Gian Luca laidoje neslėpė, kad yra ragavęs daugybę veganiškų desertų, tačiau nė vieni jų nesužavėjo ir juos vertina skeptiškai, tačiau viskas pasikeitė, kai pargavo Irmos saldumynų ir kitų jų ūkyje gaminamų gardumynų. Žodis „skanu“ iš Gian Lucos lūpų laidoje skambėjo daugybę kartų.
Išragavus įvairiausius desertus Gian Luca su Irma persikelė į virtuvę, kur užvirė tikra tiramisu kova – Gian Luca gamino tradicinį itališką tiramisu desertą, Irma – veganišką šio deserto versiją.
O jei patys norite pasigaminti tikrą itališką burnoje tirpstantį tiramisu, virtuvės šefas parodė, kaip tai padaryti.
Itališkas tiramisu
Ingredientai:
- 5 kiaušinių trynių;
- 5 kiaušinių baltymų;
- 250 g maskarponės;
- 5 v. š. cukraus;
- Kakavos;
- Damų pirštelių sausainių.
Gaminimo eiga:
Trynius išsukame su cukrumi, kol pabals. Įmaišome maskarponę ir atidedame į šalį. Iki standumo išplakame baltymus ir įmaišome į maskarponės ir trynių masę.
Pradedame formuoti tiramisu: dedame kremą, į kavą trumpam įmerkiame sausainius, klojame ant kremo, vėl pagardiname kremu ir pabarstome kakavos. Visa tai kartojame ir užbaigiame kremo ir kakavos sluoksniu.