Makaronai su dilgėlių pesto
- Ingredientai
- 4 šaukštai aliejaus; 
 2 skiltelės česnako;
 pusė citrinos;
 dilgėlių lapai;
 100 g fermentinio sūrio;
 1 sauja saulėgrąžų;
 1 pakelis spagečių.
- Gaminimas
-  Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas lengvai pakepinti aliejuje, patraiškyti kočėlu - kad gabaliukai jaustųsi. Česnaką ir sūrį sutrinti česnako spaudykle. Viską sumesti į bendrą puodą, įberti druskos, pipirų ir maltų lauro lapų. Išspausti citriną ir jos smulkius gabaliukus įmesti į tą patį puodą. Įpilti dar porą šaukštų aliejaus ir pesto jau pagamintas. Tuo pačiu metu galima ir makaronus kaisti - turėtumėt suspėti viską pasidaryti kol makaronai išvirs. Sumaišom makaronus su pesto. 
Gairės: aliejus, česnakas, citrina, dilgėlių lapai, fermentinis sūris, saulėgrąžos, Spagečiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Velykinis triušis
 
  
  
  
  
  
| Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 