majonezas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „majonezas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „majonezas“.
            
 Vietoje majonezo ant stalo dėkite šį mišinį: rezultatas nustebins
                                Ar kada nors pagalvojote, kad galite pasigaminti majonezą patys? Tai paprasčiau, nei atrodo – tereikia vienos minutės ir maišytuvo. Naminis majonezas ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis: be jokių abejotinų priedų, konservantų ar pridėtinio cukraus.  
O kai paragaujate šviežiai pagaminto, daugiau nebesinori grįžti prie parduotuvinių variantų.
                            
 Parduotuvėse pirkite tokį majonezą: rezultatas maloniai nustebins
                                Artėjant šv. Velykoms vis dažniau lietuviai užsuka į parduotuves ir renkasi, ką įsigyti ir padėti ant šventinio stalo. Vienas iš maisto produktų, neretai nugulantis pirkinių krepšeliuose, yra majonezas. Vis tik ar tikrai majonezą vartoti sveika ir kokios grėsmės už jo slypi? 
Savo žiniomis apie majonezą, tinkamą jo kiekio pasirinkimą ir sveikesnes alternatyvas su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais sutiko pasidalinti vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurgita Jankauskienė.
                            
 Vaida Kurpienė atskleidė, kas sveikiau – minkštai ar kietai virtas kiaušinis: kiti mano neteisingai
                                Virtų kiaušinių valgytojai dažnai mėgsta tam tikro minkštumo kiaušinius. Kaip teisingai juos išvirti, kad būtų norimos konsistencijos? Kaip virtas kiaušinis – sveikiausias? Taip pat, su kokiu maistu juos tinka derinti?  
Artėjant Velykoms, svarbiausiais patarimais apie kiaušinių valgymą bei gaminimą dalinasi dietistė Vaida Kurpienė, rašoma pranešime spaudai. 
 
Kada valgyti kiaušinį?
Nemažai žmonių kiaušinius renkasi pusryčiams.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Atskleidė tobulai orkaitėje keptų bulvių paslaptį: naudoja 1 slaptą ingredientą
                                Keptos bulvės yra daugelio mėgstamas garnyras, tačiau jas tinkamai paruošti gali būti šiek tiek sudėtinga. Pasak vienos virėjos, paprastas slaptas ingredientas, apie kurį nė nepagalvotumėte, kad galėtumėte panaudoti, „patobulins“ jūsų keptas bulves. 
Nepriekaištingai iškeptos bulvės iš tiesų pagerina kone kiekvieną patiekalą, tačiau niekas taip nenuvilia, kaip iš orkaitės ištrauktos neapskrudę ir neiškepę bulvės.
                            
 Atskleidė superinį naminio majonezo receptą: daugiau parduotuvėje nebepirksite
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti naminį majonezą. Kaip teigia laidos vedėja, išmokus gaminti majonezą pagal šį receptą, daugiau nereikės jo pirkti parduotuvėje. 
Reikės:
	Kiaušinio trynio
	Šaukštelio garstyčių
	150 ml saulėgrąžų aliejaus
	Druskos
	Pipirų
	Šaukštelio baltojo vyno acto
 
Gaminimo eiga:
Kiaušinio trynį su garstyčiomis išplakti plakimo šluotele iki vientisos masės.
                            
 Daugiau pirkti majonezo nebeprireiks: Kotryna Starkienė atskleidė, kaip nesunkiai jį pasigaminti namuose
                                Savaitgalis skirtas pasilepinimui – būtent tuo įsitikinusi Kotryna Starkienė. Todėl šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus ji kvies pasimėgauti pačiais skaniausiais namuose ruoštais sumuštiniais su bulvytėmis. O smaližių laukia saldūs sluoksniuotos tešlos sausainiai… Tegul savaitgalis būna gardus! 
Kaip laidoje teigs Kotryna, geras sumuštinis gali būti puikus pietų patiekalas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Ragina rinktis tokį majonezą: daug skanesnis ir sveikesnis
                                Šiandien vis daugiau žmonių ieško sveikesnių ir natūralesnių alternatyvų įprastiems maisto produktams. Norite ko nors skanaus, lengvai paruošiamo ir tuo pačiu sveiko? Savo rankomis sukurtas naminis majonezas ne tik leis mėgautis ypatingu skoniu, bet ir užtikrins, kad žinote tiksliai, kas jo sudėtyje.  
Pristatome greitą, skanų bei itin sveiką majonezo receptą, kuris taps puikiu priedu prie salotų, sumuštinių ar daržovių užkandžių.
                            
 Atskleidė, ar majonezą valgyti tikrai nesveika: kiti mano neteisingai
                                Nors majonezas yra mėgstamas ir nuo lietuviškų šventinių stalų neatsiejamas produktas, kyla vis daugiau klausimų dėl jo neigiamos sudėties ir keliamo pavojaus sveikatai. 
Mitybos specialistas Mantas Liekis komentuoja, kuo majonezas žalingas organizmui ir kokios galimos jo alternatyvos  
M. Liekis pradeda pasakoti, kad majonezas turi ir teigiamos įtakos sveikatai.
                            
 Pirktinį majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: skonis nustebins
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? 
Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. 
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. 
Nors augalinės kilmės majonezo jau nemažai kur galima įsigyti, bet taip pat jį labai paprasta pasigaminti ir patiems.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Pirktinį majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: skonis nustebins
                                Majonezas dera prie šaltų mėsos ar žuvies patiekalų, tradiciškai su juo valgomas virtas liežuvis, kiaušiniai, skaninama baltoji mišrainė – tad Velykų stalas tikrai neįsivaizduojamas be pono majonezo.  
Nors kartais graužiamės, jog per šventes nutolome nuo įprasto mitybos režimo ir prisivalgėme per daug, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė siūlo mėgautis maistu nekaltinant savęs.
                            
 Per Velykas majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: sveikata padėkos
                                Šį naminį majonezą užtrunka pagaminti vos dvi minutes. Jis gali būti pagamintas bet kokiame stiklainyje ar puodelyje, naudojant maišytuvą. 
Su šiuo receptu majonezas visą laiką pavyks tobulai. Jo skonis absoliučiai nuostabus ir jis daug sveikesnis nei bet koks pirktas parduotuvėje. 
Jūs paklausite – kodėl? Na todėl, kad jis pagamintas iš geriausių sveikų ingredientų ir jame nėra jokių perdirbtų ir sunkiai ištariamų ingredientų.
                            
 Neišmeskite majonezo likučių: štai, kur puikiai pravers
                                Ar silkė pataluose, ar kultinė baltoji mišrainė – kai kurie jau tradiciniais tapę patiekalai be majonezo neįsivaizduojami.  
Būtent per didžiąsias metų šventes – Kalėdas ir Velykas – pasiekiamas šio produkto pardavimų pikas, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jeigu po vaišių ruošos dar liko majonezo, reikėtų atsiminti du dalykus – kiek galima laikyti atidarytą jo stiklainį ir kur kūrybingai panaudoti jo likučius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Atskleidė, ar sveika valgyti majonezą: kiti mano neteisingai
                                Nors kai kurie žmonės gali nevalgyti majonezo kasdien, yra daugybė žmonių, kurie jį mėgsta. Nors daugelis žmonių gali manyti, kad kečupas yra mėgstamiausias pasaulio pagardas, tačiau tai ne visai tiesa, nes įrodyta, kad majonezas yra dar labiau mėgstamas.  
 Nors galite neįsivaizduoti, kad bulvytės būtų mirkomos į ką nors kita, išskyrus kečupą, majonezas vis dar karaliauja.
                            
 Majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: sveikata padėkos
                                Majonezas yra įprastas virtuvės produktas, gaminamas iš kiaušinių trynių, acto, aliejaus ir prieskonių. Jis yra kreminio, aštraus skonio, ypač gerai tinka sumuštiniams, apkepams, salotoms, padažams ir užpilams gaminti.  
Tačiau jei tikitės sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį arba iš savo mitybos raciono išbraukti kiaušinius, galite pasidomėti, ar vietoj majonezo galite naudoti kitus padažus ar užpilus.
                            
 Pakeiskite majonezą šiuo mišiniu: rezultatas nustebins
                                Kai kuriuose patiekaluose, tokiuose kaip baltoji mišrainė, silkė pataluose ar kalėdinis virtas liežuvis, regis, majonezas yra nepakeičiamas. 
Tą rodo ir prekybininkų skaičiai – artėjant Kalėdoms majonezo pardavimai kaip strėlė šauna į viršų, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Visgi, kasmet vis daugiau žmonių ieško ir sveikatai palankesnių alternatyvų majonezui – jų galima ir nusipirkti, ir visai nebrangiai pasigaminti namuose patiems.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Ar tikrai majonezą valgyti nesveika? Atskleidė tiesą
                                Ne paslaptis, kad majonezas dėl savo universalumo, kreminės tekstūros ir pikantiško skonio yra itin populiarus ingredientas kalėdinių patiekalų gamyboje. Nors gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad majonezas – ne kasdienio vartojimo produktas, vis dėlto, anot sveikatai palankios mitybos specialistės, per šventes ir kitomis progomis saikingai vartoti šio pagardo tikrai galima.
                            
