Lašišos filė apelsinų sultyse
- Ingredientai
600 g lašišos;
vieno apelsino sulčių;
2 šaukštai rudojo cukraus;
2 šaukštai augalinio aliejaus;
1 šaukštas sojų padažas;
1 šaukštas kalendros milteliai.Padažas:
100 g ananasų minkštimo;
100 g meliono;
vienas šviežias jalapeno pipiras;
1 šaukštas raudonųjų vynuogių acto.- Gaminimas
-
Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą, maišyti kol ištirps cukrus, tada įdėti sviestą ir kalendrą, viską gerai išmaišyti, įdėti pjaustytą lašišos filė, įpilti 2 šaukštus aliejaus ir sandariai uždarius palaikyti 10 minučių.
Padažui paruošti, reikia supilti visus padažo ingredientus į maišytuvą, ir nustačius didžiausią greitį viską sumaišyti.
Labai gerai įkaitinus groteles, lašišos filė kepti tolygiai iš abiejų pusių, kol gerai apskrus.
Patiekite keptus gabaliukus su užpiltu padažu.
Gairės: lašiša, apelsinų sultys, rudasis cukrus, augalinis aliejus, sojų padažas, kalendros milteliai, ananasų minkštimas, melionas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Greiti vištienos blyneliai
| Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |
"Raudoni ryžiai"
| Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |
Makaronai su lašiša
| Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
Stirniena su spanguolėmis ir bananais
| Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |
Ypatingai traški pica
| Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |
Kiauliena korėjietiškai
| Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |
Gardusis žuvies patiekalas
| Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
Netradicinė lydeka
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Varškės apkepas
| Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
| Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |
Bulvinė pica
| Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |
Švelni vištiena su levandų medumi
| Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |
Troškinti kopūstai pomidorų padaže
| Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |
Išvirkštiniai balandėliai
| Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |
Voveraitės grietinės padaže
| Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |

