Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
- Ingredientai
- Pusė arbatinio šaukštelio čiobrelių; 
 1 arbatinis šaukštelis druskos;
 2 šaukštai kapotų petražolių;
 600 g kiaulienos sprandinės;
 0,3 arbatinio šaukštelio rozmarinų;
 6 šaukštai sezamų aliejaus;
 1 šaukštas sojų padažo;
 1 baklažanas;
 2 česnako skiltelės
 1 cukinija;
 4 maži svogūnai;
 1 pomidoras;
 1 saldžioji paprika;
 1 svogūnas.
- Gaminimas
-  Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką apibarstyti druska ir sugrūsti. Susmulkintą svogūną bei česnak sumaišyti su sojų padažu, žalumynais ir aliejumi. Mėsą užpilti marinatu ir įdėti į šaldytuvą. Daržoves nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais (3 cm ir 1/2 cm storio) ir nusausinti popieriniu rakšluostėliu. Svogūnus nulupti, didesnius - perpjauti pusiau. Mėsą nuvarvinti sietelyje. daržoves sumaišyti su marinatu, kad vienodai sudrėktų. Jei reikia, apšlakstyti šlakeliu aliejaus. Mėsos ir daržovių gabaliukus pakaitomis suverti ant metalinių iešmų, dėti ant grotelių (tik ne per arti). Šašlykus galima kepti tik keptuvėje be riebalų. Kepamus šašlykus retkarčiais apkepti. 
Gairės: čiobreliai, druska, petražolės, kiaulienos sprandinė, rozmarinai, sezamo aliejus, sojų padažas, Baklažanas, česnakas, cukinija, svogūnai, pomidoras, saldžioji paprika.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 
  Įdaryti vamzdiniai makaronai
 
  
  
  
  
  
| Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... | 
 
  Plovas
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... | 
 
  Sojos užkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... | 
 
  Baklažanų bokšteliai
 
  
  
  
  
  
| Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... | 
 
  Saldūs bulviniai kleckučiai
 
  
  
  
  
  
| Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... | 
 
  Guliašas pagal mamą
 
  
  
  
  
  
| Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... | 
 
  Kotletai su grybais ir česnakais
 
  
  
  
  
  
| Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... | 
 
  Debesėliai
 
  
  
  
  
  
| Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... | 
 
  Makaronų apkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... | 
 
  Virtinukai su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... | 
 
  Mėsytė kebabams
 
  
  
  
  
  
| Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... | 
 
  Troškinta vištiena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... | 
 
  Troškinys ir sriuba viename
 
  
  
  
  
  
| Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... | 
 
  Šilkiniai kukuliai
 
  
  
  
  
  
| Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... | 
 
  Kotletukai troškinti morkose
 
  
  
  
  
  
| Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... | 
 
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 