Naujienų portalui tv3.lt Estela Stumbraitė ne tik papasakojo apie naujus siekius, tačiau ir pasidalijo burnoje tirpstančio deserto receptu.
Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela vasarą ne tik pramogavo, tačiau į šalį neatidėjo ir savo aistros – kulinarijos.
„Vasaros metu galėjau atsikvėpti nuo mokslų, todėl galėjau daugiau laiko skirti kulinarijai. Išbandžiau daug naujų receptų, eksperimentavau su sezoniniais produktais, atradau naujus skonius, taip pat dažniau filmavau gaminimo video, kuriuos keliu į savo „TikTok“ paskyrą“, – pasakojo pašnekovė.
Mergina teigė, kad ir per mokslo metus neketina sėdėti rankų sudėjus ir toliau praktikuotis kulinarijoje: „Vienas iš ateinančių metų siekių būtų sudalyvauti gaminimo varžybose Lietuvoje ar užsienyje, pradėti profesionaliai daryti gaminimo laidas ir jomis dalintis per „YouTube“ platformą. Labai laukiu, ką atneš nauji metai, manau, kad kils dar daug idėjų, tad nekantrauju jų vaisiais dalintis su visais.“
E. Stumbraitė taip pat ir pasidalijo ir burnoje tirpstančiu lietinių blynų ir braškių deserto receptu.
RECEPTAS
Lietiniai blynų ir braškių desertas:
– 300 ml pieno
– 130 g miltų
– 2 kiaušinių
– 40 g cukraus
– Žiupsnelio druskos
– 30 g sviesto (išlydyto)
– Raudonų maistinių dažų
Įdarui ir papuošimui:
– Didelės saujos šviežių braškių
– 250 ml grietinėlės
– 70 ml kondensuoto pieno
1. Pagaminkite blynus: pieną išmaišykite su miltais, tada įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, druską, sviestą ir maistinius dažus, viską gerai išplakite.
2. Į įkaitintą keptuvę pilkite lietinių tešlos ir kepkite. Iškeptus blynus atidėkite trumpam į šalį.
3. Grietinėlę gerai išplakite su kondensuotu pienu. Braškes nuplaukite, nupjaukite kotelius ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, kuriuos vyniosite į blynus.
4. Lietinius išklokite eile, šiek tiek vieną ant kito, viršų padenkite grietinėle, išsklaidykite ant jos braškes. Būsimo rytinio šonus užlenkite ir pradėkite vynioti.
5. Suvyniojus, dėkite desertą į šaldytuvą šiek tiek pailsėti.
6. Tuomet deserto viršų papuoškite grietinėle, braškėmis (aš taip pat pabarsčiau liofilizuotų aviečių). Skanaus!
Ne tokių desertų gaminama.