• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančių sūrio kamuoliukų trio – šis užkandis nepaliks abejingų.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančių sūrio kamuoliukų trio – šis užkandis nepaliks abejingų.

REKLAMA

Šįkart virtuvės šefas lankėsi Zarasuose, kur susipažino su Aurimu ir Simona, kurie iš arti parodė, kaip gaminamas lietuviškas ekologiškas aliejus.

Aliejus spaudžiamas iš vietinių ūkininkų užaugintų ekologiškų žaliavų – rapsų, linų ir kanapių. Čia gaminamas šalto spaudimo ekologiškas aliejus, kuris pasižymi įvairiomis sveikatai naudingomis savybėmis.

Iš arti pamatęs, kaip spaudžiamas aliejus ir paragavęs įvairių produktų, Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur parodė, kaip pasigaminti gardžių sūrio kamuoliukų trio.

REKLAMA
REKLAMA

Burnoje tirpstančių sūrio kamuoliukų trio

Reikės:

  • Mortadelos kumpio;
  • Smulkintos jautienos;
  • „Philadelphia Original“ tepamo sūrio;
  • Tuno;
  • Kiaušinių;
  • Petražolių;
  • Parmezano;
  • Smulkintų pistacijų;
  • Džiūvėsėlių; Panko džiūvėsėlių;
  • Špinatų;
  • Rikotos;
  • Raudonėlio;
  • Druskos, pipirų;
  • Aliejaus.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Pilame į puodą aliejų ir įkaitiname iki 175 laipsnių. Pradedame gaminti mėsos kukuliukus: susmulkiname mortadelą, dedame į dubenį su jautiena. Mušame vieną kiaušinį, pagardiname šaukštu „Philadelphia“ tepamo sūrio, petražolėmis ir parmezanu. Gerai išmaišius dedame smulkintų pistacijų, džiūvėsėlių ir druskos.

Ruošiame vegetariškus kukuliukus: į trintuvą dedame špinatus, rikotą, kiaušinius, džiūvėsėlius, druską ir pipirų. Viską gerai sutriname iki vientisos masės.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame tuno kukuliukus: į dubenį dedame tuną, raudonėlį, rikotą, „Philadelphia“ tepamą sūrį, parmezaną, mušame du kiaušinius ir beriame džiūvėsėlių. Gerai išmaišome, formuojame kukuliukus ir juos apvoliojame panko džiūvėsėliuose.

Kepame aliejuje kelias minutes, iškepus – pagardiname druska. Ragaujame su majonezo padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų