Netradicinė lydeka
- Ingredientai
2 arbatiniai šaukšteliai ,,Kotanyi'' prancūziškų žalumynų;
3 šaukštai ,,Malsenos'' maistiniai kviečių gemalai;
2 batono riekelės;
2 arbatiniai šaukšteliai citrininių žuvies prieskonių;
1 didelė lydeka;
2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
500 g jūros lydekos, lašišos, saidos, ar silkės filė;
2 kiaušiniai;
1 šaukštas krakmolo;
50 g pieno;
200 g sūdytų lašinukų.- Gaminimas
-
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, bei lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius. Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus, patikrinti, ar nėra kaulų, apibarstyti prieskoniais, pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.
Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.
Gairės: Kotanyi prancūziški žalumynai, malesnos maistiniai kviečių gemalai, batonas, citrininiai žuvies prieskoniai, lydeka, druska, lašišos filė, kiaušiniai, krakmolas, pienas, sūdyti lašiniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |