Obuolių pyragas
- Ingredientai
Tešlai reikės:
150 g minkšto sviesto;
75 g cukraus;
1 trynys;
225 g miltų;Įdarui reikės:
1 vanilės ankštis;
500 g grietinelės;
75 g cukraus pudros;
2 pakeliai vanilinio pudingo;
2 kiaušiniai;
nuo vieno apelsino nutarkuotos žievelės;
7 - 9 maždaug vienodo dydžio obuoliai;
2 šauštai citrinos sulčių.- Gaminimas
-
Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš tešlos iškočioti skritulį ir įtiesti į kepimo formą su kepimo popieriumi. (Aplipdom kepimo formos ir dugną ir kraštus). Tešlą pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. Iš vanilės ankšties išimti šerdį, sudėti į grietinėlę. Įmaišyti cukraus pudrą, pudingo miltelius, apelsino žieveles ir gerai išsukti. Iš šaldytuvo išimti formą su tešla ir kepti 200 laipsnių orkaitėjė 15 min. Šiek tiek atvėsinti. Obuolius nulupti, išskobti sėklalizdžius. apšlakstyti citrinų sultimis, kad nejuoduotų ir išdėlioti ant iškeptos tešlos. Obuolius užpilti grietinėlės mase. Kepti 200 laipsnių orkaitėjė 45 - 55 min. kai kepinys parus uždengto folija.
Gairės: sviestas, cukrus, trynys, miltai, vanilės ankštis, grietinėlė, cukraus pudra, vanilinis pudingas, kiaušiniai, obuoliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Pupelių salotos su kepta duona ir obuoliais
| Duoną iškepti įkaitintame aliejuje ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Obuolį nulupti ir sutarkuoti per... |
Vaisių salotos
| Bananą supjaustyti griežinėliais, obuolį kubeliais; vynuoges pusiau ir greipfrutą kuo smulkiau. Viską... |
Vištienos ir ananasų salotos
| Salotą suplėšome nedideliais gabalėliai, susmulkiname ananasus ir vištieną. Toliau dedame pjaustytą... |
Pavasarinės salotos
| Salotų lapus suplėšykite. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną-plonais... |
Agurkai su krabų lazdelėmis
| Virtus ryžius sumaišome su virtais smulkiai supjaustytais kiaušiniais, krabų lazdelėmis, susmulkintais... |
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
| Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |
Cepelinai
| Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |
Kepta lydeka
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |
Makaronų - grybų troškinys
| Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |
Višta paruošta šventinei progai
| Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |
Keptos bulvės su mėsa
| Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |
Vegetariškas plovas
| Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |
Žemaičių blynai
| Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |
Lašiša su agurkais ir krapais
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

