Šįkart jis vyko į Varėną, kur susipažino su Lauksve, viena iš „Beribu“ įkūrėjų, kuri su dar dviem draugėmis pradėjo šaldytų uogų ir vaisių verslą, kurį vadina miško laboratorija.
Idėja gimė iš trijų draugių bandymų eksperimentuoti su šaldytomis uogomis ir vaisiais, o tai išaugo į daug daugiau.
Iš arti susipažinęs su visomis subtilybėmis, Gian Luca persikėlė į virtuvę, kur pagamino gardų pyragą su uogomis ir ledais, kurio skonis nukels atgal į vaikystę.
Vaikyste kvepiantis pyragas su uogomis ir ledais
Reikės:
- 185 g sviesto;
- 440 g miltų;
- 6 g kepimo miltelių;
- 100 g cukraus;
- „Philadelphia Original“ kreminio sūrio;
- Vanilės ekstrakto;
- 2 kiaušinių;
- 600 g „Beribu“ uogų mišinio;
- Šaltos grietinėlės.
Gaminimo eiga:
Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius. Mušame kiaušinius, pilame vanilės ekstraktą ir viską sumaišome rankomis.
Dedame paruoštą tešlą į šaldytuvą valandai pailsėti. Po valandos dalį tešlos dedame į pyrago apačią, gerai prispaudžiame pirštais, tuomet pilame uogienę ir sudedame likusią tešlos dalį.
Ant viršaus pabarstome migdolų drožlių. Kepame įkaitintoje orkaitėje statiniu režimu 180 laipsnių apie 1 valandą.
Pagaminame „Philadelphia“ ledus: į plaktuvą dedame kreminį sūrį ir uogas, beriame cukraus ir pilame šaltos grietinėlės. Pyragą patiekiame su ledais.