Šio šeštadienio gero kino vakare žiūrovų lauks jaudinanti amerikiečių drama „Žemė“ (angl. „Land“). Būtent šis filmas įkvėpė ir netikėtą Lauryno ir Vaidos patiekalą, kuriuo jie siūlė žiūrovams pasimėgauti prie kino. Negana to, patiekalas leido atsiskleisti L. Suodaičio talentams!
Kadangi filmo veiksmas vyksta nuostabaus grožio Kanados kalnuose bei miškuose, Vaida ir Laurynas šio šeštadienio laidoje nusprendė sukurti receptą iš miško gėrybių, puikiai atspindintį laukinę gamtą. Vedėjų duetas žiūrovams parodė, kaip pasigaminti stirnienos steiką su keptais baravykais, špinatais svieste ir bulvėmis žolelių majoneze.
Žvėrienos kiekviename prekybos centre neįsigysi. Tačiau, kaip teigė laidos vedėjai, gaminant pagal jų sukurtą receptą, stirnieną galima pakeisti jautiena.
Daugelis jau žino, kad Laurynas – aistringas medžiotojas nuo mažų dienų. Pirmąkart į medžioklę dar būdamas vaikas jis leidosi su tėčiu, kuris taip pat medžioja jau daug metų. Todėl Lauryno šeimos namuose tiek vaikystėje, tiek dabar, žvėriena yra gaminama dažnai.
„Žvėrieną aš valgau bent kartą į vieną-dvi savaites. Labai mėgstu ją gaminti. Tiesa, Vaida, esu ne vieną žvėrienos nevalgytoją pavertęs į valgytoją. Reikia tik mokėti žvėrieną tinkamai paruošti. Kadangi man tai sekasi ir labai patinka, neabejoju, kad patiks ir tau“, – mėsos nevalgančiai Vaidai sakė Laurynas.
Stirnienos išpjova su keptais baravykais, špinatais svieste ir bulvėmis žolelių majoneze
Ingredientai:
Bulvėms žolelių majoneze reikės:
- 1 kg mažų bulvių
- 3-4 v.š. majonezo „Vilniaus „Naminis“
- Šviežio čiobrelio
- Šviežio rozmarino
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų „Sauda“
- Česnakų „Sauda“
Stirnienos išpjovai reikės:
- 400 g stirnienos išpjovos
- Druskos ir pipirų „Sauda“
- Alyvuogių aliejaus
- Šviežio rozmarino
- Šviežio čiobrelio
- 2 česnako skiltelių
- 50 g sviesto
Špinatams svieste reikės:
- 300 g špinatų
- 30 g sviesto
- Druskos ir pipirų „Sauda“
Keptiems baravykams reikės:
- 200 g baravykų
- 60 g sviesto
- 50 g miltų
- Česnakų „Sauda“
- Druskos ir pipirų „Sauda“
Gamyba
Bulvės su žolelėmis ir majonezu:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Bulvytes gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę. Tada susmulkinkite žalumynus ir sumaišykite juos su Vilniaus „Naminiu“ majonezu, alyvuogių aliejumi, „Saudos“ druska, pipirais ir česnakais. Išmaišykite bulves su žolelių majonezu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.
Špinatai svieste:
Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite špinatus. Juos apkepkite aukštoje temperatūroje, pagardinkite druska ir pipirais.
Kepti baravykai:
Baravykus švariai nuvalykite, supjaustykite per pusę arba riekelėmis bei apvoliokite miltuose. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ant lėtos ugnies apkepkite grybus, tuomet pagardinkite druska, pipirais bei česnaku.
Stirnienos išpjovos steikas:
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir dėkite sviestą bei pipirais ir druska pagardintą mėsą. Į keptuvę dėkite rozmariną, čiobrelį ir česnakų skilteles bei kepkite mėsą po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės priklausomai nuo mėsos storio, arba kol vidinė temperatūra pasieks 45 laipsnius.
Patiekalą serviruokite lėkštėje: dėkite bulves, špinatus, keptus baravykus, o ant viršaus iškeptą steiką. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!