Koldūnai su jautiena
- Ingredientai
- 150 g jautienos, veršienos ar vištienos; 
 20 g fermentinio sūrio;
 3 riekelės mirkyto batono;
 3 šaukštai vandens;
 300 g miltų;
 druska;
 1 kiaušinis;
 muskatas;
 pipirai;
 svogūnas.
- Gaminimas
-  Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir palaikom apie valandą. Pasirinktą mėsą ir batoną sumalam per mėsmalę. Smulkiai pjaustytus svogūnus apkepiname, kartu su prieskoniais įmaišom į mėsą. Imame tešlą, labai plonai ją iškočiojam. Formuojam koldūnus. Kraštus galima aptepti kiaušiniu. Verdame ant vidutinės ugnies lengvai pasūdytam vandeny. Padažą galima rinktis pagal skonį - grietinės-sviesto su prieskoniais, sūrų sojų ir panašiai. 
Gairės: Jautiena, fermentinis sūris, mirkytas batonas, miltai, vanduo, druska, kiaušinis, muskatas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Strėvos suktinis
 
  
  
  
  
  
| Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... | 
 
  Avienos pjaustiniai
 
  
  
  
  
  
| Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... | 
 
  Iškylautojų šonkauliukai
 
  
  
  
  
  
| Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... | 
 
  Pomidorai tešloje
 
  
  
  
  
  
| Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... | 
 
  Krevetės su šonine
 
  
  
  
  
  
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... | 
 
  Šašlykų marinatas
 
  
  
  
  
  
| Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... | 
 
  Kaip mes be bulvių
 
  
  
  
  
  
| Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... | 
 
  Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
 
  
  
  
  
  
| Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... | 
 
  Lašišos filė apelsinų sultyse
 
  
  
  
  
  
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... | 
 
  Baklažanai graikiškai
 
  
  
  
  
  
| Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... | 
 
  Vištienos – daržovių vėrinukai
 
  
  
  
  
  
| Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... | 
 
  Cinamono-medaus sparneliai
 
  
  
  
  
  
| Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... | 
 
  Jautiena su slyvomis
 
  
  
  
  
  
| Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... | 
 
  Švediški veršienos suktinukai
 
  
  
  
  
  
| Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... | 
 
  Kiaulienos kepsniai
 
  
  
  
  
  
| Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 