Netradicinė lydeka
- Ingredientai
Lydeka 2 kilogramai;
Jūros lydekos arba lašišos filė 200 gramų;
Lašiniai 150 gramų;
Kiaušiniai 1 vienetas;
Krakmolas 1 valgomasis šaukštas;
Miltai 1 valgomasis šaukštas;
Kviečių gemalai 2 valgomieji šaukštai;
Pienas 1 stiklinė;
Batonas 2 riekės;
Druska 1 valgomasis šaukštas;
Citrininiai žuvies prieskoniai 1 arbatinis šaukštelis;
Prancūziški žalumynai 1 arbatinis šaukštelis.- Gaminimas
-
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, bei lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius. Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė.
Paimti pailgus jūros lydekos, saidos ar lašišos gabaliukus, patikrinti, ar nėra kaulų, apibarstyti prieskoniais. Po to į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti kitą žuvį, ant viršaus vėl faršo.
Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 l. temp. orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę. Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.
Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Kiaulienos kepsniai
| Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |
Troškinta vištiena su voveraitėmis
| Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |
Kiauliena baltame vyne
| Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |
Jautiena kinietiškai
| Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |
Kiauliena su grybų padažu
| pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |
Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
| Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |
Jautienos kepsnys
| Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |
Lazanija su špinatais
| Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |
Aštrūs makaronai su pomidorų padažu
| Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |
Kriauklės su įdaru
| Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |
Įdaryti makaronai
| Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |
Makaronai su mėsos faršu
| Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |
Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai
| Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |
Daržovių troškinys su makaronais
| Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
| Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |

