„Kaip pagaminti moliūgų sriuba, kuri tikrai papuoštų net geriausio restorano meniu? Ką gaminti iš moliūgo sėklų? Ir, galiausiai, kaip iškepti gardų, kvapnų, rudeninį pyragą iš tos pačios oranžinės daržovės? Visa tai – jau šį šeštadienį“, – intriguoja K. Starkienė, ir sriubos receptą atskleidžia nieko nelaukdama.
Moliūgų sriuba
Sriubai reikės:
- 1 kg moliūgo;
- 5 didelių pomidorų;
- svogūno;
- nedidelio poro;
- kelių česnako skiltelių;
- nedidelio gabalėlio imbiero;
- čili pipiro;
- 200 ml kokosų pieno;
- šaukštelio kario prieskonių;
- druskos;
- kelių čiobrelio šakelių;
- šviežių ar šaldytų krevečių.
Petražolių pesto:
- 100 g alyvuogių aliejaus;
- 100 g moliūgo sėklų;
- saujos petražolių;
- kelių šalavijo lapelių;
- 80 g sūrio „Feta“;
- skiltelės česnako;
- druskos.
Gaminimo eiga:
Supjaustę moliūgą nedideliais gabalėliais, apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite. Tuomet į kepimo skardą sudėkite moliūgą, pusiau perpjautus pomidorus bei čiobrelių šakeles. Viską kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol moliūgai taps minkšti.
Keptuvėje apkepinkite sukapotą svogūną, česnaką, imbierą bei čili pipirą. Suberkite kario prieskonius, viską gerai išmaišykite ir dar pakepinkite. Tuomet į virtuvinį kombainą sudėkite keptus moliūgus, pomidorus bei pakepintas daržoves. Supilkite sultinį nuo keptų daržovių ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Sutrintus moliūgus supilkite į puodą kartu su kokosų pienu, įdėkite druskos ir užvirkite.
Paruoškite petražolių pesto: į maisto smulkintuvą supilkite alyvuogių aliejų, suberkite moliūgų sėklas, petražoles, česnaką, druską ir viską sutrinkite. Suberkite sūrį ir dar kartą sutrinkite.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Kai sviestas ištirps, suberkite plonomis riekelėmis pjaustytą česnaką ir sudėkite krevetes. Gerai viską apkepkite ant kaitrios ugnies. Į dubenėlį įpilkite sriubos ir pagardinkite ją šaukšteliu pesto padažo bei keliomis krevetėmis. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!