moliūgų sriuba
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „moliūgų sriuba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „moliūgų sriuba“.
Moliūgas – itin vertinga daržovė: pasidalino geriausiais patarimais, kaip jį skaniai paruošti
Rudens karalius moliūgas – ne tik puiki puošmena, bet ir be galo maistinga daržovė rudeniniams patiekalams gaminti. Jei nusibodo moliūgų sriuba, mitybos specialistai ragina iš moliūgų kepti kugelį arba kasdien išsispausti po stiklinę sulčių.
Vilniaus Kalvarijų turguje sultis spaudžianti Mažena pasakoja, kad sveika mityba ir kasdienė šviežiai spaustų sulčių stiklinė išgydė ją nuo sveikatos negalavimų, o dabar šiuo atradimu esą norinti pasidalyti su kitais.
Starkienės virtuvėje – gardžiausi patiekalai iš moliūgo: pasigaminkite sriubą tarsi iš restorano
Vieniems moliūgai siejasi su šiurpiausia metų švente Helovinu, o štai kitiems tai – bene gardžiausia rudens daržovė. Kad moliūgas gali būti naudojamas ne tik Helovino dekoracijoms, įrodys ir šio šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“. Jos metu Kotryna Starkienė pademonstruos, kaip iš šios daržovės pasigaminti nė kiek restorano lygiui nenusileidžiančią sriubą.
Tokios moliūgų sriubos dar nebūsite ragavę: puikiai sušildys šaltais vakarais
TV3 laida „La maistas“, kartu su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, ir toliau dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca įsileido į savo namus, į svečius pasikvietė tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorę Renatą ir parodė, kaip pasigaminti rudenišką moliūgų sriubą su jautienos troškiniu.
Įsibėgėjant rudeniui, virtuvėje pradeda karaliauti moliūgai.
Greita ir soti vakarienė už kelis eurus: trys idėjos iš „Lidl“
Greitai, sočiai ir pigiai – dažnas sakytų, jog tokia trijulė viename sakinyje būti negali. Tačiau pasitelkus fantaziją bei kelis triukus, greitai, sočiai ir pigiai pavakarieniauti – tikrai įmanoma. Pristatome tris rudeniškus receptus, kuriuos lengvai galėsite pasigaminti iš šios savaitės „Lidl“ parduotuvėje siūlomų kokybiškų produktų už mažą kainą.
Moliūgų sriuba arba kas lieka po Helovino
Ši sriuba žavi tuo, kad ją yra lengva pagaminti, o kitą dieną ji netgi tampa dar skanesnė.
Sulaukus rudens: gardūs ir sotūs receptai jaukiems vakarams
Šiais metais ruduo mus pasiekė kaip niekad laiku – vos prasidėjus rugsėjui atvėso orai ir medžių lapai ėmė puoštis rytiniu šerkšnu. Vis labiau įsivyraujant rudeniškoms nuotaikoms dažniau užsinorime šiltų, jaukumu alsuojančių patiekalų. Drauge su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą pačių gardžiausių, rudens vakarams tinkančių patiekalų receptų.
Šilkinė moliūgų sriuba
Moliūgų sriuba gali būti puikus pirmasis patiekalas pietų metu arba sotus vakarinis užkandis.
Receptas. Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto moliūgų 2 vienetai bulvių 1 vienetas svogūnų 200 mililitrų vandens 200 mililitrų grietinėlės 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgą supjaustyti kubeliais, svogūną susmulkinti. Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti svogūną ir moliūgą. Užpilti vandeniu, sudėti smulkintą bulvę. Virti apie 20 minučių.
Receptas. Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų 2 vienetai svogūnų 2 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 1 vienetas sultinio kubelių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode užverdame vandenį. Dedame kubeliais pjaustytas bulves, smulkintus svogūnus, per burokinę tarką sutarkuotą morką ir įdedame vištienos kubelius.
Receptas. Vasaros pabaigos skonis
INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų 4 vienetai bulvių 4 vienetai paprikų 3 vienetai svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Papuošimui: 10 riekių batono Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgą išpjaustome, dedame i puodą. Paprikas, porus, bulves ir svogūnus supjaustome. Apkepiname ir sudedame į puodą su moliūgu. Viską užpilame vandeniu, kad apsemtų, pagardiname prieskoniais ir verdame.
Receptas. Tiršta moliūgų sriuba
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 500 gramų moliūgų 2 vienetai bulvių 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode užvirinti vandenį, sudėti kubeliais pjaustytą moliūgą. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Sutarkuoti morkas, supjaustyti bulves.
Sveikata ir šiluma vienoje lėkštėje: atraskite trintas daržovių sriubas iš naujo
Sukate galvą, kaip vertingai panaudoti morkas, salierus, kopūstus, moliūgus ar kitas sezonines daržoves, kurias vis dar vežate iš sodo ar šviežias perkate parduotuvėje? Maisto ir sveikatos ekspertai ragina prisiminti vieną pagrindinių šaltojo sezono patiekalų – šildančias trintas daržovių sriubas. Dubenėlis sriubos ne tik pamalonins gomurį, bet ir padės organizmą aprūpinti maistingomis medžiagomis, nes jame sutelpa rekomenduojamas visos dienos daržovių kiekis.
REKLAMA
REKLAMA
Moliūgų sriuba kitaip – išskirtinį skonį suteiks egzotiški ingredientai
TV3 laidoje „Kulinarinis detektyvas“ VMG kulinarinio žurnalo vyr. redaktorius Alfas Ivanauskas kartu su jauna mamyte ir skrudžių palydovų instruktore Sabina gamino sveiką ir aromatingą moliūgų sriubą. „Sriuba bus dviejų spalvų, todėl bus savotiškas sriubos kokteilis“, - prieš laidą visus televizijos žiūrovus intrigavo A. Ivanauskas. Veinas įdomesnių šio recepto ingredientų - krevetės ir triušiena. „Krevetes įmaišysiu į mūsų ruošiamą triušienos faršą, tai duos egzotiškumo.
Nepakeičiama darganotam rudeniui: moliūgų sriuba su obuoliais
Moliūgų metas! Turite jų net kelis, tačiau nežinote, ką su jais daryti? Pats metas pasilepinti gardžia, kvapnia ir rudeniška moliūgų sriuba su obuoliais. Ypatingą gardumą šiai rudeniu dvelkiančiai sriubai suteiks sūrio kamuoliukai, kuriuos pagaminti, nustebsite, visiškai nesudėtinga. Receptu su tv3.lt skaitytojais dalijasi feisbuko grupės "Labai mėgstu saldumynus" kūrėjai.
Svoriui mažinti – nuostabiai skani moliūgų sriuba
Atėjus vėsesniam metų laikui, kai ir akys, ir skrandis prašosi šiltesnio ir sotesnio maisto, o po vos pasibaigusio „bikinio sezono“ protas dar skatina susilaikyti nuo kaloringesnio maisto, vienas iš geriausių pasirinkimų – moliūgų sriuba. Dabar šio gėrio galima rasti visur. Ir nors iš moliūgų galima pagaminti begalę įvairiausių patiekalų ir netgi panaudoti desertams, mano tradicinis ir pirmas pasirinkimas – sriuba.
Rudens gėrybės – spalvingas kelias geresnės sveikatos link
Atkeliavus rudeniui, daugelis liūdi dėl trumpos, greitai prabėgusios vasaros, dėl to, kad stalo nebepuoš šviežios ryškios daržovės, spalvingos uogos ir vėl teks pasinerti į niūresnį metų laiką. Vis dėlto, neskubėkite nusiminti. Ruduo taip pat ypatingai spalvingas ir turtingas gėrybėmis, kurios pasižymi ne tik skoniu, bet ir išskirtine nauda. Apie tai, kodėl šis metų laikas yra pats dosniausias, mums pasakoja mitybos specialistė–konsultantė Indrė Trusovė.
Moliūgai aprūpins geležimi ir cinku
Jei ne savo, tai kaimynų darže tikrai matėte išdidžiai pūpsantį auksaspalvį moliūgą. Šiandien vargiai rastumėte jauną mamą, savo kūdikiui neduodančią šia daržove skanintų košių. Tačiau moliūgų naudingi ne tik kūdikiams, vėlyvą rudenį ir žiemą, kai šviežių daržovių asortimentas sumenksta, juos valgyti reikėtų visiems.
Moliūgai – vienas didžiausių geležies šaltinių, o jų sėklos – gausiausias natūralus cinko šaltinis.
Trinta moliūgų sriuba su daržovėmis
Jums reikės:
2 česankų;
1 svogūno;
1 laimo;
2 morkų;
1 lauro lapo;
400 ml daržovių sultinio;
400 gramų moliūgų;
2 šaukštų aliejaus;
2 saliero stiebų;
druskos;
2 šaukštelių čiobrelių
Paruošimas:
Daržoves susmulkinti ir patroškinti alyvuogių aliejuje 12-15 min. Pasūdyti. Patroškintas daržoves užpilti sultiniu, įdėti laurą ir pavirti 25-30 min. Tada laurą išimti ir sutrinti sriubą su blenderiu. Patiekti su žalumynais. Galima paskaninti grietine arba grietinėle.
Moliūgų sriuba su kokoso pienu
Eh, pavasaris.. Pro atidarytą langą skverbiasi gaivus ir jau nebešaltas oras, paukščiai čiulba, o rūtuliuko virtuvėj kvepia keptais moliūgais ir spurgom.. Darbų krūvos ir nemažėja, bet gaminti visada įkvėpimas atsiranda ne tada kai reikia.
Mėgstu trintas sriubas. O dar jei jos gražios spalvos, eh.. Ir gyvent smagiau daros :) šita būtent tokia. Skonis tikrai maloniai nustebino. Toks turtingas visko: ir saldu, ir pikantiška - viskas ko reikia.
Ačiū Vygantui.