Kepsniai iš faršo
- Ingredientai
500 g mėgstamo faršo;
1 kiaušinis;
truputis česnako;
mėsa;
faršo prieskoniai;
sauja džiūvesėlių;
pora šaukštų krakmolo;
šaukštas grietinės;
2 pomidorai;
250 g fermentinio sūrio;
3 šaukštai majonezo;
1 šaukštas krienų.- Gaminimas
-
Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus miltuose iškepame keptuvėje. Iškepusius dedame į lėkštę. Majonezą sumaišome su krienais (jei nemėgstate, galima jų ir nenaudoti), aptepame iškeptus faršo kepsniukus, ant viršaus uždedame po griežinėlį pomidoro ir užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę, arba i mikrobangų krosnelę, kad išsilydytų sūris.
Garnyrą galite patys rinktis. Galima naudoti virtas, apkeptas bulves, pomidorų, agurkų, ridikėlių salotas su grietine ir šviežiai marinuotus agurkėlius.Paruoštus kepsniukus dedame į lėkštę, sudedame garnyrą, salotas.
Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Strėvos suktinis
| Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |
Avienos pjaustiniai
| Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |
Iškylautojų šonkauliukai
| Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |
Pomidorai tešloje
| Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |
Krevetės su šonine
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
Šašlykų marinatas
| Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |
Kaip mes be bulvių
| Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
| Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |
Lašišos filė apelsinų sultyse
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |
Baklažanai graikiškai
| Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |
Vištienos – daržovių vėrinukai
| Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
Cinamono-medaus sparneliai
| Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
Jautiena su slyvomis
| Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |
Švediški veršienos suktinukai
| Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |
Kiaulienos kepsniai
| Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |

