• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norėdami nustebinti ir palepinti šeimos narius tai padaryti galite paprastai paruošiamais patiekalais! Norų įgyvendinimui siūlome išbandyti dvi puikias idėjas – vokiškos picos užkandį su šonine ir svogūnais bei pyragėlius su obuoliais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Norėdami nustebinti ir palepinti šeimos narius tai padaryti galite paprastai paruošiamais patiekalais! Norų įgyvendinimui siūlome išbandyti dvi puikias idėjas – vokiškos picos užkandį su šonine ir svogūnais bei pyragėlius su obuoliais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais

Tešlai jums reikės:

  • 200 ml šilto vandens
  • 15 g šviežių mielių
  • 1 arb. šaukštelio medaus
  • Žiupsnelio druskos
  • 310 g kvietinių miltų
  • 1 valg. šaukšto kokybiško alyvuogių aliejaus

Taip pat jums reikės:

  • 200 g riebios grietinės
  • 200 g kreminio sūrio Regular
  • 1 valg. šaukšto šviežiai maltų pipirų
  • 1 vnt. baltojo svogūno
  • 100 g lengvai vytintos šoninės

Paruoškite tešlą. Į maišytuvo dubenį supilkite šiltą vandenį, sudėkite mieles, medų, miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite aliejų ir maišykite apie 1-2 minutes, kol susijungs ingredientai. Po to minkykite apie 8 minutes, kol tešla taps šilkinė. Taip paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis, suformuokite lygius rutuliukus ir dėkite į riebalais pateptą dubenį. Palikite „pailsėti“ šilčiausioje namų vietoje apie 1 valandą.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilusią tešlą plonai iškočiokite ir dėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos. Palikite „pailsėti“ kol pasiruošite kitus ingredientus.

REKLAMA

Į dubenį sudėkite grietinę, kreminį sūrį, suberkite šviežiai maltus pipirus ir išmaišykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Šoninę susmulkinkite vidutiniško dydžio gabalėliais.

Ant „pailsėjusios“ tešlos tolygiai paskirstykite pusę kiekio grietinės ir kreminio sūrio mišinio. Taip pat tolygiai paskirstydami išdėliokite svogūną ir šoninę.

Dėkite kepti į iki 220-230 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimu iš apačios ir ventiliatoriumi. Kepkite apie 10-13 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Iškepusį užkandį skanaukite su mėgstamais gėrimais.

Skanaus.

Pyragėliai su obuoliais

Obuolių įdarui jums reikės:

  • 2 vnt. didelių žalių (rūgštesnių) obuolių
  • 2 valg. šaukštų sviesto
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus
  • 0,5 arb. šaukštelio cinamono
  • 0,5 vnt. citrinos žievelės
  • 0,5 vnt. citrinos sulčių
  • 2 arb. šaukštelių kukurūzų krakmolo

Kreminiam įdarui jums reikės:

  • 200 g kreminio sūrio Regular
  • 2 valg. šaukštų cukraus pudros
  • 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto su sėklomis

Taip pat jums reikės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • 4 vnt. sluoksniuotos bemielės tešlos
  • Kiaušinio plakinio

Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į prikaistuvį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Kol sviestas tirpsta, suberkite cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Suberkite obuolius. Kaitinkite, kol obuoliai paleis sultis. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.

REKLAMA

Paruoškite kreminį įdarą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite iki kreminės konsistencijos.

Obuoliams suminkštėjus, maišant įpilkite kukurūzų krakmolą, sumaišytą su šaukštu vandens, ir palaukite kol užvirs. Tada nukelkite nuo kaitros. Įdaras paruoštas, tereikia palaukti kol atvės.

Suformuokite pyragėlius. Atitirpintos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite, kad būtų kiek platesni. Per vidurį tešlos lakšto dėkite kreminį įdarą, obuolius ir užlenkite tešlą šakutės pagalba prispausdami kraštus. Turi gautis pailgas pyragėlis. Pyragėlio viršuje padarykite kelias negilias įpjovas, kad kepimo metu susidarę garai išeitų ir nesuplėšytų tešlos.

REKLAMA

Prieš kepant pyragėlius patepkite kiaušinio plakiniu, kad gražiai apskrustų. Taip paruoštus pyragėlius kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 15 minučių, kol tešla gražiai išsipūs ir apskrus.

Iškepusius pyragėlius skaniausia ragauti dar karštus.

Skanaus.

Patarimas: Atitirpinant tešlą išskirkite lakštus, kad nesuliptų.

Kaip tiksliai gaminti patiekalus sužinokite stebėdami laidą „Gardu Gardu“ kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų