Sumuštiniams su agurku reikės:
- Kreminio sūrio
- Agurko
- Laiškinio česnako
- Baltos duonos/batono
Gaminimo eiga
Svarbus patarimas – norint, kad balta duona pjautųsi lengviau, prieš gaminant sumuštinius, duoną kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad ji taptų standesnė.
Šiuos tradicinius angliškus sumuštinius paruošti itin lengva. Į dubenėlį įdėkite klasikinio kreminio sūrio, susmulkinkite laiškinį česnaką ir viską sumaišykite.
Agurką nuskuskite ir supjaustykite pailgomis vienodomis juostelėmis. Prieš pradedant gaminti sumuštinį, nupjaustykite visus duonos plutos kraštus.
Abi nupjaustytos duonos puses tolygiai ištepkite pasigaminta užtepėle, tarp riekelių uždėkite supjaustytą agurką ir suteptą dvigubą sumuštinį perpjaukite pusiau.
Sumuštiniams su kumpiu ir sūriu reikės:
- Majonezo
- Dižono garstyčių
- Sūrio
Gaminimo eiga
Naudokite taip pat supjaustytas duonos riekeles, kaip ir praeitame recepte. Ant vienos riekelės užtepkite majonezo, o kitą riekelę padenkite Dižono garstyčiomis. Ant garstyčiomis padengtos riekelės uždėkite norimo kumpio, sūrio ir uždenkite majonezu ištepta duonos pusele.
Sumuštinius perpjaukite per pusę, kad valgyti būtų patogiau ir skaniau.
Sumuštiniams su tunu reikės:
- Konservuoto tuno aliejuje
- Šalotinio svogūno
- Druskos
- Maltų pipirų
- Kaparėliai
- Sviesto
Gaminimo eiga
Susmulkinkite svogūną ir įdėkite į dubenėlį su tunu. Masę pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirais, įdėkite kaparėlių, majonezo ir viską gerai išmaišykite.
Šiems sumuštiniams galima naudoti mažesnes duoneles, tačiau pluteles taip pat nupjaustykite. Atpjautas riekeles padenkite sviestu ir uždėkite prieš tai pasigamintą tuno mišrainę. Ant viršaus uždengite antrą duonos riekelę ir mėgaukitės gardžiais sumuštiniais Skanaus!
Visą sumuštinių gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.