Daržovių sriuba
- Ingredientai
1,5 litro mėsos sultinio;
2 smulkiai supjaustyti svogūnai;
100 g stambiai sutarkuotų salierų;
1-2 kubeliais supjaustytos morkos;
5 šaukštai augalinio aliejaus;
2 skiltelių česnako;
1 šaukštas pomidorų padažo;
po 0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių;
išmirkytos pupelės;
ryžiai;
2 prinokę pomidorai;
2 lauro lapeliai;
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio;
pipirai;
druska.- Gaminimas
-
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais. Viską sudėkite į puodą ir 10 minučių patroškinkite. Vėliau supilkite sultinį, suberkite pupeles, žirnelius, ryžius ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Vėliausiai sudėkite pomidorų padažą, pomidorus, fermentinį sūrį ir užvirinkite.
Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Aštri mėsytė
| Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |
Įdaryti vamzdiniai makaronai
| Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |
Plovas
| Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |
Sojos užkepėlė
| Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |
Baklažanų bokšteliai
| Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |
Saldūs bulviniai kleckučiai
| Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |
Guliašas pagal mamą
| Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |
Kotletai su grybais ir česnakais
| Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |
Debesėliai
| Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |
Makaronų apkepėlė
| Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |
Virtinukai su mėsa
| Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |
Mėsytė kebabams
| Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |
Troškinta vištiena su daržovėmis
| Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |
Troškinys ir sriuba viename
| Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |
Šilkiniai kukuliai
| Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |


