Kiauliena su grybų padažu
- Ingredientai
4 porcijoms:
800 g - 1 kg kiaulienos nugarinės;
250 g pievagrybių;
1 svogūno;
200 ml grietinėlės;
druskos;
juodųjų pipirų;
alyvuogių aliejaus;
čiobreliai.- Gaminimas
-
pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu su čiobreliai (pagal skonį). Gerai sumaišyti ir kepti ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Kiauliena supjaustyti vidutiniais gabalėliais, apiberti druska ir juodaisiais pipirais. Kepti kiaulieną kitoje keptuvėje, kol bus pagaminta. Į keptuvę su mėsa įdėti grybus, gerai sumaišyti ir įpilti grietinėlę. Troškinti mėsą ir grybus 4-5 minutes ant vidutinės ugnies, kol grybų padažas sutirštės. Patiekti su bulvių koše ir šparaginėmis pupelėmis.
Gairės: Kiaulienos nugarinė, svogūnas, grietinėlė, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, čiobreliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Kepta antis su mandarinais
| Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |
Strėvos suktinis
| Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |
Avienos pjaustiniai
| Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |
Iškylautojų šonkauliukai
| Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |
Pomidorai tešloje
| Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |
Krevetės su šonine
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
Šašlykų marinatas
| Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |
Kaip mes be bulvių
| Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
| Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |
Lašišos filė apelsinų sultyse
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |
Baklažanai graikiškai
| Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |
Vištienos – daržovių vėrinukai
| Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
Cinamono-medaus sparneliai
| Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
Jautiena su slyvomis
| Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |
Švediški veršienos suktinukai
| Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |

