Kiaušiniai ,,Siurprizas"
- Ingredientai
- Paprikos; 
 geltonieji konservuoti kukurūzai;
 daktariška dešra;
 1 kaupinis šaukštas želatinos;
 1 kubelis vištienos skonio sultinio;
 350 ml vandens;
 tušti kiaušinio lukštai.
- Gaminimas
-  Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį sultinio ištirpiname 150 ml verdančio vandens.Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame. Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį. Papriką ir dešrą supjaustome mažais gabaliukais. Tada į lukšto vidų sluoksniuojame:papriką,konservuotus kukurūzus ir dešros ir taip susluoksniuojame iki viršaus. Ištirpintą vandenyje sultinį užviriname ir į jį supilame ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną.Gerai išmaišome ir šį mišinį užpilame į kiaušinių lukštus,kuriuose sudėtas įdaras.Tada dedame į šaldytuvą, kad sustengtų. Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai nulupame ir lieka gražus spalvotas kiaušinukas. Tai skanu ir labai puošia stalą. 
Gairės: paprikos, geltonieji konservuoti kukurūzai, daktariška dešra, želatina, vanduo, kiaušinių lukštai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Netikras Velykinis zuikis
 
  
  
  
  
  
| Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... | 
 
  Šventinis šokoladinis tortas
 
  
  
  
  
  
| Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... | 
 
  Kalėdinis aguoninis vyniotinis
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... | 
 
  Kalėdinis imbierinis keksas
 
  
  
  
  
  
| Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... | 
 
  Kalėdiniai meduoliai
 
  
  
  
  
  
| Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... | 
 
  Kalėdinis obuolių pyragas
 
  
  
  
  
  
| Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... | 
 
  Šventinė mišrainė su liežuviu
 
  
  
  
  
  
| Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... | 
 
  Naminiai guminukai
 
  
  
  
  
  
| Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... | 
 
  Sviestinis Velykų avinėlis
 
  
  
  
  
  
| Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... | 
 
  Velykinis keksas
 
  
  
  
  
  
| Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... | 
 
  Velykinis avinėlis
 
  
  
  
  
  
| Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 