 Pasakė, ar sveika valgyti majonezą: kiti mano neteisingai
                                Šiandien parduotuvių lentynose galima rasti įvairių rūšių majonezo: nuo įprasto, sumažinto riebumo, pagaminto iš alyvuogių ar avokadų aliejaus, iki veganiško ar tokio, kuris tinka žmonėms su specialiais mitybos poreikiais. Nepaisant to, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė visuomet primena atkreipti dėmesį į šio produkto sudėtį: taip bus aišku, kiek majoneze yra riebalų, kalorijų ar kitų priedų.
                            
 Majonezo kaukė plaukams – magiška: privalote išbandyti
                                Plaukams dažnai tenka kęsti džiovinimą karšto oro srove, tiesinimą, bangavimą, šukavimą... Visa tai alina jų būklę, dėl to svarbu atkreipti dėmesį ir laiku susirūpinti savo plaukais. 
Garsios grožio tinklaraštininkės viena po kitos dalijasi itin veiksminga plaukų kauke, kuri ne tik atstatys jūsų plaukus, pagerins jų būklę, bet taip pat ir paskatins jų augimą – per mėnesį jie paaugs nuo 2 iki 5 centimetrų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Tobulas burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas: prireiks 1 neįprasto ingrediento
                                Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ kiekvieną sekmadienį kviečia į virtuvę ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Vakar visa Lietuva šventė vieną gražiausių pavasario švenčių – Mamos dieną, tad Gian Luca nepraleido progos pasveikinti savo mamą ir pasidalino tobulo šokoladinio pyrago su majonezu receptu. 
Laidos metu Gian Luca pirmą kartą supažindino visus su savo mama. Nors negalėjo jos pasveikinti akis į akį, tai padarė vaizdo skambučiu.
                            
 Majonezą pakeiskite šiais produktais: bus daug skaniau
                                Neretai valgydami kiaušinius mėgstame juos pagardinti įvairiausiais pagardais – druska, majonezu, sviestu ir panašiai. Dažnai majonezu gardiname ne tik kiaušinus, tačiau ir naudojame jį maišydami mišraines. Tačiau, ką daryti, jeigu namuose neliko majonezo? 
Dalinamės net trimis būdais, kuo galite pakeisti majonezą, jeigu šio nebeliko šaldytuve arba norisi rinktis sveikesnę, mažiau kaloringą, panašios tekstūros alternatyvą.
                            
 Paaiškėjo, kiek kiaušinių galima suvalgyti per Velykas: ekspertė įspėja
                                Pagrindinis Velykų stalo patiekalas, tuo pačiu ir simbolis – kiaušinis. Dažnai švęsdami šią pavasario šventę lietuviai suvalgo ne po vieną, ir net ne po du, o kelis kiaušinius. Tačiau kyla klausimas – kokį kiekį šio produkto apskritai galime suvartoti per dieną, kad nepakenktume savo organizmui? 
Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos gydytoja dietologė dr.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Dietologė išdavė, kokį majonezą perka parduotuvėje: geriausias variantas
                                Per Velykas ant dažno šventinio stalo rastume tiek baltos mišrainės dubenį, tiek virtą liežuvį majonezo bei krienų pataluose, o ir įdaryti kiaušiniai be majonezo kepurės neįsivaizduojami.  
Gardus, bet kaloringas padažas, pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, neturėtų būti kasdienio mūsų raciono dalis, tačiau per šventes nevertėtų bijoti ragauti tradicinių lietuviškų patiekalų.
                            
 Šiukštu nedėkite šio produkto ant Velykų stalo: pasakė, kuo jį pakeisti
                                Artėjančių Velykų daugelis neįsivaizduoja ne tik be kiaušinių, bet ir be majonezo prie jų. Tačiau šis daugelio pamėgtas padažas nėra toks jau nekaltas, ypač tas, kurį įsigyjate parduotuvėje. Nors pasimėgavus vienu šaukštu majonezo nieko nenutiks, verčiau jį gaminti namuose arba keisti kitomis alternatyvomis.
                            
