„Ši gaivi, šalta burokėlių sriuba yra tradicinės lietuviškos virtuvės dalis. Ją sudaro kreminis marinuotų arba virtų burokėlių ir kefyro arba pasukų mišinys, užpiltas ant tarkuotų agurkais ir kietai virtų kiaušinių. Visa sriuba gausiai pagardinama krapais ir paprastai paliekama pastovėti, kol visi skoniai gerai susiderina.
Sriuba įprastai ruošiama vasarą ir patiekiama atšaldyta, geriausia su bulvėmis. Ją galima valgyti kaip užkandį arba lengvą pagrindinį patiekalą“, – rašoma „TasteAtlas“ apžvalgoje.
Dar 2021-aisiais šaltibarščiai šiame reitinge užėmė 3-ąją vietą, tačiau ilgainiui viso pasaulio gurmanai pakeitė savo nuomonę ir labiau pradėjo vertinti Lietuvos kulinarijos pasididžiavimą.
„TasteAtlas“ maisto produktų reitingai remiasi „TasteAtlas“ auditorijos įvertinimais, naudojant daugybę mechanizmų, atpažįstančių tikrus vartotojus ir ignoruojančius botų, nacionalistinius ar patriotinius reitingus, o naudotojų, kuriuos sistema pripažįsta ekspertais, įvertinimams suteikia papildomos vertės.
„17 geriausių šaltų sriubų pasaulyje“ sąraše iki 2024 m. kovo 25 d. buvo užfiksuoti 2 658 įvertinimai, iš kurių 1 253 sistemos pripažinti teisėtais. „TasteAtlas“ reitingai neturėtų būti vertinami kaip galutinė pasaulinė išvada apie maistą. Jų tikslas – reklamuoti puikų vietinį maistą, vis dar didžiuotis tradiciniais patiekalais ir sužadinti smalsumą apie patiekalus, kurių neragavote, rašoma tinklapyje.