Reikės: Kiaušinių (kietai virtų) – 8 vnt.; Rūkytos šoninės plonai pjaustytų juostelių (pakepintų) – 4–5vnt.; Marinuotų mažų agurkėlių – 2 vnt.; Majonezo – 1/4 puodelio(1 puodelis 240 ml); geltonųjų garstyčių – 1/2 arb.šaukštelio; Marinuotų agurkėlių skysčio – 2 arb.šaukšteliai; Druskos, pipirų – pagal skonį; Česnakų miltelių – 1/8 arb.šaukštelio; Džiovintų saldžiosios paprikos miltelių (pabarstymui).
Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite lėkštėje.
Gaminame įdarą: trynius dėkite į dubenį, ir juos sutrinkite šakute. Į trynius dėkite majonezą, garstyčias, marinuotų agurkėlių skystį, berkite druską, žiupsnį pipirų, česnako miltelių ir viską gerai išmaišykite. Suberkite smulkiai supjaustytus marinuotus agurkus, išmaišykite.
Baltymų puseles pripildykite įdaru, galite tai daryti šaukšteliu, galite išspausti pro konditerinį maišelį.Užberkite kepintos šoninės gabaliukų. Papuoškite laiškiniais česnakais. Skanaus!
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai