Makaronai su dilgėlių pesto
- Ingredientai
4 šaukštai aliejaus;
2 skiltelės česnako;
pusė citrinos;
dilgėlių lapai;
100 g fermentinio sūrio;
1 sauja saulėgrąžų;
1 pakelis spagečių.- Gaminimas
-
Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas lengvai pakepinti aliejuje, patraiškyti kočėlu - kad gabaliukai jaustųsi. Česnaką ir sūrį sutrinti česnako spaudykle. Viską sumesti į bendrą puodą, įberti druskos, pipirų ir maltų lauro lapų. Išspausti citriną ir jos smulkius gabaliukus įmesti į tą patį puodą. Įpilti dar porą šaukštų aliejaus ir pesto jau pagamintas. Tuo pačiu metu galima ir makaronus kaisti - turėtumėt suspėti viską pasidaryti kol makaronai išvirs. Sumaišom makaronus su pesto.
Gairės: aliejus, česnakas, citrina, dilgėlių lapai, fermentinis sūris, saulėgrąžos, Spagečiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
| Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
Raudonieji barščiai
| Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Virtiniai
| Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
Kepti kalmarų žiedai
| Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
| Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Paella
| 1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
Šernienos troškinys
| Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
Troškinti grybai su bulvėmis
| Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
Įdaryti pomidorai
| Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
Moliūgų apkepas
| Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
Ryžiai su daržovėmis
| Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
| Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Su alumi marinuotas kiškis
| Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |
Kepta antis su mandarinais
| Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |

