Koldūnai su jautiena
- Ingredientai
- 150 g jautienos, veršienos ar vištienos; 
 20 g fermentinio sūrio;
 3 riekelės mirkyto batono;
 3 šaukštai vandens;
 300 g miltų;
 druska;
 1 kiaušinis;
 muskatas;
 pipirai;
 svogūnas.
- Gaminimas
-  Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir palaikom apie valandą. Pasirinktą mėsą ir batoną sumalam per mėsmalę. Smulkiai pjaustytus svogūnus apkepiname, kartu su prieskoniais įmaišom į mėsą. Imame tešlą, labai plonai ją iškočiojam. Formuojam koldūnus. Kraštus galima aptepti kiaušiniu. Verdame ant vidutinės ugnies lengvai pasūdytam vandeny. Padažą galima rinktis pagal skonį - grietinės-sviesto su prieskoniais, sūrų sojų ir panašiai. 
Gairės: Jautiena, fermentinis sūris, mirkytas batonas, miltai, vanduo, druska, kiaušinis, muskatas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
 
  
  
  
  
  
| Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... | 
 
  Raudonieji barščiai
 
  
  
  
  
  
| Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... | 
 
  Virtiniai
 
  
  
  
  
  
| Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... | 
 
  Kepti kalmarų žiedai
 
  
  
  
  
  
| Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... | 
 
  Įdaryti kalmarai
 
  
  
  
  
  
| Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... | 
 
  Paella
 
  
  
  
  
  
| 1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... | 
 
  Šernienos troškinys
 
  
  
  
  
  
| Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... | 
 
  Troškinti grybai su bulvėmis
 
  
  
  
  
  
| Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... | 
 
  Įdaryti pomidorai
 
  
  
  
  
  
| Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... | 
 
  Moliūgų apkepas
 
  
  
  
  
  
| Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... | 
 
  Ryžiai su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... | 
 
  Kepta višta su džiovintais vaisiais
 
  
  
  
  
  
| Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... | 
 
  Su alumi marinuotas kiškis
 
  
  
  
  
  
| Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... | 
 
  Kepta antis su mandarinais
 
  
  
  
  
  
| Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 