• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai kiekviena moteris yra ne kartą išbandžiusi įvairiausias dietas. O kalbai pasisukus apie lieknėjimą, čia taip egzistuoja tam tikros mados. Anksčiau itin madinga buvo keto mityba, o dabar itin populiarus protarpinis badavimas, rašoma pranešime spaudai.

6

Tikriausiai kiekviena moteris yra ne kartą išbandžiusi įvairiausias dietas. O kalbai pasisukus apie lieknėjimą, čia taip egzistuoja tam tikros mados. Anksčiau itin madinga buvo keto mityba, o dabar itin populiarus protarpinis badavimas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Tačiau, ką daryti žmogui, kuris skuba, neturi laiko gamybai, tačiau nori gyventi sveikai? 

Anot TV3 laidos „Būk sveikas“ vienos iš vedėjų, „Elitera“ priauginamų plaukų salono specialistės Gintarės Eimantaitės, tai – maisto ruošiniai. Yra daugybė įmonių siūlančių įvairius sveikuoliškus meniu: vieni paremti kalorijų skaičiumi, kiti – pagal žmogaus fizinį aktyvumą ar valgymo įpročius. 

Standartinius paketus dažnai sudaro 3 pagrindiniai patiekalai ir keli užkandžiai. G. Eimantaitė, nusprendė mesti sau iššūkį ir mėnesį laiko maitintis „CityRush food“ kompanijos, veikiančios Vilniuje ir Kaune, ruošiniais.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažnai mes skubame gyventi, nespėjame nieko, net išgerti kavos puodelio su draugais, o ką jau kalbėti apie sveiką mitybą“, – pasakojo Gintarė.

REKLAMA

Moteris prieš 3 metus pradėjo maitintis vegetariškai, o ilgainiui suprato, kad negauna pakankamai mikroelementų ir jos mityba nėra pilnavertė. „Dažnai įprantame valgyti vienodus patiekalus, ar greičiau paruošiamą maistą vien todė, jog tai yra paprasčiau. Tačiau būnant vegetaru, mityba turi būti pilnavertė ir įvairi – tam, kad organizmas gautų pakankamai maisto medžiagų. Tačiau juk tada reiktų gyventi virtuvėje!“ – įsitkinusi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Po neilgų svarstymų G. Eimantaitė galiausiai nusprendė išbandyti maisto ruošinius. Ji pasirinko 1800 kalorijų vegetarišką planą. Anot jos, itin patogu tai, kad maistą atveža ir palieka prie durų, t.y. nėra tiesioginio kontakto su vežėju, tad maisto už durų pasiimti galima eiti net ir su chalatu. 

„Jau buvau nusiteikusi, kad maistas bus beskonis, be prieskonių, sausas. Bet anaiptol. Jau pirmomis dienomis gavusi ruošinius supratau, kad laikytis šios mitybos bus vienas malonumas. Įdomesni prieskoniai, nauji skoniai – vien dėl to rekomenduočiau išbandyti tokį meniu. Maistas įdomus, daug naujų skonių ir improvizacijų. Pusryčiams, pavyzdžiui, valgau naminę granolą su pistacijomis, pietums – kalmarų troškinį, o vakarienei – salotos su wakame jūrų dumbliais ir krevetėmis. Ar gali būti geriau? Tokios maisto įvairovės dėl laiko stokos tikrai negalime sau pasiūlyti“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ne visų panašią paslaugą siūlančių svetainių meniu yra tokie įvairūs, todėl moteris rekomendavo pasiskaityti atsiliepimus ir pažiūrėti savaitės meniu. 

„Mano pasirinktos kompanijos meniu kiekvieną savaitę skyrėsi, todėl neatsirado jokios rutinos. Ypač smagu iš vakaro paskaitinėti, kokius ruošinius gausi kitą rytą. Svoris pradėjo kristi jau pirmos savaitės gale, ir nuo 64,1 kg nukrito iki 62,3“, – džiaugėsi ji.

REKLAMA

„Kitomis savaitėmis svoris stabilizavosi ir liko 62. Ko gero, didesnių pokyčių svoryje nebuvo todėl, kad prisidėjo sportas. Kaip žinome, raumenys sveria daugiau, nei riebalai. Bet figūra tikrai tapo ryškesnė. Atsirado lengvumo jausmas. Tam didžiausią įtaką daro miltiniai patiekalai, kurių ruošinių racione buvo itin mažai“, – mintimis dalijosi žinoma moteris.

Vedėja rekomendavo tai išbandyti vien todėl, kad galėtumėte pasisemti įdomių idėjų savo mitybai. „Dažnai įprantame valgyti vienus produktus ir net neįvertiname, kad galim valgyti daug skaniau, įvairiau, ir tuo pat metu sveikai“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų