„Pietums lauke gaminsiu maistingas ir sveikas lęšių salotas, kurias galima pasiimti pietums ir į darbą, ir į parką (šypsosi). O desertui – karameliniai kvadratėliai, kurie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Juos lengvai supakuosite ir galėsite pasiimti į pikniką ar eidami svečius“, – intriguoja Kotryna.
Deserto receptą pamatysite laidoje, o salotų receptu K. Starkienė dalijasi nedelsdama.
Lęšių salotoms reikės:
žaliųjų lęšių;
saldžiųjų bulvių;
brokolio;
mėlynojo svogūno;
alyvuogių be kauliukų;
sūrio Halloumi;
šviežių čiobrelių;
alyvuogių aliejaus.
Padažui reikės:
aliejaus;
obuolių acto;
garstyčių.
Gaminimo eiga:
Lęšius išvirkite ir nuvarvinkite, kad neliktų vandens. Saldžiąsias bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Brokolius padalinkite į smulkius žiedynus. Svogūną supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Visas daržoves ir kelias šakeles čiobrelio sudėkite į kepimo skardą,
pašlakstykite aliejumi, gerai išmaišykite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.
Sūrį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol apskrus.
Pusę šaukštelio garstyčių sumaišykite su šaukštu obuolių acto, o tuomet, stipriai maišydami, po truputį supilkite tris šaukštus aliejaus. Padažą gerai išmaišykite. Daržoves sudėkite į dubenį, pridėkite lęšius ir smulkiai kapotas alyvuoges, supilkite padažą ir gerai viską išmaišykite. Ant viršaus sudėkite keptą sūrį. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!