• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikriausiai tai pats lengviausiai ir greičiausiai pagaminamas pyragas–tortas, niekada nenuviliantis savo skoniu. Netgi tiems, kas visiškai nedraugauja su keptais pyragais ar tuo labiau tortais, nes nemoka jų kepti, siūlau išbandyti šį lengvą ir labai skanų kepinį. Nenustebkite, kad aprašymas toks ilgas. Kartais paprastų receptų aprašymai sudėtingesni, nei pati gamyba“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

„Tikriausiai tai pats lengviausiai ir greičiausiai pagaminamas pyragas–tortas, niekada nenuviliantis savo skoniu. Netgi tiems, kas visiškai nedraugauja su keptais pyragais ar tuo labiau tortais, nes nemoka jų kepti, siūlau išbandyti šį lengvą ir labai skanų kepinį. Nenustebkite, kad aprašymas toks ilgas. Kartais paprastų receptų aprašymai sudėtingesni, nei pati gamyba“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 160 gr miltų,
  • trupučio druskos,
  • 2 kiaušinių,
  • 200 gr grietinės,
  • 180 gr cukraus,
  • 1 a.š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto,
  • 1 a.š sodos,
  • 12 v.š. kakavos,
  • 1 v.š.  aguonų,
  • 2 v.š. razinų,
  • 2 v.š. romo.

Kremui reikės:

  • 450 gr grietinės (arba 250 gr maskarponės ir 350 gr grietinėlės 35% riebumo),
  • 34 v.š. cukraus,
  • 3 a. š. citrinos sulčių,
  • trupučio migdolų esencijos.
  • Taip pat papuošimui reikės migdolų drožlių.

Kiaušinius, cukrų, druską, vanilę gerai išplakite mikseriu. Įdėkite grietinę su nugesinta soda ir dar kartą gerai išplakite. Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų sausų gumulėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Tešlą padalinkite į tris dalis po 200 gr atskiruose induose (viena dalis su kakava gali būti šiek tiek mažesnė).

Į vieną dalį tešlos įberkite razinų, įpilkite 1 v.š. romo ir išmaišykite. Į antrą suberkite sausas aguonas ir taip pat išmaišykite. Į trečią kakavos miltelius ir 1 v.š. romo. Taip pat išmaišykite. Jei tešla su kakava bus per tiršta įdėkite viena šaukštą grietinės.

REKLAMA

Į kepimo skardą esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių. Kad pradžioje būtų lengviau orientuotis sulenkite popieriaus kraštus. Pradžioje per formos plotį iš išorinės pusė. Tuomet dar juos lenkite taip, kad gautųsi trys vienodos dalys.

Dabar į vėl ištiestą popierių skardoje supilkite viena šalia kitos tris tešlas ir gražiai išlyginkite iki pat skardos kraštų. Turi gautis trys vienodos vertikalios tešlos juostos.

REKLAMA
REKLAMA

Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15minučių. Per tą laiką galite apkepti migdolų drožles. Iškeptam trispalviam biskvitui leiskite atvėsti. Kol biskvitas vėsta pasiruoškite kremą. 

Jei naudosite grietinę, tai ją paprasčiausiai išplakite su cukrumi. Pabaigoje supilkite citrinos sultis ir šiek tiek migdolų esencijos.

Jei naudosite maskarponės sūrį ir grietinėlę, tai pirmiausia išplakite grietinėlę su cukrumi iki standžių putų. Vėliau sudėkite maskarponės sūrį ir atsargiai išplakite mikseriu. Pabaigoje supilkite citrinos sultis ir šiek tiek migdolų esencijos. Gerai viską dar kartą išplakite, tačiau jau nereikėtų plakti ilgai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau iš skardos išimkite atvėsusį biskvitą, apverskite ir atsargiai nuimkite popierių. Padalinkite aštriu peiliu į tris lygias dalis pagal spalvas.

Vieną dalį aptepkite kremu ir sudėkite taip tepdami, tris sluoksnius vieną ant kito. Galiausiai visus šonus aptepkite visu likusiu kremu. Uždenkite maistine plėvele ir palikite bent pusdieniui pastovėti šaltai.

Prieš pateikiant užberkite migdolų drožlėmis.

Sudėtingumas: paprastas

Receptas: iš interneto (tik truputį pakeistas)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų