K. Starkienė intriguoja – žiūrovų laukia fantastiškas karamelizuotų obuolių desertas! „Jeigu šį rudenį dar negaminote deserto iš obuolių, tebūnie jis bus ypatingas. Vanilinis kremas, karamelizuoti obuoliai ir naminių sviestinių sausainių trupiniai…
Tai – desertas žvaigždė!“ – tikina ji. Tačiau dar didesnę staigmeną žinoma moteris yra paruošusi tiems, kuriems patinka sotesni patiekalai. Šįkart Kotryna parodys, kaip išsikepti afganų duoną „Bolani“. Tai – traškus paplotėlis su bulvių įdaru, kurio receptu laidos vedėja su nekantraujančiais dalijasi iš anksto.
Afganų duona
Tešlai reikės: 600 g miltų; 300 ml šilto vandens; šaukštelio druskos; dviejų šaukštų rapsų aliejaus. Įdarui reikės: 700 g virtų bulvių; 150 g svogūnų laiškų, porų; 150 g sūrio „Feta“; jalapeno pipirų (Chalapos paprikų); šaukšto alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai į miltus suberkite druską, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, po truputį pildami vandenį, tešlą užminkykite – ji turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždengę jį rankšluostėliu palikite pastovėti, kol gaminsite įdarą.
Susmulkinkite svogūnų laiškus ir porus. Bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, suberkite svogūnų laiškus, porus, susmulkintus jalapeno pipirus bei trupintą „Feta“ sūrį. Į įdarą įdėkite druskos, pipirų ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinę į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite, kad taptų panaši į ploną blyną. Vienoje blyno pusėje sudėkite įdarą, o kita puse jį užlenkite.
Nepamirškite gerai suspausti kraštų. Tuomet keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir gerai apkepkite kiekvieną duonelės pusę. Valgykite, kol duonelė dar karšta. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!