Kepsniai iš faršo
- Ingredientai
500 g mėgstamo faršo;
1 kiaušinis;
truputis česnako;
mėsa;
faršo prieskoniai;
sauja džiūvesėlių;
pora šaukštų krakmolo;
šaukštas grietinės;
2 pomidorai;
250 g fermentinio sūrio;
3 šaukštai majonezo;
1 šaukštas krienų.- Gaminimas
-
Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus miltuose iškepame keptuvėje. Iškepusius dedame į lėkštę. Majonezą sumaišome su krienais (jei nemėgstate, galima jų ir nenaudoti), aptepame iškeptus faršo kepsniukus, ant viršaus uždedame po griežinėlį pomidoro ir užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę, arba i mikrobangų krosnelę, kad išsilydytų sūris.
Garnyrą galite patys rinktis. Galima naudoti virtas, apkeptas bulves, pomidorų, agurkų, ridikėlių salotas su grietine ir šviežiai marinuotus agurkėlius.Paruoštus kepsniukus dedame į lėkštę, sudedame garnyrą, salotas.
Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vištienos kepsnys ''ZARA''
| Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
| Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |
Žuvies filė ,,pataluose"
| Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Pievagrybių užkepėlė
| Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
| Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |
Kalakutiena su daržovėmis
| Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Atominis troškinys
| Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |
Troškinti vištų skrandukai
| Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Lydekai paliepus
| Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
| Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Namie kepta pica
| Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |
Pica "Havajų"
| Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |
Bulviniai blynai su dešrelėm
| Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |
Klasikinis čenakas
| Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |
Apelsinų skonio upėtakis
| Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |

