Maskvietiškas žuvies apkepas
- Ingredientai
2 kietai virti kiaušiniai;
6 bulvės;
30 g fermentinio sūrio;
1 indelis grietinės;
2 šaukštai kvietinių miltų;
3 svogūnai;
150 g virtų grybų;
500 g žuvies filė.- Gaminimas
-
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file supjaustykite gabaliukais, pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia, pridėkite sviesto. Kitoje keptuvėje svieste apkepkite griežinėliais suraikytas bulves, jas irgi pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais. Kiaušinius supjaustykite ketvirčiais, grybus susmulkinkite.
Apkepo formą ištepkite sviestu, tada dėkite jūros lydekos gabaliukus, ant viršaus kraukite bulvių griežinėlius, paskui svogūnų pusžiedžius, tada kiaušinių ketvirčius, berkite grybus. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite kapotais krapais ir petražolėmis. Ant viršaus pilkite grietinę ir barstykite tarkuotu sūriu. Šaukite į karštą orkaitę ir iškepkite.
Gairės: kiaušiniai, bulvės, fermentinis sūris, grietinė, svogūnai, virti grybai, žuvies filė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Rudens gėrybės sveikatai
| Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
| Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |
Baravykų kotletai
| Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |
Baklažanų sluoksniuotis
| Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |
Netikri balandėliai
| Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |
Troškintos daržovės su mėsa
| Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
| Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |
Vištienos ir daržoviu troškinys
| Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |
Bulvių plokštainis
| Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |
Bulvių - grybų apkepas
| Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |
Tortilija su daržovėm ir mėsa
| Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |
Įdaryti baklažanai
| Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |
Skanus ir paprastas troškinukas
| Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |
Bulvinė pica
| Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |
Įdaryta paprika
| Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |

