Įmonės „Which?“ ekspertai „Twitter“ surinko 444 vartotojų atsiliepimus apie tai, kur jie saugo savo pagardus, ir teigė, kad juose aptiko „daug painiavos, dezinformacijos ir tiesiog blogų įpročių – įskaitant tuos, kurie gali kelti pavojų mūsų sveikatai“.
Nepaisant pomidorų kečupo gamintojų, vartotojams pateikiamų rekomendacijų atidarytą kečupą laikyti šaldytuve (ir suvalgyti per aštuonias savaites), ekspertų komanda, teigė, kad jis tiesiog užima nereikalingą vietą jūsų šaldytuve.
Jie sakė: „Nereikia kečupo laikyti šaldytuve. Jo sudėtyje nėra acto, bet pomidorai yra natūraliai rūgštinės daržovės. Tai padeda išsaugoti produktą aplinkos (kambario temperatūros) sąlygomis“.
Vienas iš ekspertų pridūrė: „Kartais žmonės kečupą laiko šaldytuve paprasčiausiai todėl, kad jiems labiau patinka atšaldytas skonis, bet kitu atveju jo nereikia atšaldyti“.
Su majonezu, kuris, jų teigimu, turėtų būti laikomas šaldytuve, yra visai kita istorija, nes, nors jo sudėtyje yra acto, jo nepakanka, kad jį būtų galima saugoti kambario temperatūroje.
Laikydami jį vėsioje vietoje, sumažės bakterijų, kurios gali patekti į stiklainį, dauginimasis.
Komanda turėjo savo nuomonę apie populiariausius pagardus ir tai, ar jie turėtų būti šaldomi. Jie nusprendė:
Šaldytuve turi būti laikomi: majonezas, pesto padažas, salotų padažas, klevų sirupas, tartaro padažas.
Spintelėje turi būti laikomi: kečupas, rudasis padažas, medus, marinuoti agurkai, alyvuogių aliejus, sojų padažas.
Šaldytuve arba spintelėje: garstyčios ir viso grūdo garstyčios.