• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulinariniais eksperimentais džiuginanti Kotryna Starkienė šį šeštadienį žiūrovus ir toliau kvies išbandyti naujus patiekalus iš sezoninių vaisių ir daržovių, kuriomis nukrauti tiek turgaus prekystaliai, tiek parduotuvių lentynos. O šįkart TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji pristatys naujus receptus iš obuolių ir bulvių.

5

Kulinariniais eksperimentais džiuginanti Kotryna Starkienė šį šeštadienį žiūrovus ir toliau kvies išbandyti naujus patiekalus iš sezoninių vaisių ir daržovių, kuriomis nukrauti tiek turgaus prekystaliai, tiek parduotuvių lentynos. O šįkart TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji pristatys naujus receptus iš obuolių ir bulvių.

REKLAMA

K. Starkienė intriguoja – žiūrovų laukia fantastiškas karamelizuotų obuolių desertas! „Jeigu šį rudenį dar negaminote deserto iš obuolių, tebūnie jis bus ypatingas. Vanilinis kremas, karamelizuoti obuoliai ir naminių sviestinių sausainių trupiniai…

Tai – desertas žvaigždė!“ – tikina ji. Tačiau dar didesnę staigmeną žinoma moteris yra paruošusi tiems, kuriems patinka sotesni patiekalai. Šįkart Kotryna parodys, kaip išsikepti afganų duoną „Bolani“. Tai – traškus paplotėlis su bulvių įdaru, kurio receptu laidos vedėja su nekantraujančiais dalijasi iš anksto.

Afganų duona

Tešlai reikės: 600 g miltų; 300 ml šilto vandens; šaukštelio druskos; dviejų šaukštų rapsų aliejaus. Įdarui reikės: 700 g virtų bulvių; 150 g svogūnų laiškų, porų; 150 g sūrio „Feta“; jalapeno pipirų (Chalapos paprikų); šaukšto alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga

Pirmiausiai į miltus suberkite druską, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, po truputį pildami vandenį, tešlą užminkykite – ji turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždengę jį rankšluostėliu palikite pastovėti, kol gaminsite įdarą.

REKLAMA

Susmulkinkite svogūnų laiškus ir porus. Bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, suberkite svogūnų laiškus, porus, susmulkintus jalapeno pipirus bei trupintą „Feta“ sūrį. Į įdarą įdėkite druskos, pipirų ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.

Tešlą padalinę į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite, kad taptų panaši į ploną blyną. Vienoje blyno pusėje sudėkite įdarą, o kita puse jį užlenkite.

 Nepamirškite gerai suspausti kraštų. Tuomet keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir gerai apkepkite kiekvieną duonelės pusę. Valgykite, kol duonelė dar karšta. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų