastais receptais. Šiandien gaminau mišrainę, kurią dėsiu ant šventinio stalo, tad kaip sakant repetavau Velykas. O jos bus skanios ir su daug spalvų. Ką dar atradau gamindama šią mišrainę? Ogi greitą būdą paruošti morkas. Morkas supjausčiau mažais kubeliais ir 5 minutes viriau. Gavosi traškios, bet minkštos.
2025-03-17

Šie virtinukai nukels atgal į vaikystę: receptą verta išbandyti kiekvienam

„Pirmiausiai apie tešlą. Na ji labai gera gaunasi. Plikyta. Tokia minkšta, elastinga, kočiojant nesitraukia. Nežinau ar dar kada nors man buvo pavykę pagaminti tokią tešlą. Niekada nebuvau jokių koldūnų ir virtinukų gaminimo mėgėja, nes nuotaika iš karto sugesdavo tik pradėjus gaminti tešlą. Šį kartą buvo atvirkščiai – nuotaika tik gerėjo. Virtinukai išties skanūs. Patiko ir vaikams, didžioji mano mergytė prašė, kad pagaminčiau virtinukų su mėlynėmis dažniau.
2025-03-14

Edita bulvinius blynus kepa tik šiuo būdu: būna itin traškūs ir be galo gardūs

„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas, tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo“, – sako recepto autorė Edita. Bulviniams blynams reikės: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos. Padažui: 3 v.š. majonezo; 2-3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
2025-03-13

Šie kotletukai taps tikru pavasario atradimu: greita, skanu ir pigu

„Šiandien aš atsipalaidavau ir pasijutau lyg pas Mamą. Tikrai seniai tokio maisto nevalgiau ir jo buvau pasiilgusi. Idėja rasta internete, skonis tikrai puikus, su burokėlių salotomis buvo tobulai, bet nuo padažo jaučiu kaip ant klubų užsidėjo šiek tiek svorio. Na, bet kartais galima ir tai. Padažas kreminis, švelnus ir tirštas, tad kviečiu išbandyti“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-03-12

Pamačius, ką lietuviai padarė iš seno buto, pritrūko žodžių: rezultatas pribloškia

Kai Adelė Vaitukaitytė-Markevičienė, 28-erių dusetiškė, kartu su vyru nusprendė investuoti į nuomai skirtą būstą, jie ieškojo tokio varianto, kurį galėtų įrengti pagal savo sumanymą, pritaikydami jį svečių poreikiams. Radus tinkamą butą Zarasuose, tapo aišku – jam reikėjo kapitalinio atnaujinimo. Virtuvės remontas buvo viena iš svarbių buto atnaujinimo dalių. Pasak Adelės, erdvė reikalavo visiško pertvarkymo, nes išsaugoti senų sprendimų tiesiog nebuvo prasmės.
2025-03-11

Ši mišrainė taps tikra Velykų karaliene: receptą užsirašykite iš anksto

„Soti, bet tuo pačiu ir gaivi mišrainė. Tai gali tapti puikiu pietų dėžutės pasirinkimu arba vakariene. Vištų skrandukus, kaip vadinu aš, o vadinti tikriausiai reikėtų skilveliais verdame drauge su druska, pipirais, svogūnu ir poru apie 40 min. (kol skrandukai taps minkšti). Atvėsiname. O tada jau gaminame mišrainę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2 – 3. Užtruksite iki 10 min. 400 g virtų vištų skrandukų; 2 kiaušiniai virti; 1 agurkas; 200 ml kons.
2025-03-11

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje

„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai, kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: čiobrelis; kiaušinis; pipirų; druskos; varškės; svogūno; maltos mėsos; druskos; 250 gr krakmolo; 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
2025-03-10

Ši silkių mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes

„Kaip jau vakar minėjau, iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet... nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdytą, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-03-07

Atrado geriausią sūdytos lašišos receptą: parduotuvėse nebepirks

„Visada pirkdavau lašišą sūdyta, dabar gaminsiu tik namuose. Švelnaus skonio ir tikrai labai skani“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 0,5 kg lašišos filė, 4 šaukštai rupios druskos, krapų jeigu norit. Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite į du vienodo dydžio gabaliukus. Dedame į indelį su  dangčiu ir užberiame druska, kad nesimatytų žuvies.
2025-03-05

Šie blynai taps tikru atradimu: nuo stalo dings žaibo greičiu

„O kokius blynus jūs kepate dažniau saldžius ar sūrius? Nepamirškime, kad antradienį jau Užgavėnės. Galbūt šių blynų išsikepsite ir jūs?“, – klausia tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Ji pasidalijo gardžiu krabų lazdelių blynelių receptu. Ypatingai skanus blynelių receptas Porcijos 1-2. Užtruksite apie 30 min: 6 krabų lazdelės; 1 kiaušinis; Žiupsnis druskos; 0,5 a. š. kario pr.
2025-03-03