 Suvalgiusi majonezo 29-erių moteris pasigailėjo: bakterijos ėmė ėsti žarnyną
                                Londone gyvenanti 29-erių Sian Kempster net negalėjo pagalvoti, kuo baigsis jos atostogos Tailande. Romantiškos kelionės metu mergina stipriai apsinuodijo maistu, o tokia nelaimė jos nesibaigė mirtimi. Dabar ji įspėja kitus keliautojus atsargiai rinktis maistą, kurį skanausite atostogų metu.  
Londone gyvenanti mergina prisimindama pasakoja siaubo kupinas dienas, kuomet atostogų metu Tailande ji užsikrėtė bakterijomis, kurios pamažu ėmė valgyti jos žarnyną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Mėgstate majonezą? Turime jums liūdnų žinių
                                Prekybos centruose parduodamas majonezas paprastai gaminamas iš nesveikų riebalų, jo maistingumas itin menkas. Dauguma parduodamų majonezų rūšių, įskaitant neriebų ir mažai kaloringą majonezą, gali turėti neigiamos įtakos jūsų sveikatai. 
Jei norite naudoti majonezą kaip salotų padažą, gaminant užpilus, kiaušinienę ar tuno salotas, pasigaminkite naminį majonezą iš sveikesnių aliejų, kad gautumėte daugiau naudos, rašo healthyeating.sfgate.com.
                            
 Pamirškite pirktinį majonezą: šis naminis mišinys idealiai tiks ant kiaušinių
                                Nors populiaru Benedikto kiaušinius valgyti su olandišku padažu, o prie virtų su lukštu pusryčiams skanauti avokadą ir paskrudintą duonos riekelę, daug kam kiaušinis be majonezo – tarsi šaltibarščiai be bulvių. O ir per Velykas retas apsieis be baltos mišrainės ar virto liežuvio su majonezu.
                            
 Receptas. Kalėdinės užkandėlės
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   alyvuogių (juodosios, perpjautos per pusę)    1/4 stiklinės   alyvuogių (juodosios, smulkintos)    1/4 stiklinės   bazilikų (smulkintas)    0.5 stiklinės   paprikų (raudonoji, skrudinta ir susmulkinta)    šiek tiek   majonezo    1/4 stiklinės   parmezano sūrio (trintas)    šiek tiek   druskos    4 vienetai   tortilijos    400 gramų   varškės sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viename dubenyje sumaišiau tarkuotą varškės sūrį, smulkintą papriką, alyvuoges, baziliką, parmezano ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sumuštiniai su silke
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   silkių    2 riekės   juodos duonos    1 vienetas   kiaušinių (virtų)    0.5 vieneto   rausvųjų svogūnų    2 arbatiniai šaukšteliai   majonezo    1 žiupsnelis   krapų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Duoną paskrudinti. Aptepti majonezu.   Ant duonos dėti silkę, pjaustytus kiaušinius, svogūnų žiedus, apbireti smulkintais krapais.
                            
 Receptas. Mėsiškas lietinių blynų tortas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   pomidorų pastos    120 gramų   kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)    2 vienetai   kiaušinių    3/4 stiklinės   kvietinių miltų    0.5 stiklinės   pieno    šiek tiek   majonezo    1/3 stiklinės   vandens    1 stiklinė   sūris (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus ((kepimui))    3/4 stiklinės   grybų (džiovinti)    0.5 saujos   svogūnų laiškų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Pekino kopūsto salotos su vištiena ir džiovintomis slyvomis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    100 gramų   slyvų (džiovintos)    1 vienetas   svogūnų    2 saujos   žemės riešutų (sūdyti)    1 vienetas   vištiena (krūtinėlė)    šiek tiek   majonezo    1 vienetas   pekino kopūstų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos krūtinėlę išverdame pasūdytame vandenyje, nusausiname, atvėsiname ir susmulkiname. Agurką nuplauname ir supjaustome juostelėmis. Susmulkiname nuplautą kopūstą. Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais. Slyvas supjaustome plonomis juostelėmis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos suktinukai
                                INGREDIENTAI:    0.5 kilogramo   vištos filė    1 pakelis   šaltai rūkyto kiaulienos kumpio    1 pundelis   petražolių    2 skiltelės   česnakų    1 valgomasis šaukštas   majonezo    1 žiupsnelis   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Filė supjaustome gabaliukais, įspaudžiame česnako, dedame prieskonių, kapotų petražolių ir gerą šaukštą majonezo.   Gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti.
                            
 Receptas. Greitai paruošiamos krevetės
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    150 gramų   majonezo    1 kilogramas   krevečių su kevalu    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į vandenį suberti krevetes ir kai užvirs sumažinti ugnį. Įmaišyti majonezą ir virti 5-7 minutes. Prieskonių įmaišyti pagal skonį.
                            
 Receptas. Sotus faršo apkepas
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės faršo    1 vienetas   svogūnų    3 skiltelės   česnakų    3 žiupsneliai   prieskonių (Vegeta)    1 vienetas   raudonosios paprikos    3 valgomieji šaukštai   majonezo    150 gramų   sūris    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną.  Gerai viską išmaišome.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pica su grybais
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   salotų lapelių    3 vienetai   sūrio lazdelių    3 saujos   džiovintų grybų    1 vienetas   svogūnų    4 valgomieji šaukštai   kietojo sūrio (tarkuotas)    1 valgomasis šaukštas   majonezo    1 valgomasis šaukštas   pomidorų padažo    1 saujelė   krapų    Kepimui:     2 valgomieji šaukštai   aliejaus    Tešlai:     300 gramų   miltai    100 mililitrų   pieno    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    1 gramas   sausų mielių    Paruoši...
                            
 Receptas. Šašlykai ant iešmukų šventiškai
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   vištos filė    3 vienetai   svogūnų    3 valgomieji šaukštai   majonezo    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    1 žiupsnelis   mairūnų    1 žiupsnelis   prieskonių šašlykams    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos krūtinėlę užmarinuokite su svogūnais, majonezu, pipirais druska, šašlyko prieskoniais, mairūnu. Geriausiai užmarinuoti iš vakaro.   Suverkite ant iešmukų.
                            
 Receptas. Vištiena padaže
                                INGREDIENTAI:    10 vienetų   vištienos kulšelių    10 vienetų   bulvių    5 vienetai   morkų    1 vienetas   svogūnų    0.5 pakelio   grietinės    2 valgomieji šaukštai   miltai    3 valgomieji šaukštai   majonezo    2 žiupsneliai   druskos    2 žiupsneliai   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves, svogūną ir mokas supjaustome ir kubeliais dedame į puodą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1/3 stiklinės   kukurūzų (konservuoti)    1 vienetas   paprikų (raudona)    1/3 stiklinės   pupelių (raudonos, virtos)    4 valgomieji šaukštai   majonezo    4 valgomieji šaukštai   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    500 gramų   brokolių    200 gramų   sūris (mėlynasis)    10 gramų   kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo)    šiek tiek   raudonėlių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Sumuštinis „Monte Cristo“
                                Sumuštiniui pagaminti naudokite mėgstamą kumpį (tiks tiek kiauliena, kalakutiena ar vištiena) ir mėgstamą šviesų sūrį (tačiau paprasčiausia ir turbūt skaniausia su sūriu skirtu sumuštiniams). Manau rasite sau labiausiai patinkantį sumuštinio variantą ir galėsite mėgautis puikiu skoniu.
                            
 Receptas. Kaštos pupelių salotos su virta dešra
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   česnakų (laiškai)    1 stiklinė   pupelių    2 vienetai   kiaušinių    2 vienetai   juodos duonos (riekelės)    šiek tiek   majonezo    100 gramų   dešros (Biovela)    100 gramų   pieno    Paruošimo laikas: Apie 30 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pupeles kaip ir kiaušinius išvirti. Sūrį, dešrą ir kiaušinius sutarkuoti. Česnako laiškus sukapoti smulkiai. Sumaišyti pupeles, sūrį, kiaušinius, dešrą, česnako laiškus su majonezu. Išspausti į salotas česnaką.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sumuštiniai "Boružytės"
                                INGREDIENTAI:    10 riekių   batono    170 gramų   lašišų    šiek tiek   sviesto    šiek tiek   alyvuogių    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   pomidorų pastos    šiek tiek   petražolių    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Batono riekes ištepti sviestu, ant jų dėti po puselę pomidoriuko, iš alyvuogių padaryti papuošimus boružei, iš majonezu nupiešti veidelį. Papuošti žalumynais ir patiekti.  Skanaus.
                            
 Receptas. Silkė pataluose
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   kiaušinių    4 vienetai   bulvių    200 gramų   sūris (fermentinis)    2 vienetai   silkių    200 gramų   burokėlių (virti)    šiek tiek   svogūnų laiškų    250 gramų   majonezo    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išverdame. Bulves supjaustome kubeliais ir dedame į pasirinkto indo apačią, aptepame majonezu. Svogūnų laiškus susmulkiname ir dedame antrą sluoksnį.
                            
 Receptas. Sluoksniuotos tešlos riešutėliai su varškės kremu ir lašiša
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   tešlos (MANTINGA sluoksniuota)    150 gramų   varškės    50 gramų   žalumynų ( (krapų, petražolių, baziliko) )    2 skiltelės   česnakų    100 gramų   lašišų (sūdyta)    3 valgomieji šaukštai   majonezo    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 15   PARUOŠIMO BŪDAS:   Žalumynus smulkiai supjaustyti. Trintuvo pagalba varškę, česnaką, žalumynus sumalti iki vientisos masės. Pagardinti majonezų.  Įkaitinti riešutėlių keptuvę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Apkepėlė su alyvuogėmis
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų)    1   česnakų    1 vienetas   morkų (didelės)    šiek tiek   petražolių    125 gramai   ryžių    šiek tiek   majonezo    100 gramų   sūris    4 vienetai   krabų lazdelių    šiek tiek   prieskonių (Jūsų mėgiami)    šiek tiek   kario    Paruošimo laikas: Apie 1 val.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos. Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos.
                            
 Receptas. Makaronų mišrainė
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   makaronų    200 gramų   sparaginių pupelių (arba jauna cukinija (virta arba kepta))    200 gramų   paprikų (geltona ir raudona)    3 vienetai   pomidorų pastos    5 valgomieji šaukštai   konservuotų žirnelių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   majonezo    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 Receptas. Traškūs krabų lazdelių ir sūrio kąsneliai
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   krapų    2 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   džiūvesėlių    4 valgomieji šaukštai   majonezo    200 gramų   sūris    šiek tiek   aliejaus (kepimui)    300 gramų   krabų lazdelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sutarkuokite fermentinį sūrį burokine tarka. Krabų lazdeles sumulkiai supjaustykite. Visa tai sumaišykite, įdėję majonezo, susmulkinto česnako, smulkintų šviežių, arba džiovintų krapų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sūrio tešlos kamuoliukai
                                Puikaus skonio sūrio rutuliukai su fetos įdaru, kurie tiks kaip puikus užkandis ant stalo. Tai lyg sūrio spurgytės. Prie jų labai tinka pikantiškas padažas iš graikinio jogurto ir Šrirachos padažo. Šis padažas nebus itin aštrus vien dėl Šrirachos padažo - jis suteiks malonų pikantišką aštrumą. Patiekti su fetos kubeliais ant viršaus, arba tiesiog sudėjus į lėkštutę šalia padažo.
                            
 Receptas. Tuno salotos su kiaušiniais bei kukurūzais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   kukurūzų (konservuoti, skardinė)    šiek tiek   paprikų (raudonoji, smulkinta (papuošimui))    šiek tiek   petražolių (smulkintos)    1 vienetas   porų    1 vienetas   svogūnų    3 vienetai   kiaušinių (kietai virti)    1 vienetas   tunų (konservuotas savo sultyse, skardinė)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūną susmulkinti, pabarstyti prieskon...
                            
 Receptas. Degtinės marinatas vištienai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 kilogramas   vištiena (šlaunelės ar sparneliai)    150 gramų   majonezo    30 mililitrų   sojos padažo    30 mililitrų   degtinės    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišau degtinę su sojos padažu ir prieskoniais: druska ir pipirais. Šiuo marinatu įtryniau vištieną ir apvoliojau majoneze.  Sandariai uždengiau ir laikiau šaldytuve 2 valandas.  Kepiau grilyje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Naminė balta mišrainė
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   bulvių (virtos)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 vienetai   morkų (virtos)    2 vienetai   kiaušinių (kietai virti)    šiek tiek   majonezo    2 vienetai   marinuotų agurkų    100 gramų   konservuotų žirnelių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite kubeliais išvirtas morkas bei bulves, agurkus ir kietai virtus kiaušinius. Supilkite žirnelius, pasūdykite, papipirinkite, užpilkite majonezo, išmaišykite ir valgykite.
                            
 Receptas. Egzotiškos salotos
                                Kai aplanko žiema, o norisi ko nors truputį egzotiško...  
 INGREDIENTAI:    1 skardinė   konservuotų ananasų    1 vienetas   pekino kopūstų    1 vienetas   rūkytų vištienos šlaunelių    5 valgomieji šaukštai   majonezo    1 žiupsnelis   krapų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kopūstą supjaustyti. Ananasus nupilti, ir pasmulkinti. Vištieną supjaustyti kubeliais.   Viską sumaišyti, dėti majonezą, krapus ir skanauti.
                            
 