Pirmajam ji ir vėl pakvies į savo lauko virtuvę, kurioje parodys, kaip dar originaliai galima panaudoti grilį.
„Miško apsuptyje virsiu jaunų burokėlių lapų sriubą ir kepsiu bulves žarijose – juk grilis skirtas ne tik kepsniams! Taip virta sriuba – pati skaniausia“, – įsitikinusi ji.
O štai desertą Kotryna pakvies kepti jaukiuose savo namuose.
„Kepsiu angliškas bandeles, kurias pagaminsite vos per 15 minučių. O artėjant uogienių virimo sezonui, parodysiu, kaip lengvai ir su mažiau cukraus išvirti puikų džemą“, – intriguoja ji.
Kaip pasigaminti desertą, pamatysite laidoje, o sriubos receptu K. Starkienė su žiūrovais dalijasi jau dabar.
Jaunų burokėlių lapų sriubai reikės:
- kiaulienos arba jautienos šonkaulių;
- rūkytos šoninės;
- svogūno;
- kelių česnako skiltelių;
- kelių morkų;
- jaunų burokėlių stiebų su lapais;
- druskos;
- kvapniųjų pipirų;
- kelių šaukštų pomidorų padažo;
- krapų bei petražolių kotelių.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai puode, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus ir jį įkaitinkite. Ten pat gerai apkepinkite šonkaulius. Juos ištraukę, į tuos pačius riebalus sudėkite smulkiai pjaustytą šoninę, o kai ji gerai apkeps, sudėkite ir smulkiai pjaustytą svogūną, susmulkintas česnako skilteles bei burokine tarka sutarkuotas morkas.
Kai daržovės ir šoninė apkeps, įpilkite vandens. Taip pat į puodą sudėkite petražolių, krapų kotelių, kvapniųjų pipirų ir lauro lapų. Kai sriuba užvirs, sudėkite apkepintus šonkaulius. Tuomet įberkite druskos ir kitų mėgstamų prieskonių.
Puodą uždengę dangčiu virkite tol, kol šonkauliukai suminkštės ir mėsa ima byrėti nuo kaulų. Burokėlių stiebus bei lapus smulkiai supjaustykite, o iš sriubos išėmę krapų bei petražolių stiebelius, sudėkite burokėlių stiebus ir lapus. Pridėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, gerai išmaišykite ir uždenkite puodą, kad sriuba dar kelias minutes pavirtų. Sriubą pagardinkite grietine ir krapais. Skanaus!
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!