Šis vištienos troškinys sužavės visus: pigu, greita ir be galo skanu

„Šis troškinys idealus lėtų ir tingių savaitgalių palydovas, nes troškinius mėgstu ruošti savaitgaliais. Bet rezultatas nuostabus. Idealios skonių natos. Mėsa minkšta ir sultinga. O jei patieksite kartu su česnakine bulvių koše (tik česnakų mėgėjams), gera savaitgalio nuotaika bus tiesiog garantuota! Su vištiena gaminu išties daug, nes mano šeima noriai valgo vištieną, tad tenka išbandyti daug patiekalų. Šis vištienos troškinys su paprikomis yra ne kas kitas, kaip vengrų patiekalas Paprikašas.
2025-02-27

Šis mišrainės receptas sužavėjo šimtus: puikiai tiks ir šventėms

Tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė siūlo išbandyti šią greitą mišrainę, kuri galbūt taps jūsų šeimos mėgstamiausia. Kai pernai naujienų portale tv3.lt dalijomės šios mišrainės receptu, ji sulaukė šimtų skaitytojų reakcijų, todėl jeigu šio recepto neišbandėte anksčiau, raginame nepraleisti progos šiemet.  Reikės: 1 vnt. avokado; 1 vnt.
2025-02-26

Šis guliašas pagal Dalią sužavės visus: receptą verta išbandyti

„Beieškodama nuotraukose kokį receptą jums paskelbti, net pati nustebau, kad dar esu neparašiusi apie visiškai paprastą patiekalą Vengrišką guliašą. Vengrijoje, jam paruošti naudojama jautiena, raudonieji svogūnai, daržovės ir bulvės. Viskas viename. Mes kažkaip daugiau esame įpratę prie kiaulienos guliašo. Tad, šį kartą lietuvišką variantą ir aprašysiu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-02-25

Dalia atskleidė, kaip reikia raugti kopūstus: skonis – nepakartojamas

„Delčia, pats tas laikas pasiruošti raugintus kopūstus. Tikrai nerašysiu, kaip tai sveika ir kokie natūralūs fermentai susidaro kopūstams surūgus, ir kaip tai mūsų pilveliams gerai. To gero, pilna internete. Tik gal vienas sakinys, kurį ne visi visada parašo: rauginamų kopūstų sultys turi daug vitaminų ir virškinimo fermentų, tad jų duokite savo vaikams, kurie „pametė“ apetitą. O dabar pamirškite visas asociacijas su sunkiu darbu, bačka ir dideliu maišu kopūstų.
2025-02-24

Taip keptos bulvės orkaitėje sužavės visus: pigu, greita ir skanu

„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės keptos bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios bulvių skiltelės gali tikrai tapti vienomis mėgstamiausių“, – sako tinklaraštininkė Liucija. Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 3 valg. š. alyvuogių aliejaus; 3 valg. š. sviesto; 5 česnako skiltelių; 1 saujos susmulkintos šviežios petražolės; druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
2025-02-21

Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna pakartoti norėjo net 3 kartus

„Obuolių pyrago receptas paprastas, panašus į tą, kurį visi seniai žino, bet gerai subalansuotos produktų proporcijos garantuoja, kad gausis puikiai. Man net buvo leidę į pyragą dėti razinų, gaila, kad užmiršau“, – šypteli recepto autorė.
2025-02-20

Taip gaminti Kijevo kotletus išmokė mama: skonis vertas 10 balų

„Vieną gražią dieną mama Kijevo kotletų receptą perskaitė laikraštyje, išbandėme ir mums labai patiko. Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina. Kijevo kotletams reikės: 500 g maltos vištienos; 60 g sviesto; žalumynų; druskos; pipirų; česnako skiltelių; 2 kiaušinių; miltų; džiūvėsėlių (paprikos skonio); aliejaus. Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų.
2025-02-19

Jurgita dalijasi tobulos mišrainės receptu: sužavės visą šeimyną

„Tikriausiai prieš Velykas daugelis turi nemažai virtų kiaušinių, tad siūlau šventėms pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena”, – rekomenduoja Jurgita. Reikės: 150 gr rūkytos vištienos (aš naudojau šlaunelę); 2 kietai virtų kiaušinių (galima daugiau); 7 cm poro; 5 v.š. konservuotų žirnelių; 5 v.š. konservuotų kukurūzų; 3 v.š. majonezo; 2 v.š. jogurto be priedų; druskos, pipirų. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
2025-02-18

Šie Ingridos kepsneliai sužavės visą šeimą: „Tikras komforto maistas“

„Toks tikras komforto maistas ir nebeturiu ką daugiau pasakyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val (įskaitant kepimo laiką). 1 kg kiaulienos sprandinės. Mėsai marinuoti: 2 skiltelės česnako; 2 v. š. Vorčesterio padažo; 1 v. š. pomidorų padažo (puikiai tiks naminis pomidorų padažas); 1 v. š. alyvuogių aliejaus; 1 a. š. pipirų; 1 a. š. druskos; 1 a. š. džiov.
2025-02-17

Tokių skanių cepelinų dar nevalgėte: receptą rašykitės iš karto

„Neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 4 virtos bulvės, 10 žalių bulvių, truputis druskos, 2 šaukštai bulvių krakmolo. Įdarui: 500 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną), 1 svogūnas, truputis druskos ir pipirų. Padažas: 1 svogūnas, 200 grrūkytos šoninės, grietinės. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
2025-02-13
Į viršų