Vegetariškas plovas
- Ingredientai
100 g ryžių;
100 g šaldytų daržovių;
1 kubelis sultinio;
vanduo;
grietinė;
prieskoniai.- Gaminimas
-
Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek tiek riebesnio maisto, tai gali dėti grietinės. Tame "birzgale" šiek tiek apverdame šaldytas daržoves, kol jos pakankamai suminkštėja. Galima įberti mėgstamų prieskonių, tinkančių prie ryžių. Kai daržovės suminkštėja, o ryžiai išverda, suberiame ryžius į keptuvę ir viską gerai išmaišome, šiek tiek pakepiname. Lygiai tą patį galima pasidaryti papildomai įpjaustant virtos dešros, įdedant pamarinuotų vištienos gabaliukų, tik tokiu atveju gausime nebe vegetarišką patiekalą.
Gairės: ryžiai, šaldytos daržovės, sultinys, vanduo, grietinė, prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Varškės apkepas su ryžiais
| Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
| Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
| Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
| Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
| Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
| Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Įdaryta cukinija
| Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
| Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
| Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |
Virtinukai su mėlynėmis
| Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |
Bulviniai lizdeliai
| Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |
Barankytės su faršu ir sūriu
| Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |
Greiti vištienos blyneliai
| Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

