Daržai ir sodai gausūs derliumi, o turgaus prekystaliai – spalvoti nuo įvairiausių daržovių bei vaisių. Tik imk ir gamink!
O kokiais daug laiko nereikalaujančiais patiekalais nustebins pirmoji šio sezono TV3 laida „Kotrynos burtai“, išvysite jau šį šeštadienio rytą.
Laidos vedėja Kotryna Starkienė intriguoja – tai bus receptai, kuriuos ji parsivežė iš vasaros kelionių po visą Europą…
Susižavėjusi jais pati, K. Starkienė nekantrauja šių patiekalų receptus parodyti ir žiūrovams.
„Pietums siūlau pasigaminti itališkas salotas Panzanela. Tai – puikus patiekalas iš šviežiausių pomidorų ir baltos duonos. O štai deserto receptas atkeliavo iš mūsų kaimynės Lenkijos. Pasilepinkite keptų slyvų desertu su karamelizuotais riešutais“, – siūlo Kotryna.
Deserto receptą išvysite laidoje, o kaip pasigaminti salotas, laidos vedėja atskleidžia nedelsdama.
Salotos Panzanela
Salotoms reikės:
-
įvairių pomidorų;
- kelių storų riekių baltos duonos;
- mėlynojo svogūno;
- Mocarela sūrio;
- šviežio baziliko;
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų raudonojo vyno acto;
- šaukštelio garstyčių.
Gaminimo eiga Pomidorus supjaustykite stambiai, o svogūnus – smulkiais plonais pusmėnuliais. Duoną suplėšykite į vieno kąsnio gabalėlius, pašlakstykite aliejumi ir pabėrę ant kepimo skardos pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Duoną kepkite tol, kol ji gražiai apskrus.
Atskirame indelyje supilkite raudonojo vyno actą, įdėkite garstyčių ir gerai viską išmaišykite, po truputį pildami aliejų. Padažą maišykite tol, kol jis taps vientisas.
Pomidorus, svogūnus ir duoną sudėkite į dubenį. Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite, įdėkite druskos ir pipirų. Sūrį suplėšykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant salotų. Pabarstykite baziliko lapeliais ir dar pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!