Saldūs kiaušininiai siurprizai
- Ingredientai
vanduo;
3 rūšių spalvota želė (citrinų, braškių, kivių);
uogos (braškės, žemuogės, mėlynės, vyšnios);
tušti kiaušinio lukštai.- Gaminimas
-
Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus:pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame. Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį., atskirai ištirpiname želė reikiamame vandens kiekyje. Tada pilame po 3-4 šaukštus pirmosios spalvos želė į kiekvieną kiaušinį, įberiame keletą uogyčių ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to pilame 3-4 šaukštus kitos spalvos želė, vėl įdedame uogų ir vėl laikome šaldytuve kol sustings. Trečią sluoksnį darome taip pat. Kai kiaušiniai gerai sustingsta, atsargiai nulupame lukštą ir valgome.
Gairės: vanduo, spalvota želė, uogos, žemuogės, mėlynes, vyšnios, kiaušinio lukštai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Višta paruošta šventinei progai
| Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |
Baklažanų bokšteliai
| Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |
Šventiška SANGRIA
| Vaisius susmulkiname(vaisiai gali būti kokie tik norite ir kokius tik mėgstate:vynuoges,mandarinai, nektarinai,... |
Valentino medaus tortas
| Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |
Valentiniškas varškės pyragas
| Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |
Mišrainė Širdelė
| Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį... |
Pikantiškas sūrio vyniotinis
| Pamirkome datules, pasmulkiname jas, pasmulkiname riešutus. Sūrį dedame į švarų, sandarų polietileninį... |
Vaisių ir želė iešmeliai
| Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |
Valentino dienos tortas
| Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |
Paprastai nepaprastas obuolių pyragas
| Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |
Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"
| Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,... |
Kiaušiniai ,,Siurprizas"
| Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį... |
Velykiniai viščiukai (pusryčiams)
| Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į... |
Mišrainė su graikiniais riešutais
| Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu... |
Šokoladiniai kiaušiniai lizduose
| Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

