Obuolių vyniotinis
- Ingredientai
Miltų 250 g
Obuolių 0.5-1 kg
Pakelis malto cinamono
Razinų 100 g
Šaukštai trintų džiūvėsėlių 2 vnt.
Šilto vandens 70 g
Sviesto 50 g
Sviesto 30 g
Žiupsnelis druskos
- Gaminimas
-
Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus, užminkykite tešlą ir palikite 30 min.
Lininę skepetaitę pabarstykite miltais ir ant jos iš tešlos iškočiokite kuo plonesnį lakštą.
Po to lakštą patepkite ištirpintu, bet nekarštu sviestu, apibarstykite trintais džiūvėsėliais ir vienodu sluoksniu apdėkite obuoliais.
Juos paruoškite taip: obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite, suberkite razinas, apibarstykite cinamonu bei cukrumi ir gerai sumaišykite.
Prilaikant skepetaitę, tešlą susukite voleliu, galus gerai užspauskite ir dėkite į skardą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais.
Vyniotiniui iškepus, patepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi.
Gairės: miltai, razinos, saldumynai, obuoliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |