Daržovių sriuba
- Ingredientai
1,5 litro mėsos sultinio;
2 smulkiai supjaustyti svogūnai;
100 g stambiai sutarkuotų salierų;
1-2 kubeliais supjaustytos morkos;
5 šaukštai augalinio aliejaus;
2 skiltelių česnako;
1 šaukštas pomidorų padažo;
po 0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių;
išmirkytos pupelės;
ryžiai;
2 prinokę pomidorai;
2 lauro lapeliai;
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio;
pipirai;
druska.- Gaminimas
-
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais. Viską sudėkite į puodą ir 10 minučių patroškinkite. Vėliau supilkite sultinį, suberkite pupeles, žirnelius, ryžius ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Vėliausiai sudėkite pomidorų padažą, pomidorus, fermentinį sūrį ir užvirinkite.
Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vištienos kepsnys ''ZARA''
| Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
| Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |
Žuvies filė ,,pataluose"
| Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Pievagrybių užkepėlė
| Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
| Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |
Kalakutiena su daržovėmis
| Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Atominis troškinys
| Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |
Troškinti vištų skrandukai
| Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Lydekai paliepus
| Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
| Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Namie kepta pica
| Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |
Pica "Havajų"
| Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |
Bulviniai blynai su dešrelėm
| Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |
Klasikinis čenakas
| Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |
Apelsinų skonio upėtakis
| Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |


