Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"
- Ingredientai
4 bulvės;
200 g virto kumpio;
1 ilgo agurko;
4 kiaušiniai;
100 g konservuotų pievagrybių;
indėlis majonezo;
petražolės;
krapai.„Kiaušinams“ reikės:
100 g lydyto sūrio;
česnakų;
krapų.- Gaminimas
-
Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintam aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja.Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų. Trynius palikti „kiaušinams“ , o baltymus susmulkinti. Agurką , pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais, Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėm ir krapais. Plokščiame dubenyje iš sumaišytu produktu suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves. „Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus.Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršu.
Gairės: bulvės, virtas kumpis, kiaušiniai, konservuoti pievagrybiai, majonezas, petražolės, krapai, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Netikras Velykinis zuikis





Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Šventinė mišrainė su liežuviu





Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |