Šįkart virtuvės šefas lankėsi Zarasuose, kur susipažino su Aurimu ir Simona, kurie iš arti parodė, kaip gaminamas lietuviškas ekologiškas aliejus.
Aliejus spaudžiamas iš vietinių ūkininkų užaugintų ekologiškų žaliavų – rapsų, linų ir kanapių. Čia gaminamas šalto spaudimo ekologiškas aliejus, kuris pasižymi įvairiomis sveikatai naudingomis savybėmis.
Iš arti pamatęs, kaip spaudžiamas aliejus ir paragavęs įvairių produktų, Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur parodė, kaip pasigaminti gardžių sūrio kamuoliukų trio.
Burnoje tirpstančių sūrio kamuoliukų trio
Reikės:
- Mortadelos kumpio;
- Smulkintos jautienos;
- „Philadelphia Original“ tepamo sūrio;
- Tuno;
- Kiaušinių;
- Petražolių;
- Parmezano;
- Smulkintų pistacijų;
- Džiūvėsėlių; Panko džiūvėsėlių;
- Špinatų;
- Rikotos;
- Raudonėlio;
- Druskos, pipirų;
- Aliejaus.
Gaminimo eiga:
Pilame į puodą aliejų ir įkaitiname iki 175 laipsnių. Pradedame gaminti mėsos kukuliukus: susmulkiname mortadelą, dedame į dubenį su jautiena. Mušame vieną kiaušinį, pagardiname šaukštu „Philadelphia“ tepamo sūrio, petražolėmis ir parmezanu. Gerai išmaišius dedame smulkintų pistacijų, džiūvėsėlių ir druskos.
Ruošiame vegetariškus kukuliukus: į trintuvą dedame špinatus, rikotą, kiaušinius, džiūvėsėlius, druską ir pipirų. Viską gerai sutriname iki vientisos masės.
Gaminame tuno kukuliukus: į dubenį dedame tuną, raudonėlį, rikotą, „Philadelphia“ tepamą sūrį, parmezaną, mušame du kiaušinius ir beriame džiūvėsėlių. Gerai išmaišome, formuojame kukuliukus ir juos apvoliojame panko džiūvėsėliuose.
Kepame aliejuje kelias minutes, iškepus – pagardiname druska. Ragaujame su majonezo padažu.